reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Amna ja wiem, że się denerwujesz, ale w tej sytuacji trzeba naprawdę poczekać i spróbować nie panikować
sama mam stresową sytuację i próbuję się opanować ;-)
sama wiesz, że to bardzo wcześnie i w sumie lekarz mógł się pomylić, bo to zależy i od jego doświadczenia i od sprzętu
być może to ciąża...ale żeby to stwierdzić trzeba czasu
i wszystkie tu go potrzebujemy :tak:
wizyta za tydzień na pewno będzie bardziej owocna

mnie muli.....nic nowego :eek: ale już mnie to męczy
ledwo jem
dalej stosuję metodę "przypominacza "
wczoraj cieszyłam sie z tego naleśnika, bo to pierwsze normalne żarcie od 2 tygodni
stanęłam dziś na wagę i się przeraziłam :no::no::no::no::no:
dziś od rana znowu jestem na sucharkach i podgryzam chleb z masłem bo już bułeczki Izy mi sie skończyły, a nie mam siły teraz robić

kiepsko to wygląda, a naprawdę sie staram jeść
tylko przy takich permanentnych mdłościach jest to trudne

w dodatku wkurzyła mnie pielęgniarka w ośrodku, bo byłam po wyniki krwi, zeby sprawdzić poziom płytek i sie ze mnie śmiała, że takie mdłości to mogą być ok 8 tyg i że pewnie się zatrułam:angry::angry::angry:

nie znoszę marudzić, a teraz mam na to ochotę :sorry::sorry::sorry:

W sumie masz racje ale wkurza mnie to ze ginekolodzy zachecaja do NPR a potem nie biora tego podczas badania pod uwage...:(

reklama
Ullana podeslij ta pielegniare do mnie:-) Uwielbiam takie wszechwiedzace baby, ktore nie biora pod uwage, ze kazdy organizm jest inny. Ja i w tej i w poprzedniej ciazy zanim przyszedl termn @ mialam juz mdlosci, nie sielne, ale zdecydwanie je mialam. Teraz do 8 tygodnia mam jeszcze czas, a dzisiaj mam mdlosci jakich nie mialam przez cala poprzednia ciaze. Teraz juz mi lepiej, ale mam problem bo jestem glodna, ale wszystko mnie odrzuca, a jesli zglodnieje jeszcze troche, to znow mnie porzadnie zmuli...
Tak, tak wiem , ze mam sie z tego cieszyc...

A my właśnie wróciliśmy .... ledwo !!! Skręciłam sobie nogę !!! Orzesz!!! Ale skręciłam w domu - nie bolało jak wychodziłam - gorzej z drogą powrotną ! JAk do jutra będzie tam bolało to jadę do szpitala, dobrze że to nie kostka tylko przegub, ale boli jak diabli !! Wrrrrrrr :wściekła/y:

... co do mdłości - to jakoś mnie mdli właśnie - czasami czuję jak mi się coś z lekka cofa :-D ale to raczej z bólu ! nie z fasolki !

... wiecie co? NAprawdę mnie mdli, fajnie sobie myśleć że to fasolka he he - chyba zacznę częściej nogę skręcać :-D nie mogę się doczekać rana - kiedy zmierzę tempkę... oby była wyższa !

Ostatnia edycja:
Oj MOU wspolczuje, ja skrecilam kostke jak bylam chyba w 7 miesiacu ciazy i opuchlizna zeszla dopiero po ciazy.Akurat pojechalam do Polski na 2 tygodnie i przez 10 dni siedzialam w domu, nie moglam kroku zrobic. Jesli bedzie bolalo, to idz do lekarza. Masz cos do posmarowania, altacet w zelu czy cus. Oby Ci przeszlo.

No i trzymam za tempke&&&

Chyba zawalu dostane jak bedziecie znowu testowac:-)

IiM, Ullana wspolczuje mdlosci i wymiotow:( straszne uczucie, mam teraz przed @ mdlosci czesto i mnie trafia i nie wiem czy bym zniosla takie pernamentne...a jeszcze wymioty...makabra:( majac dodatkowo dziecko pod opieka to musi byc koszmar:/

MOU wspolczuje! obloz sobie czyms noge i zabandazuj, moze do rana przejdzie...

Ja mam ciagle dola, znowu wylam...Boze jak ja bardzo chce do domu:(((((

OJ - ja miałam po ciąży dwie skręcone kostki i chodziłam o lasce!!! Porażka!!! przestaje troszkę boleć, bo wzięłam dwa paracetamole z kofeiną, plus drinkuję sobie jeszcze - dwa przeciwbólowe :-D:-D:-D jeszcze mogę - a co!!! weekend!!! ale zanim pójdę spać, przestanę drinkować na jakieś 2 godzinki, żeby tempka nie była zaburzona... Powiem tak - mam nadzieję że dziś jest moje ostatnie drinkowanie ! i że jutro będzie wzrost tempki !!!
Nie wyobrażam sobie bólu jutro z rana. Tak miałam przy skręconych kostkach, jak rozruszałam to ok... po nocy - o zgrozo !!! Ale dlatego też się martwię, bo przy skręconych kostkach jak rozruszałam to było spoko, dopóki nie musiałam wstać nocą do toalety... teraz i m więcej chodzę tym bardziej boli, dlatego obawiam się pęknięcia. Ale jeśli tak to za chiny nie pójdę zrobić rtg !! nie teraz, nie przez kolejny tydzień... dobrze że mam bandaż gipsowy - sama sobie mogę gips założyć... ufff...

Pajka - bzykać się nie zaszkodzi - więc tak czy siak działajcie :) a skąd wiesz czy też nie są testy do d... ? może masz dni płodne teraz? Moje testy szalały w tym miesiącu - a tempka pięknie jest niska...

reklama
Do góry