reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Dziekuje Ullana faktycznie, ze jestesmy na tym samym etapie:-) Jakos mi sie wydawalo, ze Ty juz jestes co najmniej w 8 tygodniu. Ostatnio zapomnialam Ci napisac, ze znalazlas super pomysl na biznes, musisz miec artystyczna dusze. Tych 10 dni do wizyty szybko Ci minie i tez bedziesz sie cieszyc takim cudownym widokiem na monitorze USG:-)

reklama
Kasiurek - już sobie znalazłam jak wpisywałaś że nici z tego.... powiem Ci że bardzo podobne mam objawy - bo 5 dni do końca cyklu mi zostało, a też mam dziś trochę rozciągliwego śluzu wśród innego mętnego, szyjka coraz twardsza ale jakby pół otwarta. Także nie wiem... naprawdę nie wiem... no i faktycznie też tych serduszek mało miałaś .. i też w sumie dzień przed pozytywnym testem czyli jakieś 2-3 dni przed owu - ale widać chłopaki się utrzymały te 3 dni... może u mnie też się utrzymały.... :tak:

MOU wnioskuje wiec ze dzis tez musisz dzialac! I jestem pewna, ze najlepiej codziennie sie przytulac zeby byc pewnym! a na pewno co 2 dzien:-) oj jaki moj maz bylby happy!

IiM gratuluje, bosko!!!!!!!!!!! :-)))

Ullana ja nigdy nie bylam zaniedbana, tez zime przezimowalam w Dublinie sama praktycznie, mama tylko 3 tyg byla na poczatku po porodzie. Pozniej sama bylam samiutenka prawie calymi dniami. Teraz jak zajde od razu to termin bylby na koniec maja, czyli koniec czerwca-poczatek lipca bylibysmy juz w PL czyli zero stresu bo malenstwa nie trzeba bedzie ubierac, przebrac bedzie mozna wszedzie, a Patryk wtedy mialby duzo zajec.. Zaluje, ze nie zdecydowalam sie na starania przed wakacjami!! porod bylby luty, na lato malenstwo byloby juz wieksze....glupota az boli;)

Ollena - test jest negatywny, bo kreseczka jest bardzo widoczna, ale nieco słabsza. Ja nie biorę tego testu jako pozytywnego (szczególnie to dość drogi test więc faktycznie bardziej może być czuły) chodzi o to że tak mocno wyczuł plik LH. Na pewno jest już po owulacji a nie przed. Przecież jeszcze tylko 5 dni do końca cyklu.
Więc albo to bardzo dobre testy, albo owu była później o dzień dwa - niż myślałam, a wtedy będą to 3 dni od przytulanek - może się utrzymały chłopcy :):):) ? Ale ja wariuję już!!! Znów zapowiada się najdłuższy tydzień w cyklu... wrrr ;-)

No tak wszystko juz rozumiem... To bezsensu, chyba faktycznie lepiej testow nie robic i nie denerwowac sie:/

kasiurek u mnie bylaby roznica wieku (jesli dobrze pojdzie) 3 lata i 5miesiecy czyli duzo... no ale juz innego wyjscia nie ma;) i tak jak sie nie powiedzie to musimy sie wstrzymac na jakies 3miesiace ze staraniami wiec roznica wieku znowu sie zwiekszy:(

ja już się nastawiam, że różnica będzie ok 4 lat... sporo :( za długo ja czekałam z decyzją, bo mąż mnie namawiał już wcześniej. Ale był moment w moim życiu, że ja już więcej dzieci nie chciałam, tylko Szymka, a teraz chcę i to bardzo. Ale już się coraz mniej napinam, teraz tylko mierzę tempkę, żeby wiedzieć kiedy owu, a potem niech się dzieje co chce ;) Nie będę po owu nic sprawdzać, ani śluzu, ani szyjki ani nic... Będę głucha i ślepa na jakiekolwiek objawy, żeby się nie nakręcać, bo u mnie potrafią być objawy i bez ciąży...

Rysica wyobrazam sobie... i jestem pewna, ze i u mnie byloby mnostwo objawow pomimo braku ciazy. Tak Wam mowilam, ze nie bede sie nakrecac przed @ ale juz wiem, ze bedzie ciezko. Choc np przed @ mam mdlosci i jestem slaba wiec nie bede mogla doszukiwac sie we wszystkim ciazy...
Juz sie nie moge doczekac... dzis dopiero 4 dc. We wrzesniu lecimy na wczasy, jeszcze nie wiem ktorego ale chcialabym na wczasach zakomunikowac mm o ciazy;) ehhh glupia naiwnosc!

u mnie będzie różnica 4,5 roku :-(no wcześniej się nie dało, bo brałam za silne leki, a i tak większość lekarzy krzywo patrzy na to , co biorę i ciążę....ale ryzykuję, bo chcę dzidzię
jak się uda, to będę kombinować jeszcze jedno
a poza tym ja już młodziutka nie jestem, więc też mi trudniej

Ollena - i nie kombinuj kiedy lepiej - latem czy zimą :-) niestety nie można tak jak w sklepie sobie wybrać
i nie żałuj, że nie w lutym, w lutym są Ryby - ja bym Ryby nie chciała ;-)

Iza - jak ja licze sobie, to mi też wychodzi 8tc, ale lekarz mi radził liczyć od @ lipcowej, bo miałam bardzo niski poziom bety, więc raczej ten Groszek jest późniejszy
chociaż nie wiem, jak wyjdzie w rezultacie, bo ja z premedytacją teraz planowałam i wiem kiedy były przytulanki :tak:
no nic....zobaczymy co wyjdzie na USG

z Lilą też tak było....jak poszłam pierwszy raz, to był już 13 tc, a potem się okazało, że jest różnica o 3 tyg i Lila urodziła się wielka

reklama
Kasiurek - a na ile przed terminem @ tak miałaś? Bo mi na razie twardnieje, a jak patrzyłam na Twój wykres, to Tobie też twardniała...
5 lipca miałaś opis że wysoko i twarda... ja taką jak piszesz - że dwa razy większa to ja miałam w zeszły miesiącu i nic się nie stało... :( może taka rozpulchniona to po terminie @ co? tego 5 lipca to był dzień przed Twoim pozytywnym testem - a szyjka w opisie twarda i wysoko...

... no u mnie w razie czego to 3 lata i 4 miesiące różnicy by było, gdyby ten cykl był owocny...

Ostatnia edycja:
Do góry