reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

A ja dopiero co pol godziny temu wrocilam do domu, poszalelismy do 23, co z Melisa jest rzadkoscia. Teraz sobie spi i ja zaraz bede robc to samo.

Rysica bardzo dziekuje:-)

Ja dzisiaj jestem super szczesliwa, choc mowie Wam, nie moge sie przyzwyczaic do mysli ze jestem w ciazy. Tylko te wstretne mdlosci mi o tym przypominaja, dzisiaj trwaja od switu az do teraz. No ale pocieszenie za za jakies 6 tyg. powinny sie skonczyc.

Przeczytam co tak napisalyscie jak mnie nie bylo i smykam spac.

Pajka swietny mieliscie ten tort. A jak jubilat??

Karolcia - wszystkiego najlepszego, dla Twojej corci. Jak moja bedzie konczyla 2 lata, to ja bede juz miala wielki brzuch....o matko:-))))

MOU ale masz wysoka ta temperature... Pisalas o szyjce - ja mialam dosc wysoko i taka srednio twarda i tez mi sie wydawalo, ze jest jakby odrobine otwarta. Teraz tam juz nie gmeram:-) Ale jak ostatnio sprawdzalam, to byla bardzo wysoko i super twarda. Bylam zasyckoczona, ze szyjka moze byc tak twarda. Nie jest taka rozpulchniona jak przed terminem @.

Aldo, ale Wam mezus zrobil super niespodzianke:-) Pewnie podziala ona jak nalsam na ostatnie sprzeczki, o ktorych pisalas. Taki odpoczynek i odskocznia od codziennosci moze zdzialac cuda.

Ostatnia edycja:
reklama
Czesc laski :-)
Pajka wielkie dzieki za zaproszenie :-)
Mou - oj biedaku z ta noga........ ALE CO TAM NOGA JAK SIE FASOLA KROI !!! TZN NIE KROI TYLKO ZAGNIEZDZA! :-) Tego Co zycze i mam nadzieje, ze nowy avatarek jets tego znakiem :-)
Iza - no ten wyjazd to lekarstwo :-) Juz nie mam dni plodnych,a le cos tam w plodne dzialalismy :-) Wiec kto wie... Coz, testowac bede za jakis tydzien mysle :-)
Mooouuuu! - (kurcze jak to napisalam to czuje sie jak krowa na pastwisku hihi;-) ) a Ty kiedy testujesz testem ciazowym? :-) ja nawet nie wiedzialam, ze testy owu wykrywaja ciaze....... hmmm... bo ja dzis robilam i mialam tam blada kreche.............. !!!!!! Moze sie udalo????? :-) I z Mou zostaniemy majowkami ?:-)
Karola - sto lat dla Twojego skarbu :-)

Dobranoc dziewczynki xxx :*:*:*

Hej Wam
a ja się dzisiaj z rana przeraziłam swoją tempką.... co ona taka wysoka?!?!?! do owu jeszcze daleko... czy to może być dlatego, że się zgrzałam w nocy - okno zamknięte (bo zimno na dworze) a ja po szyję przykryta byłam?...
albo taki jednorazowy wyskok... jeszcze mam dość silne plamienie :/ za wcześnie na skok temperatury...
aldo - ja mam nadzieję, że się mylę, ale... Twój wykres wygląda mi na bezowulacyjny niestety :( ale może niech się lepiej Kasiurek wypowie bo ona się lepiej zna, ja dopiero zaczynam...

Rysica - a Ty mierzysz pod językiem? @ się skończyła i organizm zaczyna się dostosowywać... a tak spojrzałam na Twój poprzedni wykres to miałaś identycznie zaraz po @ - identyczny skok ...

Ja o swoją się martwię, bo wczoraj wieczorem taka piękna, a dziś rano 37.02 - w sumie nie ma różnicy od wczoraj bo to tylko 0.03 - a nawet trudno stwierdzić, bo w nocy o 2.30 było 37,05 a rano 37,00 ale zanotowałam tą z nocy - no i dzisiaj po 5 rano. Kurcze - u mnie nie ma stałych pór bo ja się często budzę na siusiu w nocy, i notuję tę po jak najdłuższym spaniu.
Ważne że nie spada, ale też nie ma żadnego skoku od przedwczoraj, a do @ już niedaleko... za 5 dni łącznie z dzisiaj...

