reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Rysica - mniammmm martini ze spiritem :-) ja popijam Diet Coke :-) Jak tam @, przechodzi juz powoli? Ja mialam masakryczne 8 dni, jak nigdy przedtem dluga @!
Karollaa - no widzisz, widzialam ze napisalas, ze specjalnie zakladasz nowy watek, bo wszedzie sie dziewczyny znaja itp. i jeszcze Was przeniesli, troche niemiło ze strony tego, kto to zrobil, ale dobrze, ze jest nas wiecej :-)

Iza - oj biedna Meliska, Aleks tez nie daje sobie nic sprawdzic, ale te z przodu zabki to widac :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Baby okropne nie robta mi smaka na drineczki:-))) Ja jak tylko zajde w ciaze to mam ochote na alkohol - ktorego o czywiscie nie probuje nawet:-) Uwilbiam Campari z sokiem grejpfrutowym...

Amna - ale ja wpisałam jako zakłócona w tym wykresie - naprawdę - i nie wiem czemu się to nie wyświetla... . Zaznaczyłam pole "zaburzona" może to się pojawia jako szare kółeczko? nie wiem bo to mój pierwszy wykres. I nie irytuję się - nie bardzo.
Każdą radę biorę do siebie, ale nie uważam siebie za głupią gąskę, i wiem co gdzie i jak. A pisałam mnóstwo razy o swojej temperaturze, że więcej się nie dało. Jeżeli odczułaś to jako irytację - być może, nie wiem. Taki mój organizm. A to twój cytat apropo termometru do ucha - trudno go inaczej zrozumieć - niż ja zrozumiałam " O ile ten bezdotykowy termometr wkładałabyś np. do pochwy to pomiar może i byłby miarodajny, ale chyba nie do tego został wymyślony..." poczułam się jak głupia gąska - która wkłada sobie termometr przeznaczony do ucha - gdzie indziej (czytaj pochwy ).
JA przyjmuję rady wszystkich tu obecnych dziewczyn, ale też chciałabym żeby rady były konkretne pod kątem pytania, i skoro napisałam że mierzę temperaturę termometrem rtęciowym dopochwowo, a dousznym tylko sprawdzam wiarygodność pomiaru termometrem rtęciowym, i jeśli - jeszcze raz - cały Twój post brzmi - "MOUSEFISH W pomiarach temperatury do celów NPRu, chodzi o temperaturę "wewnętrzną", śluzówki z otworów ciała, czyli usta, odbyt, pochwa.
O ile ten bezdotykowy termometr wkładałabyś np. do pochwy to pomiar może i byłby miarodajny, ale chyba nie do tego został wymyślony. Musisz dostosowac sie do zasad mierzenia temperatury inaczej mozna sobie odpuscic,poniewaz pomiary sa niemiarodajne i nie wrato je brac pod uwage..."
to jest to jednoznaczne, że zrozumiałaś, że ja termometr douszny wkładam sobie w pochwę... :tak::tak::tak:;-);-);-)

I nie bierz tego co piszę do siebie, tak Cię rozumiem - pewnie każda z nas tak zrozumiała Twój post do mnie.. że sobie dousznym termometrem mierzę w pochwie .. :p

Co do szczepionek, to w UK żadna nie jest obowiązkowa - ja zgodziłam się tylko na skojarzone najnowszej generacji. Ale to i tak wziąwszy wszystkie za i przeciw. Zgodziłam się tylko na te, które ja sama miałam. Nie szczepiłam niuni na najnowsze- jakieś pneumokoki, sroki czy inne tam... to wybór każdego z rodzica.

Akurat ztym termometrem to mialo byc w formie zartu...nie wyszlo,no trudno:-)

IiM - drineczka się napijesz za jakiś rok pewnie ;P

a gołąbki ja robiłam tak, że mieszałam mięso z przyprawami, jajkiem, z podsmażoną (właściwie zeszkloną) cebulką pokrojoną w drobną kosteczkę i ugotowanym al'dente ryżem. Robiłam z sałaty pekińskiej - lepsze są i delikatniejsze - i łatwiej, bo bierzesz listki na chwilę wrzucasz do gotującej się wody (na kilkanaście sekund) i masz miękkie
Farsz zawijałam, wkładałam ciasno do dużego gara, zalewałam wodą i po prostu na kuchence gotowałam, ot cała filozofia ;)

Aldo tak oczywiscie, jesli tylko cos nie stanie mi na drodze, to bede karmic piersia. Nie mialam z tym zadnego problemu, na pocztku troszke brodawki piekly, ale smarowalam lanolina i zaraz sie goilo. Z usmiechem na twarzy i wzruszeniem wspominam karmienie piersia...

Rysica - dzieki za przepis. Ja juz kupilam mala kapustke, ale nastepnym razem zrobie z wloskiej lub pekinskiej....jesli znajde taka, a to raczej bedzie trudne. Musze rano podsmazyc cebule, zanim jeszcze zaczna sie mdlosci...

