reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Hej laski :-)
Mou widze, ze entuzjastycznie z rana wprowadza nam optymistyczny nastroj na forum:-) no i ta tempka :-) czekamy teraz i kciuki trzymamy! a Iza i Ullana fluidki wysylaja!
Liijanna - mi sie tez sierpien podobal na rodzenie i to bardzo :-) ale nie ukrywam, ze z maja/czerwca tez bym sie bardzo cieszyla :)

a u mnie negatywny test owu czyli faza lutealna sie zaczyna...........

reklama
IiM - drineczka się napijesz za jakiś rok pewnie ;P

a gołąbki ja robiłam tak, że mieszałam mięso z przyprawami, jajkiem, z podsmażoną (właściwie zeszkloną) cebulką pokrojoną w drobną kosteczkę i ugotowanym al'dente ryżem. Robiłam z sałaty pekińskiej - lepsze są i delikatniejsze - i łatwiej, bo bierzesz listki na chwilę wrzucasz do gotującej się wody (na kilkanaście sekund) i masz miękkie
Farsz zawijałam, wkładałam ciasno do dużego gara, zalewałam wodą i po prostu na kuchence gotowałam, ot cała filozofia ;)

haha ;] ja tak robie tez no i papryke faszerowana , ale zamiast zwyklej cebuli daje taka prazona jest o wiele lepsza i super nadaje smak ;]

No i jestem. Tak jak mówiłam wstałam o 7 :)
Troszkę ogarnęłam, zrobiłam sobie kawkę, niuni usmażyłam naleśnika, pozmywałam ... i tempka 37.00 - to kolejna informacja dla niedowiarków :-D:-D:-D Ciekawe kiedy mi tamten termometr przyjdzie. Będę mierzyć kilka dni i jednym i drugim przez kilka dni, i jeśli będzie identyczna na jednym i drugim to zostawię tylko elektryczny. Nie chcę zaburzyć mierzenia różnymi termometrami.
Ciekawa jestem czy to ten cykl jest taki głupi i mam inną temperaturę niż trzy poprzednie cykle, czy to faktycznie spadek implantacyjny dorwałam. Ale ponieważ nie wierzę w cuda - jutro pewnie też będzie niska - czyli to nie będzie spadek. Ale wszystko się okaże jutro. Ja po prostu nie wierzę, że akurat wczoraj dorwałam spadek. Szkoda że nie mierzyłam zaraz po owulacji - durna baba !!! :wściekła/y::-D Chociaż jeżeli wczoraj był 4 dzień po owu, to może i tak by było? Może jajeczko już czekało - i ruszyło szybciutko do macicy??? Kurcze - ale ja kombinuję !!! Wszystko się okaże :)
Ale ciekawa jestem - czy jeśli to spadek implantacyjny to po ilu dniach test wyczuje HCG? Ciekawa jestem... po dniu - dwóch czy później? U IM wyczuło zaraz po implantacji... cień bo cień ale ja z cienia się ucieszę gdyby miał być takowy :)
IM - po i jakim czasie od owu miałaś implantację? (to krwawienie) ?

Pajkaa - dziś wyniki. Dasz znać co i jak ???

Rysica - ja właśnie mam taki zamiar zrobić gołąbki z kapusty pekińkiej ale jakoś nie mogę dostać nigdzie konkretnych rozmiarów, wszędzie są takie małe kikutki - jakby te liście z wierzchu obrywali i sprzedawali same "serca" Muszę dziś na targ pojechać i zobaczyć czy nie mają.
Miałam właśnie w tym tygodniu wypróbować pekińską. Lubię każdy rodzaj gołąbków ale najmniej ze zwykłej kapusty - nie jest taka aromatyczna jak włoska i kolor nie jest przyjemny później. Włoska jest pyszna i ślicznie wygląda po ugotowaniu, teraz spróbuję pekińską, dużo ludzi sobie chwali, więc na pewno jest pyszna :) Mniam, chyba nawet dzisiaj zrobię bo mi smaka zrobiłyście... mniam mniam...