ryska - dziekuje ja mam kamienie na dnie tak z 4 cm dno z niego , mam glinane figurki takie do akwarium wywalialm sztucznosci i dalam zywe wczoraj dokupilam nie wiem jak sie nazywa ale facio powiedzial ze to rosnie jak kwast, co do siwatla to rybki maja okolo 12 h oswietlenie a swialo dzienne to nie wiem cy duo pada bo to jest na przecwik okna w pokoju 5 metrowym nie mam gdzie indziej dac chyba ze blizej okna ale to odpada- co do tych rybek i slimakow to chyba kupie je i zoabczymy jak bedzie ;]

ryska a jaka zarowke kupic bo ja mam zwykla osram cool light 15 watowa

co do testow owulacyjnych to je najlepiej rodzic popoludniu anie rano czy przepdoludniem bo wtedy hormon lh robi sie najbardziej wiarygodny . i pred testem nie pic minum 2 h

Ostatnia edycja:
Hej Kobitki,

Ja jeszcze w lozku, choc juz po sniadanku. Ogladam Dzien Dobry TVN:-) Nakrecacie mnie na to akwarium. Cos czuje, ze jak tylko kupimy nowy TV, to bedziemy mylec tez o akwarium. Melisa pewnie by miala radoche...
Milego dnia :-)

Czesc Dziewczyny!
U mnie tempka nadal sie pnie...Boje sie tylko ze to moze oznaczac zblizajacy sie spade...ehhh czekam i czekam ,jednka nie naleze do cierpliwych osob:no:

IM - pisałaś że miałaś taką półotwartą szyjkę??? i wysoko? czy półwysoko?
Chociaż ciężko się sugerować szyjką bo ja w zeszłym cyklu miałam taką jak na ciążę - i na okres... i na wszystko inne - po owulacji zaraz zrobiła się rozpulchniona wielka i miękka - i zamknięta do tego.
Teraz zaraz po owu od razu zaczęła się podnosić - robić twarda ale nie chce się do końca zamknąć. Więc ja chyba sobie odpuszczę przypuszczenia na podstawie szyjki - bo ona w każdym przypadku jest inna, a u mnie jest inna w każdym cyklu na dodatek. Ponoć prawidłowym objawem i ciąży i @ jest to że robi się długa, twarda, zamknięta, czasami rozpulchniona wokoło, ale dalej twarda - tak mniej więcej mam teraz - tak to można opisać, ale martwi mnie ta półotwartość, bo powinna się zamknąć.

Amna - ale nie uważasz że za ładnie Ci rośnie... i to 8 dni po szczycie??? :tak::tak::tak:

Ostatnia edycja:
IM - pisałaś że miałaś taką półotwartą szyjkę??? i wysoko? czy półwysoko?
Chociaż ciężko się sugerować szyjką bo ja w zeszłym cyklu miałam taką jak na ciążę - i na okres... i na wszystko inne - po owulacji zaraz zrobiła się rozpulchniona wielka i miękka - i zamknięta do tego.
Teraz zaraz po owu od razu zaczęła się podnosić - robić twarda ale nie chce się do końca zamknąć. Więc ja chyba sobie odpuszczę przypuszczenia na podstawie szyjki - bo ona w każdym przypadku jest inna, a u mnie jest inna w każdym cyklu na dodatek. Ponoć prawidłowym objawem i ciąży i @ jest to że robi się długa, twarda, zamknięta, czasami rozpulchniona wokoło, ale dalej twarda - tak mniej więcej mam teraz - tak to można opisać, ale martwi mnie ta półotwartość, bo powinna się zamknąć.

Amna - ale nie uważasz że za ładnie Ci rośnie... i to 8 dni po szczycie??? :tak::tak::tak:

W sumie....Kurcze tak bym chciala:)) Naprawde zmienie cos w swoim zyciu jak zajde w ciaze bo to bedzie naprawde cos pieknego:))

reklama
Czesc laski :-)
Iza - wielkie gratulacje SERDUSZKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-)
Rysica - wiesz, ze potwierdzilas teraz moje przypuszczenia? Testy owul. wychodzily mi bladsze, tylko w jeden dzien ciemniejsza krecha, ale nie czulam tej owulacji jakos tak jak zwykle. Sluzu tez mniej. Ja sie nie znam na wykresach, ale powiedz, po czym to wnioskujesz? Moze Kasiurek cos powie jako ekspert wykresowy?

Do góry