Raz na jakis czas pilam drineczki bedac w ciazy - Melisa dostawala wtedy mleko wczesniej odciagniete, a jak byla starsza to bebilon. Jak Melisa miala 2 miesiace, to akurat bylo wesele mojego brata i tylko chodzilam do baru z prosba o "drinki dla matek karmiacych" czyli z polowa przewidzianego alkoholu. Potem karmilam core wczseniej odciagnietym mlekiem, a swoje zalkoholizowane odciagalam i wylalam:-) Ja ochote na alkohol mialam raczej w ciazy niz w czasie karmienia, ciagle marzylam o piwie - zimnym Zywcu :-)

Ostatnia edycja:
Iza ja tez :-) z checia karmilabym wiecej, teraz tylko karmie raz, zaraz po przebudzeniu i bardzo to lubie, ale nie chce wiecej zeby Aleksa nie przyzwyczajac. Zimny Zywiec hmmmm :-) mniam!

Dziewczyny ja uciekam spac :-) dobranoooc xxx i do jutra! :-) spijcie dbrze, a jak ktos sie obudzi o 3 czy 4 to wlazic ;-)

Ostatnia edycja:
Lilijanna - witaj, widze, ze razem z Pajką tworzymy we trojke grupe mamuś sierpniowych 2010 :-) Powodzenia na nastepny cykl!
Oj dla mnie lipiec/sierpień 2012 byłby idealny, nie dosyć, że dobrze wspominam okres macierzyństwa jesień/zima gdzie dzieć mi się hartował, to jeszcze potem na styczeń/luty/marzec urlop bądź wychowawczy a od wiosny Maluch już super kumaty, więc można iść do pracy :)

Muszę się wdrożyć, pewnie od poniedziałku uda się być bardziej na bieżąco :)

Witam się. A nie mówiłam że wstaję tak wcześnie hi hi :)
Wczoraj pisałam jednego posta tak długo, że aż nowe staraczki się pojawiły, a ja nie zauważyłam - wredna baba ze mnie :):):):)
No więc witamy serdecznie na wątku, im nas więcej tym raźniej. Zawsze to powtarzam...

No i co niedowiarki wstręciochy Wy !!! Moja tempka po spaniu od 21 wieczorem to 36,85 (wpisałam 85, bo kreseczka jest między 8 a 9 i na elektronicznym pewnie by tak pokazało) półtorej kreseczki więcej niż po śniadaniu, herbacie itp... wczoraj - MAM WAS !!!! Chyba mi już wierzycie że ja gadem jestem - hę ??? :-D:-D:-D
Czyli teraz czekać na wyższą??? Jak jutro podskoczy to będę skakać na łóżku i niunię obudzę biedną...

Dobra - to ja dalej idę spać... pa pa :) szkoda że nie można odpisywać z komórki - Lilianno - :) ja już pisałam prośbę do moderatorów o taką możliwość... hi hi - a tu Cię dorwałam - ale i tak idę spać, więc do zobaczenia później - po 7 hi hi Aco !!!
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif

Amna -- nie odebrałam tego jako żart, ale to mało istotne, bo ja się naprawdę nie obraziłam -NAPRAWDĘ
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
WYRAŻAMY - KAŻDA SWOJE OPINIE I JUŻ...

reklama
witam sie
sciagaja u nas azbest zrobili sobie baze pod naszymi oknami i 2 dzien mam pobudke o 6... tak ich zjechałam z okna M bedzie dzwonił do ich szefa... rzucaja metalowymi rzeczami jakby nie dało sie ich połozyc...

Pajkaa - witam, czyli co podjęliście decyzję, że nie czekacie? Super! :)

Ahoj dziewczyny i ja się staram p oraz drugi, właśnie wczoraj przepadł II cykl i przyszła @ niestety. No nic przyjemności ciąg dalszy :)

tak tak nie czekamy:)

Witam się. A nie mówiłam że wstaję tak wcześnie hi hi :)
Wczoraj pisałam jednego posta tak długo, że aż nowe staraczki się pojawiły, a ja nie zauważyłam - wredna baba ze mnie :):):):)
No więc witamy serdecznie na wątku, im nas więcej tym raźniej. Zawsze to powtarzam...

No i co niedowiarki wstręciochy Wy !!! Moja tempka po spaniu od 21 wieczorem to 36,85 (wpisałam 85, bo kreseczka jest między 8 a 9 i na elektronicznym pewnie by tak pokazało) półtorej kreseczki więcej niż po śniadaniu, herbacie itp... wczoraj - MAM WAS !!!! Chyba mi już wierzycie że ja gadem jestem - hę ??? :-D:-D:-D
Czyli teraz czekać na wyższą??? Jak jutro podskoczy to będę skakać na łóżku i niunię obudzę biedną...

Dobra - to ja dalej idę spać... pa pa :) szkoda że nie można odpisywać z komórki - Lilianno - :) ja już pisałam prośbę do moderatorów o taką możliwość... hi hi - a tu Cię dorwałam - ale i tak idę spać, więc do zobaczenia później - po 7 hi hi Aco !!!
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif

Amna -- nie odebrałam tego jako żart, ale to mało istotne, bo ja się naprawdę nie obraziłam -NAPRAWDĘ
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
WYRAŻAMY - KAŻDA SWOJE OPINIE I JUŻ...
no to teraz kciukaski zacisnite i czekamy na wynik:D

Do góry