Ostatnia edycja:
hej Was!
MOU - Ty nie świruj tak z tą tempką ;P jak 15-16 dnia po owu będziesz miała wysoką to będziesz mogła zacząć świrować ;P

ja się zbieram z łóżka, bo czas wstać, głowę umyć, śniadanie zjeść, bo jedziemy do kina na Auta 2 :D

Czesc Dziewczynki!
Witam sie i zmykam listwy od schodow lakierowac bo chce korytarz pomalowac a jak drewno wpije farbe to juz niczym tego nie wyciagne....Bede potem;-)Trzymajcie sie:-)

witam się i ja

cześć - wszystkim dziewczynom z przeniesionego wątku - u na jest miło i na pewno szybko się wdrożycie, a ponieważ wszystkie tu mają chrapkę na datę 2012, to mamy wspólny cel :tak:

u mnie noc koszmarna....nie spałam do 4, tak mnie muliło
zaczynam się trochę tym niepokoić :-(
jutro mam termin na @....pewnie przyjdzie, bo z Lilą miałam do 6-go m-ca i może to stąd te problemy

u mnie ciaża to zdecydowanie choroba i to bardzo uciążliwa
mój organizm walczy z tym jak z pneumokokiem :confused2:

dobrze, ze wczoraj nadrobiła sobie sprawy pracowe, bo teraz nic nie ruszę do południa

na szczęście wychodzi słonko, to pójdę z moim szkrabem na plac i posiedzę w ciepełku
A. obiecał, że spróbuje wrócić wcześniej, żebym mogla trochę odespać

Iza
trzymam kciuki za wizytę i zazdroszczę, że muszę czekać

ja zdecydowałam pójść na badanie do szpitala i chyba zdecyduję się za tydzień, żeby już coś biło :-)
zaczęłam doceniać to, ze późno się dowiedziałam o ciąży z Lilą - poszłam i wszystko było na swoim miejscu
a tu czekam i czekam i czekam i mnie muli, że hej !

Rysica - a będę szaleć !! hi hi - fajna zabawa :):):) najpierw testy owu, później tempka a jeszcze później testy ciążowe - miesiąc pełen zabawy :)
A czekać 16 dni nie będę bo termin @ na 26 sierpnia jest - to znaczy - jak nie przyjdzie @ do 26 a testy będą negatywne - no to pewnie że będę dalej mierzyć :) ale od razu mówię - że jeśli nic nie wyjdzie 26 to nie ma co liczyć już w tym cyklu na nic. To będzie termin spodziewanej @ jeśli tempka spadnie przed tym dniem to już na 100% nici z tego. W każdym poprzednim cyklu spadała o 2-3 kreski dosłownie kilkanaście godzin przed @. Będę jednak mieć nadzieję jeśli jutro tempka wzrośnie o 2-3 kreski - to będzie baaardzo dobry znak :)

Amna - to miłego malowania.. mnie też to niebawem czeka... wrrrr... nie lubię... tzn. lubię ale nie lubię zaciągać rogów, a malowanie ścian nas czeka...

Ullana - Ty nigdzie nie łaź - Lila zrozumie. Połóż się jak miałaś noc nie przespaną. Poczekaj jak już to małe ziarenko się porządnie rozgości... no chyba że po wolutku małymi kroczkami na ten placyk, i na pewno nie biegaj !!! :tak::-D

Ostatnia edycja:
Mou placyk mamy 100 m od domu, więc wolno się przesunę
a potem siedzę i grzeję ławę :-D
wczoraj przeczytałam pół książki, więc jakąś przyjemność z tego mam ;-)
Lila gania po całym placu i wczoraj padła bez czytania na dobranoc, a u niej to nie przechodzi nawet w chorobie
naprawdę się staram dbać o siebie
nie schylam się, nie dźwigam i dużo robię na siedząco
nawet prasowanie sobie odpuściłam na razie, chociaż ręce mnie świerzbią
A. prasuje wieczorami wszystkim na następny dzień zestawy :cool:

z młodszym maluchem byłoby mi bardzo ciężko i bez pomocy by się nie obeszło
a tak, Lili ma już prawie 4 latka, więc jest w stanie dużo zrozumieć

martwię się, że ta róznica wieku będzie troszkę duża, ale może postaramy się szybciutko o 3-cie, żeby było weselej :rofl2: może i ja wtedy lepiej to zniosę

qurczę....Mama mi powiedziała, że na chłopaka teraz nie mamy szans.....dopiero we wrześniu i październiku.....a kysz, a niech się myli noooooo :angry:
ja już imię zaklepałam i nikt mi go nie sprzątnie....już jedno mi ukradli :wściekła/y:

ja dziś będę malować kubeczki - mam zamówienie od koleżanki na ślub jej siostry w październiku....wymyśliłam już wzorki i będę działać po południu
chyba, ze mnie kryzys dopadnie i padnę :-D

Ullana - a wstawisz kiedyś fotkę któregoś swojego dzieła ???? :tak:

IM - gdzie się podziewasz? Jak się czujesz? jak mdłości przy gołąbkach??? :-D
Aldo gdzie się krzątasz ???

reklama
no może kiedyś wstawię Mou ;-) na razie mam jeszcze niesmak bardzo przykrego zdarzenia z BB właśnie w tym temacie, więc się oswajam

a teraz się odmeldowuję
idziemy na plac
muszę sobie kupić coś do czytania ;-)

Do góry