reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Rysica :-))
U nas minusem jest brak miejsca na spacery:( Bo maz pracuje max do 14, ale ja rano z psem bym musiala wyjsc i np deszcz i ziab nie sprzyja spacerom z dzieckiem:( Mamy tu taki blokowy ogrodek, do niedawna wszystkie psy tu sie wieczorem bawily ale teraz jest stanowczy zakaz i nie ma gdzie z psem pojsc tak na szybko na siku.
No i plus to, ze wyjezdzamy czesto, niby sasiedzi by zostali, ale maly pies to maly klopot, duzy to wiekszy klopot. Ale nie powiem...kusi bardzo:( Mysle, ze gdybysmy rok temu wzieli doroslego labradora (byla taka opcja, mm nie chcial) to do dzis bylby z nami a z mlodmym straszny klopot w bloku, co chwile biegalo sie na podworko, Patryka co chwile ubieralam i po 2 dniach nabawilismy sie chorobska obydwoje:(
Nie wiem, musze pogadac z mm, bo co jak bedzie drugie dziecko? gdzie tu czas na jakiekolwiek spacery?
Co innego w PL gdzie jak mowie duzo miejsca, podworko, lasy, zalew itd.

Moi chlopcy pojechali na basen, ja nie lubie krytych wiec zostalam i slodkiego mi sie tak chce ze zaraz biegne do sklepu. Patryk sie wyspi teraz w samochodzie wiec wieczorem bedzie... chulaj dusza piekla nie ma;)

reklama
Hej Kobitki,

Amna gratuluje :-))) Waspaniala wiadomosc.

Aldo - trzymam kciuki, zeby @ nie przyszla:-9

Znowu zagladnelam na chwilke, zebyscie o mnie nie zapomnialy juz na dobre:-) Wczoraj czulam sie lepiej, bylismy ze znajomymi na super pikniku, za to dzisiaj znow jest obrzydliwie. oszczedze Wam opisow, jedyne pocieszenie, ze to wszystko dla dzieciatka.

Wysylam Wam Kochane ciazowe fluidy i trzymam kciuki za staranka.

PS. MOU Ty nigdzie sie nie wybieraj:-)

Ollena, ktory to dzien cyklu??

Rysica - widzialam Twoje ostatnie pazurki - sliczne!!

IiM - dziękuję! Też wyjątkowo mi się podobają :D
szkoda, że mdłości Ci nie dają wytchnienia na dłużej, tylko ciągle męczą...
a kiedy idziesz do lekarza :D jutro?

Rysica jak dobrze, ze mi przypomnialas o wizycie!!!!!! Zapomnialam zupelnie, ze mialam isc na kolejna wizyte w ta sobote!!! To wlasnie pokazuje jak ja sie w tej chwili czuje...jestem bardzo rozkojarzona, nic do mnie nie dociera. Zaraz zadzwonie do gabinetu, nie wiem czy bedzie otwarty, bo sa ferie swiateczne...najwyzej pojde do lekarza w poniedzialek... Gdyby nie Ty to poszlabym za tydzien, ale wtedy juz moi rodzice beda u mnie:-))

Nikt nie odbiera, musza tez miec wolne. Umowie sie w poniedzialek rano...Ale dziekuje Rysica, bo ja jakos stracilam rachube czasu i dni...

Ostatnia edycja:
Piotek zmusił mnie do oglądania z nim Harry'go Pottera, ale efekt był taki, że obejrzałam 10 minut, a potem obudziłam się samą końcówkę. Oczy dzisiaj zamykają mi się bez przerwy...

A tak w ogóle to chciałabym, żeby już był wtorek...

Ostatnia edycja:
Hej IiM! dobrze, ze sie odzywasz!
Boze, ale te mdlosci Cie dlugo i zawziecie trzymaja, szok! Maz zajmuje sie mala?
U mnie jest dzis 17dc.

Tak moj maz super sie sprawdza w czasie takich kryzysow. Teraz mial 9 dni wolnego i bardzo duzo zajmowal sie Melisa. Jak pracowal, to tez nie bylo najgorzej, bo on ma biuro w domu i wychodzi do klientow zazwyczaj kolo poludnia, potem Melisa spala ponad 2 godziny i mi zostawalo okolo 5-6 godzin do opieki takiej na 100%. Wtedy zaraz szlysmy na spacer ( na powietrzu czuje sie lepiej), czasami szalm do tesciowej i tam sobie lezalam. Na szczescie Melisa potrafi sie swietnie sama bawic i nie wisi na mnie caly dzien, kochana jest :-)

Najgorsze jest gotowanie, staram sie szybko cos ugotowac Melisie jak akurat mam lepsza chwile - najczesciej zaraz po sniadaniu. Wieczorem zazwyczaj zamawiamy cos z restauracji, albo gotuje jakies pierogi itp. w poprzedniej ciazy mdlosci mi minely nagle w 12 tygodniu i modle sie o to, zeby teraz bylo podobnie.

Ostatnia edycja:
IiM - nie ma sprawy :D dobrze, że o tą wizytę zapytałam :D:D:D
dobrze, że mąż Ci tak pomaga :) i że Melisa taka grzeczna :D
a ja taka nieprzytomna dziś jestem, że ja nawet nie wiem co pisać...

IiM ja tak mialam przy synku :pjak robilam placki ziemniaczane maszynką do mięsa to zamiast zatrzymać maszynkę włozylam do niej łyżkę dużą :-D tak mnie zaćmilo :-p lyżkę tak wciągnęlo, ze nie dąlo się jej wyjąć :-p ale mialam jeszce kilka takich akcji bo bylam tak rozkojarzona :p
nasz samochód mial wtedy 2 tygodnie a ja wjeżdżając do garażu urwalabym dwa lusterka :-D mina mojego M nie zapomniana :-Dbo mi się odbiło kierownicą w bok...a ogólnie jeżdżę dobrze :-p

reklama
Ja teraz taka rozkojarzona jestem i ciagle zla! Czuje sie jak przy PMS ( a mam straszny jakis tydzien przed @ mi sie zaczyna), wszystko mnie drazni i wkurza, leb mi peka od kilku dni, szczegolnie wieczorem, mam zawroty glowy i mase syfow na twarzy... Moze to nie ciaza, ale co? cykl mogl mi sie popieprzyc przez ta wczesna owulacje (jesli w ogole byla) i dlatego organizm wariuje... Blada jestem jak sciana poza tym, ale gdyby to byla ciaza to powinno byc odwrotnie. Zanim dowiedzialam sie o ciazy 3 lata temu to wszyscy mi mowili, ze tak ladnie wygladam, mam taka promienna twarz itd. A teraz wrecz przeciwnie...raz na jakis czas wyszedl mi syf na srodku czola ale nie tyle i nie tak dlugo...
Ale nie bede juz sie uzalac i gdybac bo nic mi to nie da.

Do góry