reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

MOU fajnie ze jestes!!!!!! Czyli ta moja owu w 9dc tez mogla byc skoro u Ciebie w 5?! Super! hef fan;)

Pajka jak po impreze?

My najedlismy sie na urodzinkach u sasiadow po uszy, Patryk wybawil sie za wszystkie czasy... ja usypiam na siedzaco, ide spac :*

reklama
Ollena ja miałam kiedyś owu w 7 dc... także mogłaś mieć spokojnie w 9 dc:) no nie obyło się bez nerów, ale bylismy tylko 1,5 godziny bylo tak drętwo, ze masakra, szkoda gadać :) ale mamy spokój na jakieś kolejne 5 miesięcy :D

Karolla u Ciebie jeszcze nie owu

ja już zmykam dobrej nocy wszystkim :*

Ostatnio edytowane przez moderatora:
:-(Dzień dobry...

wczoraj wróciły stare strachy, do południa zaczęło mnie boleć w okolicach jajnika, miałam też wrażenie, że znów śluz zacząl robić się różowy... ze znów plamię. Zadzwoniłam do mojego lekarza, kazał wziąć 4 tabletki duphastonu, i potem znów co 8 godzin, jedną i odpoczywać. On niestety był wczoraj na wyjeździe. Nie wytrzymałam, wpadłam w panikę, szwagierka zawiozła mnie na izbę przyjęc do szpitala, tam lekarz zrobił mi usg...widać mały pęcherzyk ciążowy i ciałko żółte, nie widać jeszcze zarodka. Tak bardzo boje się, że znów będzie jak za pierwszym razem, tak bardzo boję się pustego jaja. We wtorek usg u mojego lekarza. W nocy koszmary...najpierw że nasz Ringo zniknął, potem śniła mi się wizyta u lekarza, na ktorej usłyszałam, że ciąża się nie rozwija, M (który wczoraj szybko wrócił z wyjazdu - wycofał się z rajdu, do mnie jak usłyszał co się dzieje) obudził mnie w momencie, kiedy zaczynałam za głos płakać. Tak bardzo się boję...

My sweety - zobaczysz, że będzie wszystko dobrze!!! Jeszcze nie widać zarodka, bo jest jeszcze wcześnie! który to tydzień? a zrobili Ci betę w szpitalu? Na pewno będzie wszystko ok! Przecież zazwyczaj NAJWCZEŚNIEJ w 6tc jest widać zarodek - a najczęściej w 7 nawet. A u Ciebie który to tydzień? I kiedy mniej więcej była owulacja? Bo jak cykle są dłuższe, to co z tego, że minęło 5 tyg od daty ostatniej @ jak powinien być 4tc ... I w 6 tc jest dopiero 5tc... NA pewno będzie wszystko dobrze!!! Masz już dziecko, organizm wie, jak sobie z ciążą poradzić, bierz Duphaston i dużo odpoczywaj :) JA bardzo mocno trzymam za ciebie kciuki!!! a beta przecież ładnie przyrastała!!!! Zobaczysz, że wszystko jest ok!!!

Dziękuję Rysica, wg miesiączki to teraz jest 6tydzień, przyznam, ze nie wiem, kiedy była owulacja, bo wcześniejszy cykl miałam bardzo zaburzony (60 dni) i byliśmy na wakacjach we Włoszech i nie zwracałam na to uwagi. Bety mi nie robili teraz, nie wiem czy powinnam zrobić ją jutro, zwłaszcza że gdyby nie daj boże to miało być puste jajo, to beta i tak przyrasta jak w normalnj ciąży. Pozostaje mi czekać. Wczoraj dzwonił jeszcze nasz przyjaciel, ginekolg i też mnie uspokajał, ale wiesz jak jest - jak ma się takie a nie inne doświadczenia, to one wracają i czasami trudno jest być optymistą.

Hej,
Ja sie zalamalam...zrobilam test clearblue i oczywiscie negatywny:( nie powinnam robic, wiem ale przynajmniej juz sie nie bede nakrecac tylko bede czekac spokojnie na @.
Ale nie powiem....bardzo mi przykro :-(

Pajka jak mialas owu w 7dc to ile trwal wtedy cykl?

Ollena, czy mi się wydaje, czy jeszcze przed terminem @? I to u Ciebie test pozytywny wyszedł 2 tyg po terminie @? ;P
spokojnie czekaj :)

zobacz, jakie ja mam cyrki z cyklem ;P a właściwie z tempką ;P Normalnie wybuchnęłam śmiechem, jak zobaczyłam poranną tempkę! ;P
o 7 rano 36 stopni
teraz mam 37...
a przez ostatnie dni miałam w ciągu dnia poniżej 36,6...

Ostatnia edycja:
No przed terminem Rysica, ale co z tego jak podobno juz mogloby wyjsc gdyby bylo....To maakra jest, tak dlugie oczekiwanie mnie wykonczu psychicznie, zbzikowalabym gdybym miala sie starac miesiacami...

reklama
Ollena - powinno, nie powinno - Ullanie z bliźniakami dopiero po 2 tygodniach wyszedł pozytywny sikaniec! Mamuśce23 wyszedł po tygodniu! Rzadko kiedy wychodzi tak wcześnie - znaczy przed terminem!

Do góry