reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Mou to teraz musisz uważac :p bo jak poszła do gory to wiesz :p koniec drinku drinku :D
i odpisz mi na pw:p

ja mam jeszcze pare rzeczy do robienia :) ale moze uda mi sie jeszcze wejsc :) teraz ide zjesc sniadanko...

buuu ja wogóle nie widze u siebie śluzu płodnego... przynajmniej rano nie było a potem M sie zachcialo i teraz to nie sprawdze :p

reklama
hi hi - no ja wiem... teraz czekam na testowanko, i koniec z drinkowankiem :) dopiero będzie drinkowanko jak test będzie ujemny... dopiero mi temperatura się zaburzy dnia następnego :-D:-D:-D
Pajkaa - dużo przypadków ciąż wcale nie jest z okresu owulacyjnego - o dziwo, więc niech Cię mąż dopada ile wlezie :-D

Hej - śpiochy - wstawać !!!

Hej Dziewczyny:-)

MOU jak noga??? Jak spuchnieta to jedz do lekarza, kurde ja jak sobie porzadnie skrecilam topozniej bardzo cerpialam, cala noc z bolu nie spalam i nawet nie moglad dojsc do kuchni po lekarstwo.

Rysica cudne masz akwarium. ja wlasnie tak sobie mysle, ze jak kupimy plaski TV, to nam tez sie zwolni duze miejsce na jakas ozdobe do salonu, moze bedzie to akwarium.

Musze konczyc, bo Melisa mnie ciagnie za rece i nie pozwala pisac...

O 13 ginekolog....

IiM - u Was to tanim kosztem dało by radę założyć akwarium morskie!!! Bo w morskim najdroższe jest żywa skała i żywy piach - czyli takie wyjęte z morza, a u Was z tym by nie było problemu! Żywy piach kosztuje ok 30-40 zł/kg a żywa skała ok 70 zł za kg a Wy to byście mogli po prostu wyjąć z morza :D Bo samo akwa jest to taki sam koszt, a koszt osprzętu - jakieś 300-400 zł.
Rany, akwarium morskie to moje marzenie, ach...
TRZYMAM KCIUKI ZA WIZYTĘ!!!

Rysica - dzięki. Nieco lepiej więc to tylko chyba zwichnięcie. Może i bym pojechała do szpitala, ale po pierwsze: godzina w jedną stronę a po drugie to jedyny szpital w mieście i jest weekend. 4 godziny jak nic czekania. Perspektywa zachęcająca. Ale na szczęście dużo mniej boli, i to bez paracetamolu. Wzięłabym nurofen forte .. ale jak tempka rośnie, to wolę nie ryzykować takiego leku ;P
Jak zacznie boleć mocniej to pewnie się skuszę mimo wszystko na wyprawę, ale w poniedziałek z rana, wtedy powinno być mało ludzi.

IM - nie jest spuchnięta właśnie. No i daj znać po 13, czekamy z niecierpliwością czy już serduszko zobaczysz!!!! :tak:

MOU - zwichnięta jakby była, to byś chodzić nie mogła ;P Skręcona to znaczy zbyt mocno wykręcona w stawie, ale jak sama wróciła do pozycji normalnej, a zwichnięta, to jakby Ci ze stawu wyskoczyła i sterczała na bok cały czas... Przy zwichnięciu ból jest tak silny, że poraża system nerwowy i odcina człowieka od świadomości - człowiek mdleje z bólu. Skręcenie może być słabsze (I stopnia), że tylko kilka dni poboli i przejdzie, mocniejsze (II stopnia), że jest uszkodzona torebka stawowa i więzadła są uszkodzone i noga puchnie i pod kostką pojawia się krwiak niewielki (gips na 2 tyg), lub bardzo mocne (III stopnia - jak ja miałam) że jest zerwana torebka stawowa i całkowite rozerwanie więzadeł bocznych noga bardzo puchnie i pojawia się duży krwiak (które kończy się operacją). Ja miałam krwiak, który było widać pod gipsem!!! od palców, do połowy łydki (było widać jak się nogę "ugniotło: ;P i latarką pod gips zaświeciło. Po 3 tyg (jak mi gips zdjęli) noga była wciąż żółto-zielona, a gdzieniegdzie jeszcze fioletowa - tak długo schodził krwiak!!! brałam wtedy zastrzyki przeciwzakrzepowe Clexane

Rysica - ale to nie w kostce na szczęście się stało tylko pomiędzy kością śródstopia a kością sześcienną prawa stopa, od prawej strony. Tu wysyłam obrazek gdzie, żebyś wiedziała. Jest siniak i żyły są jakby nabrzmiałe w tym miejscu. Ostrzeżenie o przekierowaniu

dziewczynki taki torcik

Uploaded with ImageShack.us

Iza, Rysica dostałyscie ode mnie zaproszenie??

nie wytrzymałam i zrobilam rano test owulacyjny... od razu pokazały sie dwie krechy... hmmm... ale mam wątpliwości, czy aby obie są jednakowe:)zrobię jeszcze jeden wieczorem o 20 tak jak tamte pozostałe:)

reklama
MOU - To jak to w takim miejscu, to mogło dojść do pęknięcia, a pęknięcie w tej części stopy jest mało bolesne i rzadko wykrywalne, bo każdy myśli, że przejdzie...
Ja bym na Twoim miejscu poszła jednak na RTG

PAJKA - CUDNY ten tort!!!! Jejciu jaki apetyczny!!!!!!!!!!!! :D:D:D
ach...

a jutro moja mama ma urodziny ;P więc też torta zjem, mniam mniam :D

Ostatnia edycja:
Do góry