reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

ullana- a co moglo byc przyczyna bolu ???
no i za mdlosci dziekuje nie mialam ich w pierwszje ciazy w drugiej tez nie tzn spordycznie ale dziwny posmak w ustach od czasu do czasu wiec ja podziekuje poki co ;p moze ktos inny bedzie chcial takie doznania

reklama
Kasiurku ten ból, to chyba przez to, ze mam termin na @ ale na razie jest czysto
ciągle jednak nie wiadomo czy uda się utrzymać
mam w środku bombę zegarową i nie mogę się ruszać ;-)
nie panikuję, bo już to przechodziłam z Lilą
i dopóki nie plamię, to jest ok

idę się chlapnąć pod prysznic, bo na 19 mamy gości - przychodzą znajomi na partyjkę monopoly :-D i tym razem jest ich kolej na zapewnienie menu, więc A. się upiekło, bo musiałby robić, a tak gania z Pyzą

jak nie będę padnięta, to jeszcze zajrzę wieczorem

MOU tak się nakręciłam po Twoich wpisach, że zaraz poszłam zrobić test owu. No i niestety wyszedł negatywny :-(.
Temperaturę wczoraj rano miałam 37,2 a dziś 36,85. Ja dopiero od niedawna mierzę, więc nie wiem co i jak dokładnie. Gdzieś pisałyście, że przed @ temperatura spada, a około ile dni wcześniej. Bo ja mam termin @ na 26 sierpnia.
Kurcze obiecałam soebie, że nie będę się nakręcać. I co??? Normalnie się nie da, jakby mąż wiedział co wyrabiam?! On w ogóle w szoku, że ja tempkę mierzę, że testy owu robię. Co prawda chciałby dziewczynkę ale mówi, że myślał sobie, że będziemy się przytulać i się uda. On tak na luzie, a ja przeżywam coraz większe katusze. A potem sama się na siebie wkurzam. Och !!!!!!!!!!! :wściekła/y:

co do mdłości i wymiotów to ja wymiotowałam do 6 miesiąca...:eek: do pracy szłam 10 minut i tak całą drogę:D jestem fryzjreką i w pracy czasem też mi się zdarzyło uciekać do wc:p
Nie wspominając o wstręcie do mięsa... nie wchodzilam w ogóle do mięsnego

MOU tak się nakręciłam po Twoich wpisach, że zaraz poszłam zrobić test owu. No i niestety wyszedł negatywny :-(.
Temperaturę wczoraj rano miałam 37,2 a dziś 36,85. Ja dopiero od niedawna mierzę, więc nie wiem co i jak dokładnie. Gdzieś pisałyście, że przed @ temperatura spada, a około ile dni wcześniej. Bo ja mam termin @ na 26 sierpnia.
Kurcze obiecałam soebie, że nie będę się nakręcać. I co??? Normalnie się nie da, jakby mąż wiedział co wyrabiam?! On w ogóle w szoku, że ja tempkę mierzę, że testy owu robię. Co prawda chciałby dziewczynkę ale mówi, że myślał sobie, że będziemy się przytulać i się uda. On tak na luzie, a ja przeżywam coraz większe katusze. A potem sama się na siebie wkurzam. Och !!!!!!!!!!! :wściekła/y:

u niektórych kobiet spada systematycznie tydzień przed, niektórym kobietom 2-3 dni przed @ niektorym w dniu albo dzień przed @ a niektórym w ogóle. Po kilku cyklach obserwacji bedziesz wiedziała kiedy u Ciebie spada, aczkolwiek życzę, aby nie spadła a ktory masz dc?

co do mdłości i wymiotów to ja wymiotowałam do 6 miesiąca...:eek: do pracy szłam 10 minut i tak całą drogę:D jestem fryzjreką i w pracy czasem też mi się zdarzyło uciekać do wc:p
Nie wspominając o wstręcie do mięsa... nie wchodzilam w ogóle do mięsnego

ja nie wymiotowałam w ogóle... tzn raz jak zjadłam całe opakowanie rafaello...

a u mnie tak szyjka się zamyka... dziwne, ze tak szybko?? co Wy na to?? sluz już biały typowo nie plodny...

