reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Pajkaa ja to wiem, wiem też że po cichu liczyłam, że może ta trzecia ciąża będzie łatwiejsza...a teraz po prostu chcę żeby była, mogę leżeć, ale niech będzie dzieciaczek. Niestety stare lęki, wynikające z doświadczenia wracają i nie pmagają. Od wczoraj dwa razy dziennie piję melisę, żeby się trochę wyciszyć.

reklama
Pajkaa - piżamki cudne! :D
Szymek jak miał roczek to miał taką piżamkę mąją ulubioną, którą uwielbiałam - mąż mu kupił w mothercare 2pak, takich co można górę i dół mieszać :)
https://lh4.googleusercontent.com/-F1gs3y_lHgs/SdPEcy35f1I/AAAAAAAALnU/jKlrdifjU4E/DSCF0052.JPG
tu ma 8 m-cy a nosił ją aż miał ponad 1,5 roku:
https://lh3.googleusercontent.com/-p0XphYVxigQ/S56flZx_YjI/AAAAAAAALm0/qjXPEsS946c/DSCF0003.JPG
tylko tu mu się rękawy i nogawki podciągnęły ;P ale za krótkie nie były ;P tylko on sie strasznie wierci i wszystkie bez ściągaczy mu się podciągają ;P

a wykres dałam do oceny, ale niewiele komentarzy - na ten wykres nie ma mądrych ;P

piżamka super:)
no tak myslalam, ja miałam mega dziwne wykresy, ale Ty to mnie już pobilaś przy Twoim moj był super:) :-D:-D

Pajkaa ja to wiem, wiem też że po cichu liczyłam, że może ta trzecia ciąża będzie łatwiejsza...a teraz po prostu chcę żeby była, mogę leżeć, ale niech będzie dzieciaczek. Niestety stare lęki, wynikające z doświadczenia wracają i nie pmagają. Od wczoraj dwa razy dziennie piję melisę, żeby się trochę wyciszyć.

trzymam kciuki :)musisz być spokojna wiem,z e cieżko, ale jak sie bedziesz denerwowala to nic to nie da :( chociaz pewnie ja po poronieniu tez bede miała stracha, oby się udalo :-(

zmykam bo moj smyku się obudził wejdę wieczorkiem milej niedzieli zyczę:)

ryska- a gdzie tempka z soboty co ? ty oboboku ;p nie wiemy czy tempka byla i na jakim poziomie i czemu tak sadplo ;p albo dostaniesz @ albo to co innego oznacza ;> hahaha a jak sie cuzjesz chorowitku ?

olllena - spokojne najczewniej test sie robi w dniu spodziewanej @ i wtedy zalecany jest o czulosci 10!!!! bo te 25 moga nie wyjsc a testy robione przed sa bez sensu - tym bardziej jesli czulosc jest 25 !

No dobra, troche mnie pocieszylyscie... szkoda mi tego testu, fakt, nie wiem co mnie podkusilo:( bo naczytalam sie w necie, ze niektorym wychodzil pozytyw w 11 dniu od owu. Czyli u mnie dzis jest 11. No ale sral pies...

Pidzamki dla malego zamawiam tu Toddler Boy Clothes: Sleepwear | Old Navy, uwielbiam zywe kolory, ciekawe bardzo sa i dobre jakosciowo:) pajace tez mu z old navy zamawialam.
W H&M tez sa swietne pidzamki i w miare tanie.

ryska- a gdzie tempka z soboty co ? ty oboboku ;p nie wiemy czy tempka byla i na jakim poziomie i czemu tak sadplo ;p albo dostaniesz @ albo to co innego oznacza ;> hahaha a jak sie cuzjesz chorowitku ?

Kasiurek - to był ten poranek po wieczornej kłótni z mężem ;P co mi powiedział, że nie lubi mierzenia tempki, i termometr wylądował przeze mnie w śmiechach OSTENTACYJNIE NA JEGO OCZACH ;P nota bene, śmieci to same kartki papieru, bo to taki mały kosz na śmieci na biurku ;P taki najmniejszy z możliwych ;P dopiero następnego dnia go wyjęłam. Poza tym miałam tak zakręcony poranek, że hej!
Ja całą to zwariowaną tempkę przypisuję chorobie, bo nawet w ciągu dnia mi skacze strasznie... czuję się źle, mięśnie mnie bola, katar mam większy, głowa mnie boli i w ogóle czuję się fatalnie, rozbita, dętka taka... a w poprzednim cyku jak byłam zdrowa to temperatura była normalna, więc na razie się nie denerwuje, tylko śmieje z tego wykresu...
aaa, Kasiurek, a z jakiego to powodu mógłby być ten spadek tempki? ;P

Ollena - CUDNE te piżamki, po prostu super! ja też wolę wyraziste kolory ;)

a mogę się pochwalić? Urodziły mi się małe mieczyki - jak na razie 11 sztuk nałapałam do kotnika ;] o tyle się zdziwiłam, że samczyk zdechł 3 tyg temu, ale jak widać akimś cudem zdążył jeszcze samiczkę zapłodnić ;P (dla tych nie w temacie - mieczyki są żyworodne, nie składają ikry, tylko kopulują ;P i po 4 tyg rodzą się małe ;P tak jak u gupików)
Poza tym urodziły mi się malutkie krewetki - widziałam wczoraj na mchu taką małą, 3 mm miała!!! i kolejne 3 samiczki noszą jajeczka (też przełożyłam je do kotnika, bo będę je obserwować ;P
oto 3 mm krewetka (jest na samym środku):
DSCF0082.jpg

ja na razie zaprzestaje starań i nie wiem czy w ogóle będę się starała:(
trzymam za Was kciuki, nie wiem kiedy nie pojawię :( buziaczki

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry