reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

hej dziewczyny:)
widze ze wy tez sie ciagle staracie:) ja strasznie mam duzo zajec i nie mam kiedy tu zagladac;/
przykro mi ze u Rysicy to jednak nie bylo to bo juz bylam pewna ze jestes w ciazy ale spokojnie moze wlasnie trzeba troche wyluzowac...ja niby troche mniej sie przeju=muje ale i tak duzo mysle o ciazy...w tym cyklu juz sie nie monitorowalam ale raczej bez sukcesow...w poniedzialek dostane okres i wszystko wskazuje na to ze idealnie jak co miesiac...ale od tego cyklu biorac pod uwage moj pcos zaczynam diete i cwiczenia moze to mi pomoze wychodzowac jajeczko:) trzymam kciuki za was wszystkie i obiecuje sie odzywac czesciej jak sezon sie skonczy:") calusy

reklama
Hej dziewczyny!!! Moj L. wzial nas wczoraj niespodziewanie na weekendzik nad morzem jako ze nie pracuje w ten weekend i nie pisalam, ciezko Was nadrobic w te 5 minut jakie teraz mam, ale:
MOU CO Z TWOJA NOGA???????????
Odezwe sie w poniedzialek babeczki! Buziaki dla Wszystkich xxx :*:*:*

my juz po imprezie:) wszystko sie udalo, wszystko zjedzone:) prezenty super:)

dziewczyny zrobiłam test owulacyjny teraz i... calkowicie negatywny... co mam o tym mysleć?? jeżeli byla owu to sie wstrzelilismy... albo testy są wadliwe... zobacze jutro rano czy bedzie pozsytywny owulacyjny jak nie tzn, ze miałam owu dzisiaj...

Aldo - no to Ci mąż suprajsa zrobił !!! Super! Pewnie coś się wykluje podczas tego urlopiku :-D
... nowy suwaczek ???

co do nogi to boli jak chodzę i coś mnie tam kłuje, ale nie jest spuchnięta no i o lasce cały czas chodzę.. nie mówiąc o schodach - koszmar, ale nie boli tak jak wczoraj - tyle że wczoraj łaziłam po mieście kapusty pekińskiej szukać - dostałam na szczęście ładną włoską, to jutro zrobię gołąbki, jak już będę mogła troszkę ustać... No i posłucham Rysicy i pojadę na izbę... w poniedziałek :)

Trix - no właśnie - bo przepadłaś na dość długo... pojawiaj się częściej! :)

Schiza mnie jakaś łapie, bo siedzę na kanapie - niunia sobie spała teraz poszła z babcią na spacer, bo mama nie może... no i czytam czytam czytam i się nastawiam bez sensu, a okazuje się że test owu wykrywa ciążę na obecność betaHCG !!! o czułości 10mIU !!! dlatego bardzo często wychodzi pozytywny w ciąży, kiedy jeszcze ciążowy nic nie pokazuje... hmmm... nakręcam się ??? Być może :-D:-D:-D ale przecież dziś jest mój 20dc i test owu pozytywny (testowa jest tak wyraźna, albo prawie tak wyraźna jak kontrolna i to po herbacie!) !!!

Czy test owulacyjny wykrywa ciążę? *

Test owulacyjny wykrywa ciążę.

Dlaczego?
Jest to jego wada bo LH krzyżuje się z hormonem ciążowym HCG w niskich wartościach. Otóż podjednostka Beta HCG wykazuje bardzo duże podobieństwo do LH. Jak duże, aż ciężko uwierzyć, ale jest to 91 aminokwasów w łańcuchu o długości 121 reszt aminokwasowych.

Test krzyżuje się z HCG na poziomie 10 co oznacza, że przekroczenie tego poziomu powoduje pozytywny test owulacyjny (1-2 dni od zagnieżdżenia).

Dużo testujących używa zatem 9-10 dni po owulacji testów owulacyjnych, żeby zobaczyć jak wyjdzie, jeżeli pozytywnie to testują ciążowy, jednak warto pamiętać, że

TEST OWULACYJNY zawsze WYCHODZI POZYTYWNIE W CIĄŻY ale
POZYTYWNY TEST OWULACYJNY po owulacji NIE MUSI oznaczać ciąży,

dlatego należy używać testów ciążowych.

TEST OWULACYJNY jeżeli ma przepowiadać ciążę MUSI MIEĆ KRESKĘ TESTOWĄ CIEMNIEJSZĄ OD OWULACYJNEJ lub PRZYNAJMNIJE TAKĄ SAMĄ jeżeli testowa jest jaśniejsza to nie jest to zwiastun ciąży.

Pajkaa -
zobacz jak ja szaleję z owulacyjnymi :):):):) szok !!!
no i super że imprezka udana !!!

spójrz na poprzednią stronę jakie zdjęcia testów dzisiejszych wstawiłam !!! z 20dc

Ostatnia edycja:
MOU mi owu wykryl ciąże:) także to jest potwierdzone, ale nie u wszystkich kobiet:) także ja wiem, ze u mnie owu działają tylko pytanie, czy te co mam obecnie nie są jakieś trafne... bo wtedy miałam innej firmy... a teraz nie pamietam jakie wtedy byly...
teraz o 20miałam ledwo widoczną kreskę... a widziałas fote tego z 9:30... a nie jest przeciez kurde mozliwe, aby w dzien miec inny poziom LH nic na wieczor...

Zaraz zobacze Pajka...
Ullana a co z ta Ryba nie tak? nigdy nie zwracalam uwagi na znaki zodiaku, nawet nie wiem jaki ma moje dziecko, serio!
MOU blagam Cie odetchnij i nie czytaj juz nic! Masz kilka dni do terminu @, poczekaj dla wlasnego spokojnego ducha :*

hmmm wlasnie wyczytalam, ze z rannego moczu moze wyjsc wynik fałszywie pozytywny...
tylko ja wstalam o 6 poszłam siusu potem sie bzykowalismy i po 2 h poszłam i robiłam test wiec teoretycznie nie byl to poranny mocz...no i wczoraj wyszły tez dwie krechy, ale jedna słaba... a teraz nic... sama nie wiem...

Mou chyba mam tak jak Ty... :p

hmmm znowu wyczytalam teraz, ze mozna spokojnie z rannego bo LH ma najwyzszy poziom w nocy i wieczorem... a mam to gdzies jade w pon na 9 do lekarki wiec pewnie sie dowiem :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Pajkaa - czyli jedyna opcja u Ciebie to się bzykać bzykać i jeszcze raz bzykać !!!!! :-D i to fakt że powinno się robić owulacyjne popołudniu, byle nie pić ze dwie godziny przed. Wtedy wynik ponoć jest najbardziej wiarygodny...
Ollena - a co ja mam do roboty jak tylko leżę na kanapie albo odpisuję na posty :-D:-D:-D to fajnie czas zabija... a nóż mam rację.... hmmm???

No i ciekawa byłam mojej temperatury z wieczora - 37,7 ! ja wiem że wieczorem jest wyższa... ale że aż tak... ??? i to tylko po leżeniu i nic nie robieniu? Wiem że to możliwe, ale że u mnie ta tempka jak już wam pisałam zmienia się nieznacznie w ciągu całego dnia - to 37,7 trochę mnie zszokowało... oby trzymało się do rana tak :) a przynajmniej żeby była powyżej 37 - he he - to będzie baaardzo bobry znak... :):):):)

Do góry