reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

cześć

mam dziś ponury dzień :-( boli mnie od rana głowa, bo noc miałam przerywaną i nic nie mogę zażyć....buuuu

IM już tupta do gina :-) trzymam kciuki i czekam na nowiny

Pajka śliczniutki torcik, życzę żeby tez smakował wyśmienicie

ja swoje Lili zrobiłam na 2 latka tort z biedroną, bo ona jest w przedszkolu w grupie Biedroneczek :-)
zastanawiałam się nad kupieniem, ale zawsze zwyciężała moja ambicja, żeby zrobić coś samej od serca :rofl2:

na roczek zrobiłam tort z jakiegoś przepisu z gazety - ciekawy był, bo czekoladowy ale z sokiem pomidorowym
wyszedł pyszny i taka byłam dumna, a obie babcie skwitowały, ze zrobiłam "zwykłego murzynka " i się cieszę :eek::eek::eek: na 2 lata już ich nie zaprosiłam :cool:

Mou właśnie mi się przypomniało, ze miałam ci napisać - nie jestes jedyna...ja też nie mam czucia w cyckach :-D ja dopiero reaguje w sytuacja tete-a-tete ;-)
w ciąży z Lilą zaczęły mi rosnąć miesiąc przed porodem i wtedy je czułam:szok:
a tak mam z nimi spokój :cool2:

zastanawiam się czy wystarczy mi oliwka do masażu, żebym nie miała rozstępów
zaczęłam sie smarować w maju, żeby mocno nawilżyć skórę, bo udało mi się jak na razie uchronić
tylko nie wiem czy może lepszy będzie jakiś inny nawilżacz
macie coś wypróbowanego ?

Pajka
- działaj, ładna krecha :-D

reklama
Och, Mou - chyba masz rację :-:)-:)-:)-( krecha bardzo widoczna
niestety ja testów owu wcale nie robiłam, więc z analizą nie pomogę, ale tak na chłopski rozum, to zgadzam się z Tobą
robią w konia te testy jak nic :wściekła/y:

Ollena jak Lila się urodziła, to byłam sama samiutka, bo babcie daleko, a A. miał urlop na pierwsze 2 tyg i potem do roboty na cały dzień
i ja też przez 2 miesiące prawie nie wychodziłam z domu, bo już było zimno, więc z małą tylko na 15-20 min spacery chodziłam
a ponieważ w stolicy mieszkałam niecały rok, to znajomych jeszcze nie miałam, bo całą ciążę leżałam albo w domu albo w szpitalu
a do tego przygotowywałam się do bardzo trudnej obrony
i do wiosny jakoś "przezimowałam" w domu, a potem ruszyłam w teren :-)
jakoś nie męczyłam się aż tak bardzo
i na pewno nie byłam zaniedbana
zaraz po porodzie zaczęłam ćwiczyć jogę razem z Lilą, regularnie chodziłam do fryzjera i do kosmetyczki razem z nią z wózkiem i była to cała wyprawa, ale przynajmniej nie czułam sie uwiązana i ubezwłasnowolniona

To jest Ollenko tylko nasza działka, żeby tak sobie ułozyć życie z dzieckiem, żeby nie czuć się źle
i zapewniam Cię, że można
Ja na spacer z Lilą zakładałam fajne ciuch, a nie dresy, w domu tez w desie nie chodzę
i staram się mieć dla siebie trochę czasu i dobrych uczuć, żeby wygladać dobrze i dobrze się czuć.
A. też do tego przyzwyczaiłam i on wie, ze ja musze mieć trochę czasu dla siebie i jeśli to nie może być cały dzień, to przynajmniej 2-3 h w tygodniu
To jest naprawdę proste, tylko trzeba chcieć to robić

Ostatnia edycja:
Ullana - jeszcze tłumacze to sobie w ten sposób, że jeśli to lepsze testy to mogą pokazywać dalej utrzymujący się poziom LH, a jego prawdziwy skok był np. 3 dni temu, czyli owu dwa dni temu... mogłaby być jakaś szansa, bo musiałyby przetrwać tylko dwa dni.
Wmawiam sobie takie rzeczy, bo mam jeszcze nadzieję nikłą... ach!
Zaraz zrobię ten gorszy test - z ciekawości jak on zareaguje.

Kurcze - znalazłam jeszcze coś takiego: "jak się okazuje testy owulacyjne potrafią wykryć ciążę wcześniej niż testy ciążowe gdyż wykrywają szybciej stężenie hormonu HCG który wzrasta gdy zagnieździ się jajeczko w macicy. To czy zostanie wykryty przez test owulacyjny zależy od tego jak długa ma się faze lutealną. Jeśli ta faza jest krótka to ten hormon wzrasta po ok 6-7 dniach od poczęcia czyli przed samą @, jeśli długa to wzrost występuje dużo wcześniej przed @. Znam kilka osób które potwierdziły ciążę dużo przed @ testami owulacujnymi, natomiast test ciążowy wychodził zaraz przed @ bądź po wystąpieniu planowanej @. Są również wyjątki od reguły"

A ja mam właśnie dzisiaj 6 dzień od domniemanej wcześniej owulacji!!! - dla ciekawskich - test ciążowy negatywny.

