reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Iza - mam to samo :baffled: nawet to, co lubię mnie drażni

dzisiaj byłam na zajęciach z jogi i trochę mi lepiej po tym
zaczynam czuć dobrą energię mimo tej dzisiejszej huśtawki nastroju

Lila dziś jest w klubiku dla dzieci, to mam lżej, ale muszę się zacząć zbierać, bo na 15 po nią idę

Mam jeszcze pytanie do wszystkich już dzieciatych: Czy długość cyklu Wam się zmieniła po porodzie ?
Ja ma dłuższy o 1 dzień, ale jak w zegarku jest ok18.00 :confused: i znowu mam @ :wściekła/y: a już miałam nadzieję, że mi odpuści tym razem

reklama
Pajka czy mi sie wydaje, czy masz dzisiaj kiepski humor? Jak tak malo pisze, to wlaczyl mi sie obserwator...jakos tak mi sie wydaje, ze cos Cie gryzie?

no jakis taki kiepski humor mam:/ nie wiem w sumie dlaczego... chyba za bardzo się nakręcam... dlatego wolę troszkę poobserwować...niz nastawiać się , ze znowu się uda...przypomniały mi się chwile jak starałam się z Sebkiem...
no i moja lekarka chce czekać pół roku... tzn chce, zebym miała monitoring cyklu potem jak po 3 miesiacach się nie uda to da luteine (nie wiem po jakiego grzyba skoro teraz mniej wiecej mam cykle regularne a wtedy miałam 70 dniowe)no a jak potem się nie uda to wprowadzi clo czyli jakby nie liczyc rok czasu...i to mnie chyba tak zdołowało dlatego nie chce sie udzielac... zeby się niepotrzebnie nie nakręcac bo jutro mogę złapac kolejnego doła jak sie okaze, ze owu nie było...to powtórzy się to co przechodziłam z Sebusiem... dlatego chce z dystansem...

Ostatnia edycja:
Ullana dziekujeeeeeeeee !!!!!! skorzystam na pewno :-) wszystkim Wam bardzo dziekuje za przepisy, Pajka wyslij mi tez :-)
Amna no moze za wczesnie bylo na razie tempka rosnie ale bez rewelacji, cay cykl byl chyba zaburzny i straszne skoki... A Ty kiedy testujesz?
Rysica - tym razem odpedzam przeczucia i przesylam same dobre mysli na ten cykl i mam nadzieje, ze sie uda. A Twoj synek przystojniak. A jakie ma sliczne brwi! Bardzo mi sie podobaja takie, moj maz ma podobne, ale moj synek chyab po mnie odziedziczyl . ;-)

Rysica dzięki za zdjęcie :-) Szymon wygląda na więcej niż 3 latka, fajny facet :tak:

a co do @, to już tak mam chyba
z Lilą miałam do 6-go m-ca, więc bardzoooo długo
a teraz regularnie jak w zegarku i zupełnie normalna @
a nic nie mogę brać więcej, bo dostałam ten zastrzyk z kaprogestu, więc mam leżeć i czekać
z Lilą brałam fenoterol na podtrzymanie i groziło mi założenie pessaru, bo miałam dziurę od 20tc
i pewnie teraz mnie to nie minie
a 30-go idę do gina, to pewnie znowu będą mnie kłuć :-(
ale przynajmniej mimo tych torsji i kolek nie plamię poza @, więc działa i jestem spokojniejsza
wolę zastrzyk niż 5 tabletek dodatkowych dziennie.....i tak się faszeruję chemią

Aldo życzę smacznego, przy tym się nie narobisz na pewno :-)

moja Lila dziś w klubiku bawiła się w poszukiwanie skarbów i ledwo nogi ciagnęła, a teraz lula :szok:
nie pamiętam kiedy spała w dzień .....ale luz :cool2:

Ullana - współczuję, naprawdę! Masakra z tymi @ w ciąży. A nie boisz się, że to się źle skończy? Może powinnaś brać chociaż luteinę jeszcze na podniesienie progesteronu (on powinien zahamować @...) no ale ja się nie znam, nie wiem co to za zastrzyk, a lekarze chyba wiedzą, co robi... a Szymuś, fakt, wygląda poważnie ;) zawsze poważniej wyglądał, przez grube brwi i przez gęściutkie włosy :)

nic nie lepiej z tym jego oczkiem... tylko Claritine śpiący jest i osowiały... bidulek :(

Ullana dziwie sie, ja podczas plamień a plamilam również długo dostawalam 4x1 luteine i duphaston... wiec sporo tego i się unormowało...

Hejka - my po spacerku - nie byliśmy w szpitalu - bo badanie ma być na wątrobę, a my znamy wyniki więc się nie spieszy - nie wiem po co lekarzowi kolejne badanie... ??? bo polak? Oczywiście że pije alkohol, ale żeby od razu sprawdzać czy oby nie za dużo - trochę obelga... a to włąśnie o to chodzi...
Co do cienia - to zaśmiałam się na końcu zdania - bo ten cień to jakby go nie było - poza tym szyjka mi tak wywindowała do góry że ledwo jej dosięgam... czyli @ bez dwóch zdań :) ale wiecie że nawet się nie przejmuję... jakoś tak już po pięciu miesiącach mi przeszło. Fajnie sobie szukać objawów itp... ale już to nie jest to samo co przy pierwszych kilku cyklach - teraz to olewam że tak powiem. W d... to mam. Wstrętne idiotki nastolatki bzykają się po kątach i zachodzą. Robią wszystko żeby usunąć. To jedna z przyczyn dlaczego jestem ateistką. No ale to nie temat na ten wątek.
Dalej będę mierzyć tempkę, i robić testy owu - ale koniec z doszukiwaniem się objawów - i powiem Wam szczerze, że jakoś ta myśl nie przychodzi mi z trudem.

Mou u mnie dzisiaj test owu prawie pozytywny... WTF?? ale nie zachowałam 2 h bez picia... wiec teraz od godziny bez picia jeszcze godzine i zrobie testa ostatniego... jutro jadę na usg więc soe okaze czy owu byla czy nie bo jade na monitoring... dzisiaj jeszzce małe co nieco z M i juz:) co ma byc to bedzie...
ale w ślusie dzisiaj moglabym plywać :d i szyjka mega wysoko... i otwarta...

reklama
Rysica o matko ale biedny Szymek!!!!!!!! Wspolczuje! co moglo go ugryzc?
MOU ciesze sie z Twojego dystansu i mam nadzieje, ze nie piszesz tak tylko zeby pisac;) glowa do gory, jak przestaniesz myslec i stresowac sie to samo przyjdzie... :-)
IiM dzisiejsza noc byla idealna, 2 razy sie obudzil ale sam sie polozyl a drugim razem mi powiedzial 'mama idz lulu' :-) wiec oby tak dalej!!! za to nie spalam tym razem przez mm bo postanowil rzucic krople do nosa i chrapal cala noc, wrrrrrrrrr

Ja dzis bylam w szkole zapisac sie na kurs przygotowujacy do egzaminu z ang CAE :-) Juz mam stresa, bo podobno bardzo to trudne!!! ktoras moze zdawala?
u mnie 7dc, ochoty na seks brak, maz codziennie zly chodzi spac ale za nic w swiecie nie moge sie przekonac! :/ mam nadzieje ze blizej owu mi sie zachce...

Do góry