reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Ollena - oj nie piszę tylko tak! to postanowione, i mój stosunek do ciąży jest teraz taki jaki jest - nie było jej tyle czasu to niech jej nie będzie... skoro taki los, to taki los. Ja chcę - my wszystkie tutaj chcemy - skoro się nie udaje to mam to tam gdzie słońce nie dochodzi. I niech nikt mi nie mówi, że to wola boska, bo ukatrupię :-D:-D:-D bo skoro to wola waszego boga - to znaczy że jest to nieskończony skór... syn !!!!! i to jest moje zdanie i już!
Będę dalej testować, robić według NPR - ale to wszystko - dla czystej wiedzy, nic więcej.

Także życzę powodzenia wszystkim (naprawdę z całego serca) staraczkom, żeby się udało jak najszybciej :):):)
Jeżeli uważacie moje posty obecne, że są niepodobne do mnie - to są... teraz przedstawiam swoje prawdziwe odczucia.
Niesprawiedliwość nie zna granic. To niesprawiedliwe, że chcę dać mnóstwo miłości kolejnemu dziecięciu - a los robi sobie ze mnie jajo wielkie.. :tak::tak::tak: a niech sobie robi.

reklama
Dziewczyny ja mam 39 lat czworke chlopakow w wieku 21l 18l 6l 3l i od 2 cykli staramy sie z mezem o coreczke wiec glowa do gory i luz bo inaczej nie wyjdzie pozdrawiam:-)

wizytę u lekarza planowałam za jakieś 2 tygodnie, ale dzisiaj pojawiło się plamienie :(, więc biegiem do gina, beta hcg - wyszło 134, duphaston i odpoczywamy...L4 na koniec wakacji. Czułam, ze nie będzie lekko:(

Ollena - podejrzewam, że osa go użądliła... bo u nas tuż za ogrodzeniem placu zabaw rosną dwa drzewa śliwek mirabelek i tam osy latają bo te śliwki spadają i gniją i dla nich to uczta... No i nie da się tego wyplenić :/
na szczęście w oknach mamy moskitiery więc w domu mamy spokój. Bo gdyby nie to to byśmy mieli tu komarów jak w dżungli. U nas jak tylko jest chłodniejszy dzień i się do cienia wejdzie, to od razu ze 20 przylatuje - CHMARY dosłownie... No i nie odstraszają je żadne offy, panko, mosbito czy orinoko junior...

Rysica dobrze, ze macie siatki! dobbrze miec jeszcze Raid w kontaktach, wiedy w domu offy nie sa potrzebne.. no ale na zewnatrz to inna sprawa!
biedaczek...juz mu zeszlo troszke?

MOU ja Cie nie bede przekonywac, ze to wola Boga! ja w Boga wierze ale nigdy nie uwierze, ze to on decyduje o tragediach, wypadkach, smierci itd. Bo co to za haslo, ze Bog tak chcial? ze potrzebowal kogos u siebie? smieszne..ale dlatego do kosciola nie chodze, tzn miedzy innymi.
No i ciesze sie, ze bierzesz na luz, to podziala :-) no i czasami nie odchodz od nas!!!

Mou poki @ nie przyjdzie to nie wiesz ! :-) wysylam dobre mysli :-)
Ollena oj to kolejna noc nieprzespana, ale ciesze sie, ze Patrykowi sie polepszylo z buntem dwulatka ;-) ja tez sie przygotowuje do CAE :-)
Rysica - my tez mamy moskitiery w oknach, ale z innego powodu - ja mam fobie, prawdziwa fobie przed owadami, pszczołami, osami i nie daj Bog wiekszymi potworami. Naprawde sie ich BOJE! ostatnio mialam niezla jazde, jak na spacerze do Aleksa podleciał wielki bąk. Ze łzami w oczach go odganiałam, tak sie strasznie boje.
IiM - jak tam ząbki Meliski? U Aleksa nadal nie wyszły,ale juz są na "wierzchu" i czekam, czekam, czekam! :-) Chociaz taki czterozębny usmiech jest słodki :-)
Pajka - powodzenia w działaniach :-) taki jasny test moze zonaczac, ze LH rosnie juz:-) ale sama dobrze wiesz, po usg ze owulka przed Toba :-)

Aldo ja wiem, ze przede mną, ale cala ta sytuacja mnie dobila:(jest mi smutno i źle:( i czuje, ze kolejne 2 lata bede sie starała o rodzenstwo dla Sebka:( a jutrzejsze usg pewnie mnie dobije:( nie wiem czy mam na to siły...

Kasiurek - przerzucasz na kompa i jak piszesz posta to naciskasz na drzewko w ramce - i tam Ci się okienko pokazuje i masz wybór - z komputera lub z internetu - wybierasz z komputera, klikasz "przeglądaj" i szukasz gdzie to masz na dysku, a potem robisz "wyślij pliki, czy dodaj pliki czy jakoś tak, i samo Ci tu ładuje :)

Ollena - teraz śpi, więc ciężko zobaczyć -w ciągu dnia zeszło mu trochę opuchlizny z czoła, ale powieka dalej cała obrzęknięta była. Nie mógł jej wcale otworzyć, cały czas miał zamkniętą, bidulek :(
Teraz mam wrażenie, że jest odrobinkę lepiej, ale to może być tylko złudzenie bo śpi. Zobaczymy jutro.

aldo - ja się tylko tych gryzących boję - ale boję się ukąszenia, nie boję się panicznie i potrafię na nie "Zapolować" kiedy trzeba. Reszty po prostu nie lubię, bo są paskudne! bleh...
Jedyne co lubię, to duże pająki - ptaszniki, tarantule :) one są mega milusie ! :D

a ja sobie piwkuję ;]

reklama
Pajka glowa do gory, troche pzoytywnego myslenia i zobaczysz, ze sie uda, a moze nawet z tym cyklu, czego Ci serdecznie zycze.
RYSICA CZY TY SIE BOGA NIE BOISZ???? TARANTULE???????? LOL, ja wymiekam! ;-)

Do góry