reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Ollena mnie wysypało na czole takie bolące syfy :wściekła/y:nie wiem od czego...kiedyś tak miałam, ale gdybym pamiętala jakie miałam wtedy objawy ciaży to mogłabym sobie ją wmawiać :D u mnie jeszcze 7 dni do terminu @ jejku niech ten czas szybciej leci...

reklama
ja mam zazwyczaj dzień przed @ i to zawsze na... centrum nosa :-D po lutde zaczynam tyć... no życ nie umierać

jestem taka wściekla... wczoraj chciałam isc do bankomatu po kase pisze błąd karty no i sie okazało, ze karta 2 miesiace użytkowania się zepsula :wściekła/y::wściekła/y: na nową mam czekać do 14 dni...mam konto, gdzie za dysp. ustną muszę płacić prowizję :wściekła/y:więc jestem uwalona brakiem kasy :wściekła/y: ale uśmiecham się do M zawsze to mi daje;-)

haaha Pajka :-) a Ty pracujesz?

Ja mam do terminu @ jeszcze 11 dni...

A ja zre na potege+ ruchu brak bo tylko siedze w domu, pojde do sklepu i tyle:/ Musze sie opanowac bo moje 53kg pojdzie w niepamiec:(

Ollena ja jestem na wychowawczym teraz :-)z Sebkiem no i chce zajść w 2 ciąże wrócic do pracy na 1 dzień aby wręzyć im l4 coby mi płacili :-pbo wychowawczy mam bezpłatny niestety...

Rozumiem... to nie macie z mezem wspolnej kasy?
Pytam bo znam malzenstwa gdzie kazdy sobie...

u nas już przed ślubem było wszystko wspólne. I tak każdy większy wydatek ustalamy razem. Tzn każdy powyżej 100 zł (chyba, że są to zwykłe spożywcze zakupy, to wtedy nie). Jakoś nigdy nie mieliśmy z tym problemu. ;P

reklama
Pajkaa, a sprawdzałaś jak to jest z uprawnieniami do urlopu macierzyńskiego i zasiłku macierzyńskiego w takim przypadku?
§ ciąża na wychowawczym – Forum Prawne

ale tam pisze podczas trwania urlopu wychowawczego :) a ja zrobię tak, ze napisze pismo jak bede wiedziała, ze jest ciaża, ze chce wrócić szybsiej do pracy i w dniu powrotu zlożę l4

Rozumiem... to nie macie z mezem wspolnej kasy?
Pytam bo znam malzenstwa gdzie kazdy sobie...

mamy, ale mamy osobne konta :) bo tak chcielismy lepiej kontroluje się wydatki:)
ale nie muszę się pytać M czy mogę sobie kupic cos :p czasami idzie ze mna i daje mi kase:)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry