reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Aldo - dzięki wielkie, jak Ci się uda to nie wysyłaj bo przesyłka z PL do UK do koszt ok 70 zł za małą paczuszkę !!! Szok. stąd do PL to max 4 funty za 10 takich paczuszek.
Ja 26-7 powinnam już wiedzieć czy coś zaskoczyło. Jeśli tak to może wtedy lekarz się przekona do przepisania mi. Jeśli nie to i tak załatw jak będziesz miała taką możliwość. Zawsze się przyda.
Widziałaś ? wstawiłam sobie wykresik hi hi :)
właśnie zmierzyłam tempkę - i wyszło 37.00 !! nigdy nie była tak niska ! szok, i to po ciepłej herbacie! Zawsze ale to zawsze po owu miałam aż do dnia przed @ 37,4 minimum!
Czyżby mógł być to spadek implantacyjny ?????????? :szok:

Kochana temperature mierzy przed wstaniem z lozka po minimum 4 godzinach snu o tej samej porze. W ciagu dnia jest niemiarodajna i nie bierze sie jej pod uwage.Ja mierze o 5tej codziennie a potem dalej spie.Tu masz zasady mierzenia temperatury..Poczytaj sobie
Od czego zacząć i jak rozpocząć obserwacje tempertatury - 28dni

KOniecznie usun ta temperature zostaw tylko odczucia

reklama
Amna - no i wykresik też już jest. Jeśli tempka będzie wyższa do 26 sierpnia mogę mieć nadzieję, bo zawsze spadła o 2, 3 kreski kilkanaście godzin przed @
ciekawa jestem tej niskiej obecnej temperatury... ciekawa jestem czy trafiłam na spadek implantacyjny - z ręką na sercu - to moja najniższa temperatura od 3 miesięcy !!! nigdy nie była niższa mierzona dopochwowo. Szkoda że wcześniej nie prowadziłam wykresu, bo byście zobaczyły.

... właśnie doczytałam Twojego kolejnego posta.
już pisałam kilka ładnych razy na tym wątku, że ja jestem dziwny stwór i temperaturę mierzyłam i zanim wstałam i po np. sprzątaniu i łażeniu po schodach. Nigdy się nie zmieniała, różnica była zaraz po otworzeniu oczu a tym jak już byłam mocno rozruszana maksymalnie pół kreseczki (między 4a5) tak przez trzy miesiące, a tu nagle po ciepłym napoju po zjedzeniu śniadania i szykowaniu się- tempka jest niższa niż zazwyczaj o 5 kresek !!! W ciągu dnia nie powinna spadać tylko się podnosić. Wiem że jest niemiarodajna, ale po raz pierwszy tak jest - jak nigdy - dosłownie nigdy.

... o kurka - a ja muszę wyjś za 20 minut, a tu jeszcze włosy nie uczesane... będę podczytywać w trakcie hi hi - jakoś się od was oderwać nie mogę :)

Ostatnia edycja:
Witam!!
Jest już cała masa podbnych wątków ale tam dziewczyny się znają i ciężko sie przebić. Postanowiłam założyć nowy wątek może znajdą się takie same niecierpliwe oczekujące jak ja:))))
Mam 2 letnią córeczkę Hanię a teraz staramy się o drugie dziecko.
Za pierwszym razem staraliśmy się 3 cykle i udało się a teraz dopiero 1 cykl starań, @ powinnam dostać 1.09 i mam nadzieję że jej nie dostanę.
Bardzo bym chciała żeby się udało ale to wszystko nie zależy tylko od nas samych
Zastanawiam się czy miałam wczoraj owulację czy coś się zaczyna dziać??
Jakoś nigdy nie zwróciłam szczególnej uwagi na objawy mogące świadczyć o owulacji. Ale wczoraj czułam wyraźnie kłucie jajników, ból piersi i do tego tak jakbym miała dostać @ dziś to samo czuję jakby miała za chwilę okres dostać
Moje cykle od stycznia w większości były 28 dniowe, zdarzył sie jeden trwający 25 dni i teraz ten ostatni był 31 dniowy. Ostatnią @ miałam 1.08, z mężem zabraliśmy się za powiększanie rodzinki w sumie spontanicznie ale świadomie (13,14,15 i 17.08) oczywiście bawimy się dalej
Szanse są przecież zawsze.
Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji:))

Amna - no i wykresik też już jest. Jeśli tempka będzie wyższa do 26 sierpnia mogę mieć nadzieję, bo zawsze spadła o 2, 3 kreski kilkanaście godzin przed @
ciekawa jestem tej niskiej obecnej temperatury... ciekawa jestem czy trafiłam na spadek implantacyjny - z ręką na sercu - to moja najniższa temperatura od 3 miesięcy !!! nigdy nie była niższa mierzona dopochwowo. Szkoda że wcześniej nie prowadziłam wykresu, bo byście zobaczyły.

