reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

reklama
witam się

Rysica
moj ma to samo... najbardziej mu się chce kiedy ja mam @ albo wtedy, kiedy są dni nie płodne. ja za to mam największą chcicę właśnie w owu:) i powiem Ci, ze coś w tym jest. Ja postanowiłam od następnego cyklu nie mierzyć tempki, nie jeździć na monitoring, nie będę brała lutki. Zobaczę , czy uda nam się przez 3 miesiące zajść jak nie to wtedy zacznę ten cały mój cyrk...

Monika witaj :) mnie też sie udąlo po dwóch latach z tym samym zestawem co Tobie:)

zmykam bo młody płacze...

Kurcze w PL jestem i testa kupic ni moge, pomocy ;-) czemu ja ze soba nie wzielam ??? ale bylam pewna, ze @ dostane. No wiec dzisiaj jest tydzien po terminie @. Chyba moge juz smialo zatestowac. I w poniedzialek na pewno to zrobieee! dziewczyny trzymajcie kciuki!!!!!!!!

Rysica-przykro mi to mowic, ale budowa "chlopa" jest tak skomplikowana, jak "budowa cepa" ;-) oni nic nie rozumieja, albo nie chce im sie myslec, oni mysla, ze zycie jest proste jak drut. Glowa do gory, szkoda, ze mezczyzni i kobiety tak sie roznia i nie potrafia czesto zrozumiec. Ja tez tak czesto mam...

Aldo dlaczego testa nie mozesz kupić co?? z pwoodu tego, ze w Pl jestes? i nie chcesz, zeby ktokolwiek wiedział?? mozesz śmiało zatestować trzymam kobieto kciuki:)

witam:))
Ja dziś miałam od rana klientki, zaczęłam o 10 skończyłam o 18, na dziś mam dosyć, mąż szykuje kapiel z pianką a później masaż:)
zapowiada się obiecująco:)
dziewczyny spójrzcie na moj wykres, to już owulacja sie zbliza hm...:confused:

Dziewczyny - DZIĘKI ZA WSPARCIE!!! :D
Już mi lepiej :) Z mężem porozmawiałam, wytłumaczyłam mu jak chłop krowie na rowie, wytłumaczyłam kilka spraw, że ja nie mam prostych cykli, że jak nie będziemy pilnować dni płodnych i kochać się 2-3 razy w m-cu to nigdy się nie uda. Popatrzył się na Szymka, i spytał "to jak nam się JEGO udało zrobić?". Jak mu przypomniałam, że wtedy sex był co 2-3 dni oprócz dni płodnych, ale mi się mogło coś przesunąć i pyk... A teraz, przy dużo dłuższych cyklach, i kochaniu średni raz na tydzień, szans nie ma. Pomilczał 2h, przemyślał, przeprosił, i powiedział, żebym tylko absolutnie nie mówiła, że są albo nie są dni płodne i jak chcę to niech już mierzę tę temperaturę... No, mam nadzieję, że będzie lepiej ;) albo, że już nie będzie potrzebne ;P

Monika - WITAMY :)

MOU - ale jaja! Działacie? :D Działajcie, działajcie :D

oj działamy - działamy - już od wczoraj ;-) i za chwilę znów... ale to faktycznie są jaja - !!! owu 5dc ???? Szok - stwierdzona tempką - testami przede wszystkim. Śluz płodny, szyjka otwarta że szok...

reklama
Karolaa - jeszcze raczej nie, bo po spadku powinna być faza 3 wyższych temperatur - a u Ciebie skacze. U mnie tylko śluz, otwarta szyjka i przede wszystkim testy owulacyjne potwierdziły owulację. Zobaczymy kolejne dwa dni czy tempka się utrzyma.
W Twoim przypadku - to chyba jeszcze przed Tobą. Nie sądzę że teraz. Ale nic nie zaszkodzi się bzykać po całości :)
Jak już wspomniałam - ja sama jestem w szoku, że owu mam 5 dnia cyklu - przecież to jakiś żart. To dzięki mierzeniu tempki - i nagłemu spadkowi zawdzięczam zrobienie testu. To że wyszedł 100000% pozytywnie - to już zupełny szok. Jeszcze nigdy od 5 miesięcy nie był pozytywny aż tak !!! - że kreska testowa była ciemniejsza.
Wiem teraz tylko jedno - organizm kobiecy kryje wiele niespodzianek...
Karola - czekaj na spadek nagły - później skok - i utrzymanie się tempki minimum 3 dni - wtedy będzie owu.
Dobra - lecę do łoża... czas wykorzystać kolejną sytuację....

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry