reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Rysica dziekuje :-)) ja juz przestalam tak ciagle o tym myslec, na szczescie bo mozna zwariowac! Myslimy z mm o tym psie no i kupujemy bilety do PL na pazdziernik i Majorka niedlugo... musze myslec o wszystkim innym :-)
Programow typu MBTM raczej nie oglada, teraz wlaczony tv na Polsat ale reklama akurat jest. Fajnie kogos znajomego w tv spotkac :-)

MOU to bede wiedziala na przyszlosc, bo kuzynka mi testy owu wysyla, mysle ze sie przydadza:)

Pajka co do twojego mm to zobaczysz, ze przeprosi z podkulonym ogonem zaraz :-)

reklama
Rysica - cofnij się o kilka moich postów - jak pisałam że mam @ a mnie aż swędzi ze chcicy - jak już aż tak można to opisać!!! Gdyby nie mierzenie tempki - pierwsze w tym cyklu od @ - i kilka dni poprzedniego cyklu - to nigdy bym nie zrobiła testu owu - tylko czekała na koniec krwawienia - i dorwała M że szok !!!! TAK MI SIĘ CHCIAŁO !!! I DALEJ MI SIĘ CHCE!!! - jutro na wykresie też będzie serduszko z dzisiaj - no nie wiem co się ze mną dzieje !!! Nigdy aż tak mi się nie chciało. A testy owu pozytywne tylko mnie zdziwiły. Potwierdzeniem na moją "ruję" że tak to można nazwać - to tylko moje posty.
Ale cieszę się, że wykryłam tę dziwną owulację. Będzie dla innych potwierdzeniem, że nie można się trzymać reguł. U mnie nie ma reguł na to wychodzi...

... no i gdyby nie to o czym pisałam w poście - to gdyby doszło do zagnieżdżenia -to n apewno byłaby strasznie chciana wpadka...

Ostatnia edycja:
Witam się po weekendzie.

Najpierw najpilniejsza rzecz...test dzisiejszy jednak negatywny :-( lutka nie podziałała, teraz czekać tylko na @ :-(
Miałam cichą nadzieję... że jednak po luteinie pokarzą się dwie kreski.

Mąż za to zrobił mi niespodziankę i wrócił do domku w sobotę :-) zdał egzaminy, najtrudniejszy z metrologi zaliczył i szybko do mnie przyjechał, jednak jak mąż wspiera i jest ze mną to jakoś tak inaczej wszystko człowiek odczuwa...w sensie że lepiej i raźniej oczywiście :-)

Ja za to mam dziś dzień pełen pracy, moja siostra jutro przyjeżdża na takie baaardzo spóźnione urodzinki Eli i muszę zrobić tort i cosik na kolację.
Może i dobrze, że tyle zajęć...nie będę myślała o negatywnym teście.

Miłego dnia życzę :-)

dziewczyny mam problem z Hanią, wczoraj obudziła się około 22 z płaczem, pokazuje na pieluszkę że ją boli, aż się biedna wyginała.
Ona już wcześniej czasem mówiła że ją boli , ale wiecie jak to 2 latek... opowiada różne rzeczy. Lecę dopiero za tydzień do Polski , mogę iść tutaj do lekarza ale ich metody leczenia to woda i paracetamol...:szok: więc same rozumiecie.
Z wierzchu jak ją obejrzałam to nie ma nic czerwonego itp, chciałam obejrzeć ja dokładniej ale się nie dała.
Może są jakieś domowe sposoby?? żeby uniknąć tego lekarza tutaj.

a teraz mam pytanko co do wykresu, teraz był u mnie spadek tzn tak mi się wydaje. Czyli po tym spadku mają być 3 wyższe temperatury? i wtedy znak że była owulacja?? proszę o wyjaśnienie takie łopatologiczne:cool:

karolka - tak jak jest spadek i pozniej minimum 3 wyzsze to znaczy ze owulka byla ;] o do malej to moze nasiadowka w rumianku cos na pecherz moczowy jakie tabletki sok z zurawiny jest bardzo skuteczny- moze za zapalenie pecherza a to wyjdzie w badaniu moczu.

Cześć Kobietki :) Witam się po długaśnej przerwie jakoś weny na pisanie nie było ale czytałam was na bieżąco :)
Gratuluję wszystkich zafasolkowanym - niech się dzidziusie ślicznie rozwijają :) Mamusią cierpiącym na mdłości życzę szybkiego powrotu do formy a czekającym na kreseczki upragnionego bobaska :)
Kasiurek to już 13 tydzień! o rany ale to zleciało, jak się czujesz kochana?
Ullana bliźniaki mówisz? czyli kiedyś trafiłam :p Trzymam mocno kciuki, żeby się szyjka cofnęła chociaż troszkę i żebyś dotrwała do samego końca z dzieciaczkami w brzuszku :) Moja koleżanka przenosiła bliźniaki 2 dni! ale są cudnymi chłopcami :)
Pajkaa nie wiem co się stało, ale tulę mocno i czekam z niecierpliwością aż napiszesz, że ponawiacie staranka a najlepiej od razu na pozytywny test :)
A u mnie dziś 16 dc znowu zaczynam luteine ale idę do ginki dziś bo mi się niedobrze robi po niej bo mam pod język, niech mi powie jak mam ją dawkować dowcipnie bo nie wyrobię z nią, poza tym ostatnia @ była najkrótsza w moim życiu 3 dni z czego 1 i 3 to plamienie i szyjka też cały czas wysoko i miękka i zamknięta, ehhh... dziś zabiorę jej moje wyniki z tamtego roku niech popatrzy i może skieruje mnie na powtórne to coś się uda ustalić co się znowu ze mną dzieję i czy znowu CLO będzie potrzebne.
I pochwalę się wam, mój smyk wczoraj wzbogacił się o pierwszy ząbek! a żeby było ciekawiej to wyszła mu górna prawa dwójeczka :) a kolejne 5 ząbków widać i pewnie niebawem się przebiją.
Buziaki dla całej ekipy :)

reklama
Cześć dziewczyny!
Jaki miło poczytać, że nie odbiegam od rzeczywistości :p
Mój oświadczył, że dziecko jednak na przyszły rok ... słyszę o facetach, którzy sami przychodzą i mówią "może dziecko, może kolejne" a mojemu to nigdy się nie zdarzy :(( Moja szwagierka w kolejnej ciąży (dowiedziała się dopiero) ciesze się ogromnie! ale i tez trudno mi będzie patrzeć na jej rosnący brzucho, Julka chora po dwóch dniach w przedszkolu, dzwoniłam do przedszkola że nie przyjdzie i mówią że telefony od rana dzwonią ;/
Mam pytanie dla mierzących te, temperaturę systematycznie :) Jak do rzeczywistości ma się "kalkulator płodności" np. ten: Dni płodne - kalendarz dni płodnych i inne informacje
Karollaaa a w PL masz dobrego pediatrę ? Polecam Ci naszego dr Komarnicki, przyjmuje w Gd w przychodni. A możesz małej zrobić badanie moczu ?

Do góry