reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Witajcie, ja mam 9-miesięcznego synka Stasia, od tego cyklu zaczęliśmy starać się o kolejne maleństwo:) W pierwszą ciążę zaszłam po roku starań, poronilam w 8tc., o drugą ciążę której efektem jest Staś staraliśmy się jeden cykl:) Okres powinnam dostać 27 lipca, wiec czekamy... u mnie jest jeszcze ten ból że jestem po cc i powinniśmy odczekać jeszcze 3 miesiące ale zabrakło nam determinacji:) Pozdrawiam Was serdecznie:)
W sumie to podziwiam, ze po tak krotkim czasie staracie sie juz o drugie...ale trzymam mocno kciukasy:)

reklama
MOU jest Mutsy w UK? tu nie widzialam:/ no i blizniaczy bedziesz kupowac dla dwojki? czy zle zrozumialam. Ja napewno podkladke dla Patryka kupie:) chyba, ze bedziemy jechac w jakas dluzsza trase z mezem i dziecmi to wtedy bedziemy chyba brac 2 wozki.. Mcl i drugi dla maluszka.

Ale sie rozpisalyscie:
Mou - poszybowalam kilka-nascie stron do tylu i juz JARZE o co Ci chodzi, faktycznie jak u gada hahah ;-) jeszcze mnie wtedy nie bylo. A no i fakt, najlepiej dowcipnie lub w odbycie, ale ja jakos preferuje oralnie ;-)
Ollena i Mou - dzieki za odp, pytalam o to wyrywanie, bo ALeks ma tu koleje, wiek: 2 lata z hakiem, ktory nieustannie mu wyrywa zabawki, niewazne czy to jego, czy to tego drugiego chlopca. A mamuska nic z tym nie robi, nie upomina, tylko na moje zdziwienie mowi, ze jej synek z tego wyrosnie i wszystkie dzieci tak maja. Ale nie pozwole, zeby inne dziecko mojemu wyrywalo zabawki i upomnialam ostatnio tamtego chlopca, na co on rzucil sie czerwony na podloge i zaczal koszmarnie krzyczec. Juz nie wiem co robic...
Dzieki dziewczyny za odp co do tych szczepionek, kurcze niby na ogicjalnej stronie NHSu (ang. nfz) pisze, ze nie sa one szkodliwe, ale jednak zawieraja mnostwo rteci, a ona kondensuje sie przeciez w mozgu dziecka.
Pajka - zdecydowalas juz cos o szczepieniu Sebastianka? A no i gratuluje wynikow :-)

Ollena ja tez mam mclarena spacerowke, ale powiem Wam, ze po naszych trasach, ktore przemierzamy to przydalby sie nam jeszcze jeden wozek. Mamy tez z mothercare 3in1 ale to jest taki kolos, a spacerowka wszedzie wejdzie :-)

Ostatnia edycja:
Amna - ale ja wpisałam jako zakłócona w tym wykresie - naprawdę - i nie wiem czemu się to nie wyświetla... . Zaznaczyłam pole "zaburzona" może to się pojawia jako szare kółeczko? nie wiem bo to mój pierwszy wykres. I nie irytuję się - nie bardzo.
Każdą radę biorę do siebie, ale nie uważam siebie za głupią gąskę, i wiem co gdzie i jak. A pisałam mnóstwo razy o swojej temperaturze, że więcej się nie dało. Jeżeli odczułaś to jako irytację - być może, nie wiem. Taki mój organizm. A to twój cytat apropo termometru do ucha - trudno go inaczej zrozumieć - niż ja zrozumiałam " O ile ten bezdotykowy termometr wkładałabyś np. do pochwy to pomiar może i byłby miarodajny, ale chyba nie do tego został wymyślony..." poczułam się jak głupia gąska - która wkłada sobie termometr przeznaczony do ucha - gdzie indziej (czytaj pochwy ).
JA przyjmuję rady wszystkich tu obecnych dziewczyn, ale też chciałabym żeby rady były konkretne pod kątem pytania, i skoro napisałam że mierzę temperaturę termometrem rtęciowym dopochwowo, a dousznym tylko sprawdzam wiarygodność pomiaru termometrem rtęciowym, i jeśli - jeszcze raz - cały Twój post brzmi - "MOUSEFISH W pomiarach temperatury do celów NPRu, chodzi o temperaturę "wewnętrzną", śluzówki z otworów ciała, czyli usta, odbyt, pochwa.
O ile ten bezdotykowy termometr wkładałabyś np. do pochwy to pomiar może i byłby miarodajny, ale chyba nie do tego został wymyślony. Musisz dostosowac sie do zasad mierzenia temperatury inaczej mozna sobie odpuscic,poniewaz pomiary sa niemiarodajne i nie wrato je brac pod uwage..."
to jest to jednoznaczne, że zrozumiałaś, że ja termometr douszny wkładam sobie w pochwę... :tak::tak::tak:;-);-);-)

I nie bierz tego co piszę do siebie, tak Cię rozumiem - pewnie każda z nas tak zrozumiała Twój post do mnie.. że sobie dousznym termometrem mierzę w pochwie .. :p

Co do szczepionek, to w UK żadna nie jest obowiązkowa - ja zgodziłam się tylko na skojarzone najnowszej generacji. Ale to i tak wziąwszy wszystkie za i przeciw. Zgodziłam się tylko na te, które ja sama miałam. Nie szczepiłam niuni na najnowsze- jakieś pneumokoki, sroki czy inne tam... to wybór każdego z rodzica.