... właśnie doczytałam Twojego kolejnego posta.
już pisałam kilka ładnych razy na tym wątku, że ja jestem dziwny stwór i temperaturę mierzyłam i zanim wstałam i po np. sprzątaniu i łażeniu po schodach. Nigdy się nie zmieniała, różnica była zaraz po otworzeniu oczu a tym jak już byłam mocno rozruszana maksymalnie pół kreseczki (między 4a5) tak przez trzy miesiące, a tu nagle po ciepłym napoju po zjedzeniu śniadania i szykowaniu się- tempka jest niższa niż zazwyczaj o 5 kresek !!! W ciągu dnia nie powinna spadać tylko się podnosić. Wiem że jest niemiarodajna, ale po raz pierwszy tak jest - jak nigdy - dosłownie nigdy.

... o kurka - a ja muszę wyjś za 20 minut, a tu jeszcze włosy nie uczesane... będę podczytywać w trakcie hi hi - jakoś się od was oderwać nie mogę :)

Moze masz zly termometr...?Nie jest mozliwe zeby temperatura byla taka sama jak podczas spoczynku.Ponewaz po wstaniu wzrasta cisnienie krwi a z tym temperatura.Moga miec wplyw na tempke rowniez stres,zmeczenie,wysilek...Radze jednak zapisywac temperature po wstaniu z lozka a nie w ciagu dnia.

Cześć Karola, jedziemy na tym samym wózku. Też mam maksa prawie dwu letniego i od tego cyklu się staramy o nowy model. Okres powinnam dostać 29.08 czyli tylko dwa dni wcześniej. Póki co przytulamy się kilka razy dziennie i zobaczymy co z tego będzie. Poprzednio udało się za pierwszym razem,
jeżeli się uda to obie będziemy majówkami.
I nie bój sie zacząć pisać na jakimś wątku gdzie dziewczyny się znają, Popisz trochę o sobie, poobserwuj wątek i wejdź w rozmowę:) każdy kiedyś zaczynał

Moze masz zly termometr...?Nie jest mozliwe zeby temperatura byla taka sama jak podczas spoczynku.Ponewaz po wstaniu wzrasta cisnienie krwi a z tym temperatura.Moga miec wplyw na tempke rowniez stres,zmeczenie,wysilek...Radze jednak zapisywac temperature po wstaniu z lozka a nie w ciagu dnia.

też mi się wydaje, że coś jest nie tak z tą Twoją tempką albo z termometrem - ja miałam różnicę nawet ponad pół stopnia...
mierz rano tak jak wszystkie mądre poradniki mówią...
:)

MOU tabletki luteiny sa lekutkie, bez opakowania wrzucisz i mysle, ze aldo zaplaci ok 20 zl za przesylke albo i mniej. Ja do USA ostatnio leki wysylalam i zaplacilam ok 30.

czesc :-)

Dziewczyny trza bylo siadac do komputerow nad ranem, to bysmy sobie pogadaly. Ja w koncu kolo 7 rano zasnelam na ponad 3 godziny. Mialam zamiar isc na targ, ale zanim tam dotarlam dostalam takich mdlosci, ze nie bylo mowy o przeciskaniu sie miedzy straganami. Teraz Meliska spi, a ja chyba cos zjem zeby nie czuc pustki w zoladku.

MOU fajnie, ze zalozylas wykres, bedziemy sobie obserwowac jak sie sprawy maja:-)

Jesli chodzi o tempke, to ja tez zawsze w ciagu dnia mialam kilka kresek wyzsza...
Poczta nie powinna byc taka droga - 10 kilo do TR koszuje 100zlotych...

reklama
Do góry