reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Mou dziekuje za porade golabkowa:-) Robisz je troche tak z turecka:-) Tutaj tez dodaja sporo natki i gotuja przykryte talerzem. Ja wiem o co Ci chodzi z ta tempka. No i po Twoich wczesniejszych postach, nie mam watpliwosci, ze mierzyc to Ty bedziesz profesjonalnie.

Usmialam sie z pomyslu pomiarow dowcipnych termometrem "dousznym" :-)

MMR to szczepienie przeciw odrze, swince i rozyczce. Ja szczepilam, choc mialam stres z tego powodu. Co dziwne Melisa dostala wysypki w dniu szczepienia lub dzien po - to teoretycznie za wczesnie na reakcje poszczepienna, ale ja mysle, ze stad to sie wzielo. Zadnych innych niepokojacych objawow nie miala. W TR jest obowiazek szczepien i nie wezma dziecka bez szczepien do przedszkola...choc pewnie na upartego w prywatnym dla obcokrajowcow by przyjeli. Ja zyje niestety w kraju syfu i super gestego zaludnienia, wiec swoje dziecko szczepie. Nie szczepilam jedynie na ROTA wirusy. Tutaj np. Pneumokoki sa standardem i szczepionka bezplatna. Szczepionki skojarzone tez sa bezplatne i nie szczepi sie na wszystko z osobna. Rozumiem mamy, ktore maja watpliwosci co do szczepien, ja jednak zyjac w Tucji, gdzie warunki higieniczne sa na nizszym poziomie i co kilka miesiecy mamy jakies "plagi" szczepie Melise bez marudzenia:)

Pajka - super, ze testy macie negatywne:-) Teraz do dziela:-)

Amna - podawalas numer GG - ja niestety nie uzywam...

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie, ja mam 9-miesięcznego synka Stasia, od tego cyklu zaczęliśmy starać się o kolejne maleństwo:) W pierwszą ciążę zaszłam po roku starań, poronilam w 8tc., o drugą ciążę której efektem jest Staś staraliśmy się jeden cykl:) Okres powinnam dostać 27 lipca, wiec czekamy... u mnie jest jeszcze ten ból że jestem po cc i powinniśmy odczekać jeszcze 3 miesiące ale zabrakło nam determinacji:) Pozdrawiam Was serdecznie:)

IM - kochana Ty moja !!!!!!! Jedyna mnie zrozumiałaś z tą tempką, i pamiętałaś posty!!!!
A w życiu innym dziewczynom nie ujmuję !!! :tak::tak::tak:;-) po prostu nie pamiętacie jak zawsze pisałam o tym że sama się dziwię temu, że tempka u mnie jak u gadów :-D:-D:-D dlatego sama siebie wyzywam od dziwoląga... hi hi

... naprawdę przepis Turecki ? o kurka - to super !!! jak tak zrobisz to wszystkim zasmakuje, i powiem Ci że wczoraj pierwszy raz wmusiłam w moją mamę taką ilość pietruszki (natki) w sałatce, że bała się ruszyć - bo stwierdziła że natka to tylko jako przyprawa do rosołu he he!!! Jak już ruszyła - powiedziała że w życiu lepszej nie jadła !!! :):):) poważnie !!!!! A jak !!! :-D

MOU zobaczymy jak moja lekarka podziala... jak przepisze lutke 1 opakowanie a Twoj lekarz Tobie nie przepisze to podzielimy sie opakowaniem :D ja mam jeszcze dupka jakby cos...ale wsio bede wiedziała w poniedziałek 22 :) to dam Ci znać :)nie mam niestety tego konta:( jak się uda to wtedy się dogadamy:)

Iza gdybym mieszkala w takim kraju tez bym szczepila...ale teraz sie zastanawiam, szczególnie, ze wiążą tą szczepionkę z autyzmem...
Moj M nie byl szczepiony ma 31 lat i nie miał ani jednej z tych chorób mimo, ze jego kuzyni przechodzili świnkę i on wtedy z nimi sie bawił...

Aldo co do wyrywania zabawek... jesli moje dziecko wyrywa zabawke komus na zewnatrz czy podczas zabaw w bibliotece, upominam ze to nie jego, ze ma inna tutaj lub cos w tym stylu. Jesli jestesmy u kogos w domu robie to samo mowiac, ze chlopczyk sie pobawi i Ci zaraz da. Jak ktos jest u nas i chce sie pobawic to upominam Patryka ze trzeba sie dzielic:)

Dziewczyny ja juz bylam w mothercare i wozki ogladalam z mm!! oszalalelismy! pozniej ubranka ogladalismy i byl 2-pak bodziakow malenkich w Kbusia Puchatka i mm namawial zebysmy kupili na START staranek;) oczywiscie opitolilam go i nic nie kupilismy;)
za to wkladalismy Patryka do quinny buzza i siedzial jak sardynka pomimo ze wozek ma starczyc do 3 lat;) oczywiscie ja bym szybko do maclarena malucha przesadzila ale potrzebny mi wozek-spacerowka ktora bede mogla w zimie, po sniegu jezdzic. Macie pomysly?? jestem przekonana do quinny speedi ale kurcze tu nigdzie w sklepach go nie ma! w PL bym musiala kupic i go tu wiezc:/
zwariowalam?????????? Wy mierzycie tempke i nakrecacie sie przed terminem @ a ja przed staraniami wybieram wozek....hahahaha ;)

aldo szczepienia to sprawa bardzo dyskusyjna. Tez bylam przeciwna dopoki moja mama nie poszla na kurs o szczepieniach... czym wiecej ludzi odmowi szczepien tym choroby szybciej wroca:( wiec ja wole szczepic. Ale ja to ja.

MOU moja mama je pietruszke pod kazda postacia, pod KAZDA. Na chlebie obowiazkowo codziennie, sama sie od niej nauczylam. Do twarozku dodaje np:) ale to tylko w PL bo tu nie ma tak dobrej, tak samo jak tylko w PL pochalaniam jajka na miekko w duzych ilosciach a tu wcale:( tam mam wiejskie, pyszne atu....same wiecie:(

Jane slalom Google Images
JAne powertrack Google Images
Jane nurse Google Images

Mutsy , 2 różne : 9. Mutsy, model Slider, wózek wielofunkcyjny - zdjęcie Google Images

Urban de tour: Google Images

Teraz mamy : Cosatto - video recenzje produktów, strona 2 - jest wspaniały - jako spacerówka - rozkłada się zupełnie na płasko - i jest cuuuudowwnaaaa !!! ale mutsy 3rider to mój faworyt. Samych 3riderów miałam 3 różne kolory !!!! Dwa beżowe (perłowy,matowy) - jeden czarny.
Jak będzie drugie na pewno zdecyduję się na bliźniaczy mutsy - cudo. i latem - a po śniegu - zimą to rewelka !!!

Amna - ten do ucha - wkładam do ucha :-D - a rtęciowy wkładam dowcipnie :):):):) :-D nie wkładam sobie termometru mojego dziecka tam gdzie nie trzeba. Mierzę w uchu - tam gdzie jego przeznaczenie :-D to rtęciowym mierzę dopochwowo :-D Amna... dobra jesteś... to było dobre z tą śluzówką - jak byś się cofnęła jakieś kilkanaście stron - to poczytałabyś jaką zażarłą dyskusję prowadziłyśmy ja i Ollena, i jak bardzo JA się upierałam o mierzeniu temperatury. I jak byś się wczytała to ja jestem zwolenniczką tylko i wyłącznie mierzenia dopochwowego (u siebie). Termometr do ucha jest dla mojej niuni :-D ale czasami korzystam :):):)...w uchu - żeby nie było niedomówień.

WIĘC JESZCZE RAZ:
TERMOMETR BRAUNA - DO UCHA
TERMOMETR RTĘCIOWY - DO POCHWY

... TAK TO ROBIĘ :) :-D:-D:tak::tak:

Wiem do czego sluzy jeden i drugi poprostu to byla sugestia. Wazne zebys nie uzywala tego do ucha jako pomiaru codziennej temperatury to NPR bo to nie o taki pomiar chodzi....Jak chcesz to rob po swojemu ale ta tempka o tej godzinie powinna byc wpisana jako zaklucona.Pisalas ze zamowilas termometr pamietaj aby w ciagu cyklu mierzyc jednym chyba ze sie zepsuje ...Nie rozumiem po co sie tak irytujesz,prawie pol roku stosuje NPR i chce Ci dobrze doradzic.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny mam dla Was killerskie pytanie: szczepic czy nie szczepic? Moj synek mial juz szczepienia podstawowe, ale teraz przyszlo wezwanie do szczepienia MMR. No i co zrobic??????????????????????????????????????????????

Mou ekspertem nie jestem, ale jak zaczynalam mierzyc tempke to dziewczyny mowily, ze mierzy sie ja raz dziennie o stalej porze w ustach najlepiej.

A jeszcze mam pytanko do mam dzieci ponad dwuletnich: czy Wasze dzieci podczas zabawy z innymi dziećmi wyszarpują im zabawki? Jeśli tak to czy upominacie jakos wtedy Wasze dzieci?
Dziekuje x :-)

Nawet nie zastanawialm sie nigdy nad takim pytaniem szcezrze mowiac....Jasne ze szczepic. Szczepionki obowiazkowe to obowiazkowe...

reklama
No to i ja się przyłacze...choc nieco sie wyłamię, ponieważ my z mężem straramy się dopiero o pierwsze dziecko...JEST TO NASZ 3 CYKL, chociaz pierwszego nie licze, bo bylo rozregulowany, owu ni ebylo a @ przyszedł po 19 dniach, wiec tak na poważnie to jest to nasz drugi cykl...i drugi cykl biorę tez dupka na wydłużenie drugiej fazy cyklu, a ten ckl brałam dodatkowo CLO...i zobaczymy, dzisiaj mam 19 dc...cykle mam okolo 27-18dniowe, dzisiaj jest 3 dzien z dupkiem, jeszcze 7 i pojdę zrobic betkę, bo nie wytrzymam:):) :-) W tym miesiacu bylismy na urlopie i ostro dzialalismy, wiec po cichu licze ze sie udalo....zwlaszcza ze mam kilka objawow...chociaz nie chce sie nakrecac....ale pewnie juz to robie...zobaczymy;-)

Do góry