ryska - dziekuje ja mam kamienie na dnie tak z 4 cm dno z niego , mam glinane figurki takie do akwarium wywalialm sztucznosci i dalam zywe wczoraj dokupilam nie wiem jak sie nazywa ale facio powiedzial ze to rosnie jak kwast, co do siwatla to rybki maja okolo 12 h oswietlenie a swialo dzienne to nie wiem cy duo pada bo to jest na przecwik okna w pokoju 5 metrowym nie mam gdzie indziej dac chyba ze blizej okna ale to odpada- co do tych rybek i slimakow to chyba kupie je i zoabczymy jak bedzie ;]

ryska a jaka zarowke kupic bo ja mam zwykla osram cool light 15 watowa
znaczy masz żwirek na dnie głęboki na ok 4 cm, czy duże ok 4 cm kamienie na dnie? bo nie zrozumiałam ;P
światła spróbuj świecić mniej - tak ok 10h i zobacz, czy przyniesie rezultaty. Jak pokój ma 5m to spoko, raczej mi chodziło o to, czy ostre promienie słonecznie nie padają na akwarium. Jeszcze mi powiedz jaki masz litraż akwarium i jakie masz rybki i ile. Co do światła to ja Ci niestety nie doradzę, bo ja kupiłam akwarium z pokrywą z wbudowaną świetlówką 11W ale to u mnie (54L) stanowczo za mało...

a daj jakieś zdjęcia akwarium :)

No to może mi już tydzień przed spada. w ogóle to dziwna jestem, raz mam myśli na "tak" i wielką nadzieję, innego dnia mam wielkiego doła. Dzisiaj to w ogóle tak smętnie mi jakoś. Dziś jest 24 dc, w piątek (26) niby planowa @, choć mam nierówne cykle. Brałam tabsy i dopiero trzy miesiące temu przestałam. I od tego czasu w sumie to jeden cykl miałam 30 dniowy, drugi 29 dniowy, a trzeci 27 dniowy. Więc ten @ na 26 to chyba nie bardzo będzie, raczej później patrząc na te poprzednie. Przed tabsami miałam raczej równe, właśnie 28 dniowe, no ale to było prawie pięć lat temu.

Kochane bylam dzisiaj nad morzem i dlatego nc sie nie odzywalam, ale juz przeczytalam co napisalyscie:-) Zawsze ma tak, ze czytajac zastanawiam sie nad odpowiedziami, a jak zaczynam pisac swoj post, to jakos wszystko mi umyka.

Mou - jak moze pamietasz, ten pierwszy i ostatni cykl byl dla mnie nowoscia jesli chodzi o badanie szyjki. Jednak bedac juz po terminie @ doslownie jeden raz zbadalam szyjke i stwierdzam, ze jest duzo wyzej niz przed spodziewana @, jest tez bardziej twarda i zamknieta. Teraz moge smialo powiedziec, ze przed terminem @ mimo ciazy szyjka byla poltwarda i polozona srednio wysoko. ( zdecydowanie nie nisko). Wydaje mi sie rowniez, ze byla jakby delikatnie otwarta, bo czulam to koleczko, o ktorym wspominalas tlumaczac mi jak zbadac otwarcie szyjki. Teraz juz nie badam szyjki i nawet Wam powiem, ze mialam stracha przed przytulankiem i dopiero dzisiaj zdecydowalam sie na takowe:-)

Ullana wspolczuje tych wszystkich dolegliwosci. Ja tez czekam z niepokojem na termin kiedy normalnie powinna przyjsc @, w poprzedniej ciazy mi tez wlasnie wtedy zaczely sie plamienia. Na szczescie po tabletkach z progesteronem wszystko przeszlo, ale niepokoj pozostal mi do konca ciazy ( potem jeszcze z 2 razy mialam jednodniowe brazowe plamienia).

Kasiurek zazdroszcze Ci braku mdlosci. Ja mam je polaczone z takim jakby muleniem tez w glowie - jakkolwiek dziwnie by to nie zabrzmialo:-) Mam takie cmienie i lekkie zawroty. Jesli w poprzedniej ciazy nic takiego nie mialas i do tego czasu tez nie, to z pewnoscia omima Cie te atrakcje:-)

Karolla - tak mi tu w Turcji brakuje dobrych polskich fryzjerow, przylec do mnie, ja Ci zapewnie wakacje, a Ty mi piekna fryzure co?? :-)

Justyna witaj i dolaczaj do nas:-) Obys jednak zobaczyla 2 kreseczk:-) Niektorym pozno wychodza pozytywne testy....

Ollena co u Ciebe, lepiej troszke?? Buzki kochana***

anagrzymis - ja tez swirowalam przed terminem @...boze zrobilam niezliczona ilosc testow. Moj maz tez byl w szoku, gdy widzial mnie nad ranem z termometrem w ustach:-)))

Rysica, pamietam, ze w zeszla srode mialas byc u gina, nie bylas z powodu @ prawda? Wybierasz je znowu?

Aldo jak tam zabki u Twojego synka? Dalej daja popalic? U nas ida tylne i Melisa nad ranem budzi sie z placzem i pcha lapki do ust - ewidentnie zabki...

Dziewczyny, pewnie narobilam mnostwo literowek, ale nie mam sily czytac swojego postu kolejny raz:-) Wybaczcie.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry