reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

reklama
witam sie
test owu negatywny... ale kreska druga byla... wiec albo te testy sa walniete, albo faktycznie owu byla wczoraj...i to w nocy... ale ostatnio tez tak mialam, ze miałamw nocy... no cóż jutr sie okaże bo pewnie bede miała usg robione:)

aldo napisalam ci na priv ;]

pajka pamietaj ze Pik hormnony lh powoli rosnie i spada i moze byc tak ze np masz juz kreske kontorlna i slaba te druga i wychodzi ze owulcja nastepnego dni masz te druga ciemniejsza, nastepnego taki sam kolor jak testowy apozniej znow spada to oznacza ze owulacja uolnienie jjeczke i cala pompa byla do 24 od 3 pozytywnego testu, pozniej juz spada hormon lh bo juz doszlo do uwolnienia jajeczka.

to tak smao jak betahcg hormon - ma sie go wysokim nawte do 4 tygodni po porodzie i jakbys w 2 tygodniuz orbila test wyslzo by ze jestes w ciazy ale nie bedziesz bo raz ze chyba zadna kobieta po porodzie nie ma ochoty na seks a dwa ze ten chormon spada dlugo do dlugo rosl w nas ;] OBRAZOWO TO RPZEDSTAWIALAM????

to tyle z mojego mądrkowania hahah

aldo - wiesz to wsyztsko zalezy od tego gdzie mierzysz tempke, ile ja mierzysz, czym ja mierzysz , czy zawsze o tej samej godzinie, co uwzasz za wstawanie w nocy czy tempke zakocona, owulacji nie zawsze sie czuje bo raz jest z jednego raz z drugiego jajnika, jesli mialas raz test owulacyjny w kresa kontrolna i ta druga tego samego odcienie to znaczy ze hormon lh rosnie dobrze, podwyzszenie tempki swiadczy ze jajeczko sie uwolnilo 3 wyzsza tempka od podstawowej swiadczy o przebytej owulacji. u Ciebie jest obraz troche zaburzony przez tempki ale jak pisalam jesli mialas wstawanie w nocy 3 godizny przed pomiarem to tempka nie ejst zkalocona bo ja mozesz mierzyc po 3 godiznach snu i tyle, ale kazdy pomiar wczesniejszy,pozniejszy, dzien wczesniej alkohol itd to wszytsko wplywa na tepmke; tak samo jak sotosunek dzien przed na sluz dnia nastepnego (wtedy dosc duza liczba kobiet mysli sluz tzw BJ z sluzem w kotrym plemniki sa wydalane z macicy.

soryyy za ooffffftopa ;p ale ja tak doczytuje was - zamiast wiesiolka proponuje brac LINOCOMPLEX to jest siemie lniane w kaspulkach i:
1. ma takie samo działanie
2. kosztuje o wiele taniej
3. szybciej dziala
4. mozna brac cały czas nawet jak sie wie ze jest sie w ciazy bo jest zalecany dla kobiet w ciazy

no i tyle wiecej nic nie pisze;p

Kasiurku tylko przed porodem jak chcialam zajsc z Sebkiem mialam tak, ze miałam prawie pozytywny (tak jak teraz w 15 dc) w 14 dc teraz mialam tą kreskę testową również mocną, ale slabszą od kontrolnej... i 16 dc iałam takie same ...a wieczorem juz była o wiele słabsza prawie niewidoczna...wiec albo u mnie owu nastąpila w nocy z 15-16 dc i dlatego test z 9:30 wyszedł + a o 20 juz negat albo ja nie mam owu od pozytywneg testu w przeciągu 24-36 h. ale wtedy pamietam tez jednego dnia wyszedł mega pozytywny a drugiego (nie minęlo nawet 24 h ) miałam juz negat... no jutro zobacze i sie dowiem :)

Kasiurku tylko przed porodem jak chcialam zajsc z Sebkiem mialam tak, ze miałam prawie pozytywny (tak jak teraz w 15 dc) w 14 dc teraz mialam tą kreskę testową również mocną, ale slabszą od kontrolnej... i 16 dc iałam takie same ...a wieczorem juz była o wiele słabsza prawie niewidoczna...wiec albo u mnie owu nastąpila w nocy z 15-16 dc i dlatego test z 9:30 wyszedł + a o 20 juz negat albo ja nie mam owu od pozytywneg testu w przeciągu 24-36 h. ale wtedy pamietam tez jednego dnia wyszedł mega pozytywny a drugiego (nie minęlo nawet 24 h ) miałam juz negat... no jutro zobacze i sie dowiem :)
to chyba tez zalezy od cuzlosci testow bo ich jest kilka tak jak ciazowych sa tylko dwa 10 i 20 tak owulacyjne maja to do siebie ze maja rozna czulosc niestety ja sie raz psotkalam z 5,10,20 i wiesz 5 to wychodzi prawie zawsze np 7 razy w cyklu wyjdzie pozywtyny 10 wyjdzie 3 dni a 20 moze wyjsc dwa razy i tyle . Ja zycze wam powodzenia i nie spusujscie cykli na straty bo wiecie co ja mialam ;] haha olalam bo juz w czasie owulcki nie bylo przytulania i co nosze dzidziolka pod sercem- ale do dzis wierzyc nie umiem w to !

Cześć dziewczyny !
Od kilku dni obserwuję Wasz post i pomyślałam, że napiszę, że może i mnie przyjmiecie do Waszego grona Oczekiwaczek :)
Tak jak i Wy mam już pierworodnego - 5-latka i tak w ostatnim miesiącu postanowiliśmy, że może przydałoby mu się rodzeństwo.
Troszkę się staraliśmy i moja @ nie przychodzi już 4 dzień , miała być 18-go.
Robiłam oczywiście test i pokazała się tylko 1 kreska :( Objawów ciążowych brak, prócz braku @ i pobolewającego brzucha.
Również objawów na @ brak.
I tak by sobie umilić czekanie na cokolwiek, śledzę Wasze czekania :)

witam się - dziś późno, bo miałam w nocy takie bóle, że zbieraliśmy się do szpitala, ale .....usnęłam :confused: na podłodze :szok: i A. pozwolił mi pospać
a jak się obudziłam, to było mi lepiej
i spalam do 10

potem układaliśmy rodzinnie puzzle, a teraz odpoczywam, a Lila poszła wymęczyć tatusia na placu zabaw :-D

Mou oj, wysyłam Ci podwójna porcję fluidków, zeby tempka trzymała się wysoko :tak:

Dwuletniej Hani wszystkiego najlepszego :-)

Justysaa witaj i nie podgladaj nas tylko pisz :tak:

a z całą reszta chętnie się podzielę mdłościami, bo mam ich w nadmiarze :sorry2:

reklama
to chyba tez zalezy od cuzlosci testow bo ich jest kilka tak jak ciazowych sa tylko dwa 10 i 20 tak owulacyjne maja to do siebie ze maja rozna czulosc niestety ja sie raz psotkalam z 5,10,20 i wiesz 5 to wychodzi prawie zawsze np 7 razy w cyklu wyjdzie pozywtyny 10 wyjdzie 3 dni a 20 moze wyjsc dwa razy i tyle . Ja zycze wam powodzenia i nie spusujscie cykli na straty bo wiecie co ja mialam ;] haha olalam bo juz w czasie owulcki nie bylo przytulania i co nosze dzidziolka pod sercem- ale do dzis wierzyc nie umiem w to !

moje są o czułosci 25... nie dziekuje:*

Cześć dziewczyny !
Od kilku dni obserwuję Wasz post i pomyślałam, że napiszę, że może i mnie przyjmiecie do Waszego grona Oczekiwaczek :)
Tak jak i Wy mam już pierworodnego - 5-latka i tak w ostatnim miesiącu postanowiliśmy, że może przydałoby mu się rodzeństwo.
Troszkę się staraliśmy i moja @ nie przychodzi już 4 dzień , miała być 18-go.
Robiłam oczywiście test i pokazała się tylko 1 kreska :( Objawów ciążowych brak, prócz braku @ i pobolewającego brzucha.
Również objawów na @ brak.
I tak by sobie umilić czekanie na cokolwiek, śledzę Wasze czekania :)

witaj pisz częściej :)

Do góry