Aldo - myślałam w razie o podwójnym dla niuni i kolejnego jeśli się uda - ona uwielbia w wózku być - leniwiec jeden!!!
I tak - mutsy są tutaj w UK, powiem że masywny wózek - ale ja jestem wysoka i wszystkie spacerówki powodują że się garbię... Mutsy może być dobry nawet dla dwumetrowej mamy i kręgosłup nie siądzie, no i jest tak masywny, że pokona każdy śnieg. Jest dość ciężki - ale łatwo się składa. Nie jest dla drobnych mam, które mieszkają w blokach, bo dziecko plus wózek może stwarzać problemy...

MOU jak malenstwo urodziloby sie u Ciebie od teraz +9 miesiecy to Natka mialaby ponad 3 lata. Ile by jeszcze w wozku pojezdzila? max do 4 r.z wiec nie wiem czy oplaca Ci sie kupic wozek podwojny.
Ja spacerowki od nowego wozka uzywalabym tylko w zimie i kilka pierwszych miesiecy. Pozniej Maclaren bo nie wyobrazamy sobie innego wozka, wygoda i lekkosc+duuzo miejsca dla dziecka.
No ale zalezy mi na gondoli, bo przy Patryku nie mialam, teraz chce miec dla odmiany;)
Tu musze poszukac Mutsy i go zobaczyc, ale podobno nie ma no i ani w Smyths ani w mothercare nie widzialam:/

witam wieczorową porą

dyskusję temperaturowa opuszczę, bo sama nie mierzę

ale w sumie fajne zamieszanie z powodu niby prostej sprawy

ja mam wózek zimowy, więc teraz się raczej nie przyda
jest masywny i taki mega kombajn na mroźne dni
ale sprawdził mi się rewelacyjnie - Lila urodziła się wielka i razem z kombinezonem nie mieściłaby się w większości wózków, a ten mi służył przez 4 miesiące jako głęboki i później w wersji spacerowej
oddałam go siostrze
teraz będę musiała pomyśleć o nowym, ale to zdecydowanie za wcześnie

a jeśli chodzi o szczepionki, to tu jest odpowiedni wątek

• Są rodzice, którzy w ogóle nie szczepią....
akurat na tym się znam, ale nie chcę wywoływać burzy w szklance wody, więc dla chętnych na tym wątku dużo do poczytania i douczenia się

dziś się mogę pochwalić, że zjadłam całego naleśnika i się utrzymał...yupi

mam cały dzień mikroskurcze - bolą jak cholera ale mam nadzieję, że są niegroźne

no i nie wiem, co zrobić, bo zadzwoniła pielęgniarka z ośrodka, że moja ginka odwołała wszystkie wizyty na miesiąc
nie wiem czy pojechać do szpitala, tam gdzie byłam ostatnio czy pójść do jakiegoś innego gina :confused:

Mou ciekawe, że twoja córcia lubi jeździc jeszcze w wózku...moja wytrzymała ledwo 1,5 roku

ooo ale fajnie tyle nas tutaj:))
ja też mam pewne objawy ale nie nakręcam się:p
tylko się zastanawiam nad tym wczorajszym dniem czy to była owulacja czy już coś tam się dzieje???hm... nigdy nie zauważyłam jakiś objawów owulacji a wczoraj brzuch jakbym za chwilę miała dostać@, bolące piersi a dziś to samo tyle że brzuch trochę słabiej.
Bardzo żałuję że temperatury nie mierzyłam

Mou moj Aleks za to nie przepada za wozkami, jak jedziemy gdzies np autobusem, to zawsze musze zwinac spacerowke, nie ma sily, zeby 10 min usiedzial, no chyba ze spacerowka w ruchu, ae tez nie zawsze ;-)
Aaa Mou albo Ollena nie orientujecie sie czy w uk mozna kupic jakies bezrteciowe, albo ekologiczne szczepionki?

Ullana - gratuluje za nalesnika, widac dzidzia bedzie slodkie lubic ;-)

reklama
to się uśmiałam :D zmierzenia tempki:p

Mou jaki termometr w koncu zakupiłaś bo nie doczytałam?? ja polecam elektroniczny Microlife jest rewelacyjny i bardzo dokładny:)
też zrozumiałam posta Amny tak jak Ty :)

nikomu się nic nie trzęsło :p wow, sex bez gumek to sex :D

Do góry