Ostatnia edycja:
ollena- tez to ogladalam wiesz az tak zaniedbana nie byla nie wiem jak u icbeie bedzie orznica wieku ale u mnie to juz bedzie prawie 3 lata, wiec syn bedzie juz smaodzielny w sumie teraz jest bo sam sie nakami czasem ubierze, sam sie umie zabwic diecko male taki noworodk duzej troskinie potrzbeuje wiec mozna sie wykapielic kiedy ono bedzie spalo, czy lezalo na macie edukacyjnej a starszak na pewno w razie potrzbey smoka poda;] wiecie to kwestia dogrania i charatru drugiego dzidziusia ;]

no Mou - a pamietas mzoj cykl ??? haha ja tez myslalam ze si enie uda bo gdzie owulka a gdzie ostani stosunek i co -nosze fasole pod sercem - wiec zawsze jest szansa ;]

mou a testy owulacyjne nie mierza innego hormonu niz ciazowe beta hcg ? jakos w ta teprie nie wierze ale mam nadzieje ze sie sprawdzi u ciebie ;]

Ja już kiedyś czytałam o tym ale przez przypadek - i znalazłam wypowiedź lekarza, który stwierdził że testy owu czasami pokazują wcześniej niż ciążowe. Oba hormony są do siebie podobne, a testy LH bardziej czułe pod tym kątem...
Właśnie próbuję znaleźć tę informację, ale szukam i szukam i nic... ale znajdę na pewno! :)
A prześlij mi link do swojego ciążowego wykresu...
Jak to z Tobą było dokładnie???

Jestem:-))))))))))))))))))))
W pecherzyku dzisiaj juz byl piekny zarodek z bijacym seruszkiem. Z USG to ostatni dzien 6 tygodnia, jutro zaczynam 7:-) Suwaczek jednak zrobie z daty ostatniego @, bo to moze byc bardziej miarodajne, niz pomiary takiego malenstwa:-) Ma dokladnie 0,357 cm, czyli wielkolud:-) O jaka jestem szczesliwa. Za 2 tygodnie kolejna wizyta, na ktorej ustalimy plan dziaialnia, lekarz poda mi terminy najwazniejszych badan itp.

Ollenka - ja sie nie boje zaniedbania. Z Melisa tak nie mialam, zaraz po porodzie pomalowalam paznokcie haha a zmywalam chwile przed przewiezieniem na sale operacyjna. Szwagierka zmywala mi lakier z paznokci u stop. Zgadzam sie z Ullana, ze bardzo wiele zalezy od nastawienia kobiety do tego co ja czeka. Teraz juz mam sporo czasu dla siebie, ale jak Melisa byla jeszcze mniejsza, to maz wiedzial, ze rano musze miec te pol godziny dla siebie na prysznic, wlosy i chocby tusz do rzes. Kilogramami sie nie martwie - wiem, ze zrzuce tak jak teraz, ale w ciazy nie mam zamiaru jesc za dwoje, ale dla dwojga, a to roznica.

Kochane dziekuje za trzymanie kciukow. Wierze, ze taka pozytywna energia na cos sie przydaje:-)

Iza bardzo się cieszę i tak samo wierzę w swojego Groszka
faktycznie spory ten Twój ludek :-)
ja sobie liczę 6t1d wiec bardzo bliziutko mamy :tak:
a do wizyty aż 10 dni

odpoczywaj teraz

ja własnie kończę, bo miałam taką wenę twórczą mimo takiego marnego nastroju, ze urodziło mi się w głowie kilka fajnych pomysłów i już je przeniosłam na papier....teraz muszę to obrobić w kompie, ale najpierw odpocznę

MOU ja nie wiem czy te testy nie sa troche podpucha, no cholera ile to dni by mialy byc pozytywne... nie przejmuj sie nimi za bardzo, bo swira dostaniesz. Szkoda, ze nie mozesz miec u siebie monitoringu... Moze tez te nowe testy sa duzo bardziej czuje i stad taka mocna kreska, moze pozytywna powinna byc duzo ciemniejsza...

Zobaczcie to !!!!!!
Właśnie zrobiłam drugi - tańszy test, ale o czułości 20mIU !!! Przecież te wszystkie testy owu można do kosza wyrzucić !!! Albo spalić!!! Albo ten droższy wyczuwa dłużej????????? Photo106.jpg

Czy to nie koszmar !!!????
IM - gratuluję dzidziusia !!! a masz zdjęcie usg???

... ten zielony po malutku zaczyna cosik pokazywać, ale nie tak szybko jak ten niebieski, i kreska na pewno nie będzie tak widoczna... wyjdzie cień a nie kreska !
Poproszę kaftanik.... dłuuugie rękawy żeby były....

Ostatnia edycja:
reklama
Ja już kiedyś czytałam o tym ale przez przypadek - i znalazłam wypowiedź lekarza, który stwierdził że testy owu czasami pokazują wcześniej niż ciążowe. Oba hormony są do siebie podobne, a testy LH bardziej czułe pod tym kątem...
Właśnie próbuję znaleźć tę informację, ale szukam i szukam i nic... ale znajdę na pewno! :)
A prześlij mi link do swojego ciążowego wykresu...
Jak to z Tobą było dokładnie???

Obserwacja cyklu - enpr.pl to moj wykres u nas bylo tak ze maz byl wtedy kiedy sa serduszka pozniej delegacje byly a w dniu owulki przyejchal ale sie zblkowal i dupa wyszla z tego spisalam ten cykl na straty ale is eudalo ;]

Do góry