reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Kurcze - Rysica, nie wiem co robić. Nie mam skąd wziąć luteiny. Może się zlituje w piątek i mi przepisze a wątpię w to baaardzo!!! Jeśli tak - to nie ma znaczenia od kiedy zacznę brać? Byle przed terminem @?
Wysłałam kilka postów do mam i starających się w UK, może któraś mnie poratuje receptą bądź opakowaniem luteiny...
Jak Ty brałaś?

Luteine zazwyczaj bierze sie trzy dni po owulacji i stosuje przez 10 az do miesiaczki w 10 dniu robisz test jesli ciaza to nie odstawiasz i bierzesz dalej....Jesli negatywny odstawiasz az przyjdzie @

reklama
Czesc dziewczyny,
Mou ja niestety lutki nie mam na stanie :-( a Ty sie d mnie nie odzywasz juz? :-(
Iza - no to jest nas trzy bo ja tez o 4 wstalam haha. telepatia jakas, ie wiem czy jest sens robic ten wykres jak tempka zaburzona co drugi dzien;-)
Amna nic sobie nie wkrecaj, tylko cierpliwie czekaj :tak:
Rysica - zawsze mi sie podobalo tv na scianie, a u nas w UK sciany sa jak papier heh i nie wytrzymalyby mi, wiec tv na komodzie.

Ostatnia edycja:
Amna - ja wiem, że tak się bierze, chodzi mi o to czy pod język czy dopochwowo :) Co by było lepsze w moim przypadku? Podejrzewam że najniższa dawka - ale jak?
no i trzy dni po owu teraz trudno u mnie stwierdzić. Bo albo jest dziś albo będzie jutro pojutrze 3 dni po. Zaraz zamówię termometr, i zaczynam sprawdzać owu temperaturą... zobacz jaki Ty miałaś piękny spadek - wtedy byłaś pewna owu... kurcze, ale żyję nadzieją że już nie będę musiała sprawdzać tempki...

Aldo - a czemu się nie odzywam???? :szok: (wytykam Ci właśnie jęzor he he )

... teraz się do Ciebie odezwę :) Ty miałaś owu 15 czy 16 ??? w dniu spadku czy dzień po??? :-p

Ostatnia edycja:
Mou - noo masz szczescie ;-) :-D wiesz ja mysle ze mialam owu 16/17, tempka ciezko mi okreslic bo co drugi dzien zaburzona :/ dziwne, ze dzis test owu. znow pozytywny... hmmm... co mam o tym myslec?
<<jezor>>

Amna - ja wiem, że tak się bierze, chodzi mi o to czy pod język czy dopochwowo :) Co by było lepsze w moim przypadku? Podejrzewam że najniższa dawka - ale jak?
no i trzy dni po owu teraz trudno u mnie stwierdzić. Bo albo jest dziś albo będzie jutro pojutrze 3 dni po. Zaraz zamówię termometr, i zaczynam sprawdzać owu temperaturą... zobacz jaki Ty miałaś piękny spadek - wtedy byłaś pewna owu... kurcze, ale żyję nadzieją że już nie będę musiała sprawdzać tempki...

No termometr do reki i wyresiki robic nie ma nic lepszego od interpretacji...Teraz musisz albo oprzec sie na testach owu albo poczekac jeszcze...Najlepsza luteina jest dopochwowa,doustna musisz ssac bo gdy pogryziesz nie wchlonie sie tak jak powinna.Sluchaj na 28 dni jets mieisac gratis wiec moze zaloz sobie wykres i obserwuj od owulki bedziemy wtedy mniej wiecej widziec jak to sie bedzie toczyc...

Amna a dlugo sie staracie o druga dzidzie? My tak naprawde pierwszy miesiac teraz tak powaznie :-) ale raczej nic z tego, bo zbyt wiele przytulanek nie bylo-moj synus zabkuje ;-)

Aaaa obliczylam sobie, ze przy 28dniowych cyklach @ przyjdzie 27 sierpnia, czyli na nasza dluga trase do PL :/

Ostatnia edycja:
hej...no to żałuje, że ja tez nie weszłam, bo od 4 nie śpię

mnie dziś obudzili faceci z kosiarkami :szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: od 4 zaczęli piłować krzaki i kosić trawę....a za nimi szla ekipa z dmuchawami.....no jakaś masakra
nie mam pojęcia, kto to wymyślił :wściekła/y:
wszystkich pobudzili....psy zaczęły szczekać jak głupie i było po spaniu :wściekła/y:
A. poszedł spać do pokoju Lili, a ja się już nie mogłam wyciszyć i zajęłam się robotą

dzięki temu mam wykonany plan na 2 dni :-p A. nie powiedziałam, że tyle zrobiłam

ale na razie nieźle się czuję
muliło mnie jak wstałam, a teraz jest spokój
no i jem co godzinę :laugh2:

Amna teraz własnie takie miałam kolki i bóle skurczowe
a też nie mogę brac no-spy i biorę Mg do 4x dziennie, a przy bardzo silnych bólach scopolan
z Lila tego nie miałam wcale, a teraz bardzo mnie rżnęło przez pierwsze 2 tygodnie
kąpiel faktycznie może pomóc
życzę, żeby szybko przeszło

muszę się zabrać za pranie.....buuuu...jakoś nie mam ochoty, ale się pewnie zmobilizuję
gorzej ze sprzątaniem....odpuszczam sobie na razie, A. wróci z pracy, to mi pomoże

z Mamą już załatwiłam, że jak będzie potrzeba, to przyjedzie do nas

A. zaczął intensywnie szukać większego mieszkania :tak: wczoraj mnie zarzucił propozycjami
no i zaczęłam myśleć, że ma rację
ja chciałam tu zostać zanim Lila pójdzie do szkoły i szukać nowego mieszkania jak juz będziemy wybierać jej szkołę, żeby było blisko
ale jeśli będę potrzebować pomocy, to nie ma szans, żeby dłużej tu była Mama, bo nie ma miejsca
no i cały czas myślimy, żeby wrócić do naszego Trójmiasta, więc może zanim Lila pójdzie do szkoły, wrócimy nad morze :tak: marzymy o tym

wczoraj się dowiedziałam, że w rodzinie będzie kolejnych 2 chłopaków - ja się załamię
co za geny ! a gdzie dziewczyny...wszystkie baby będą "dochodzące"
biedna moja Pysia......
imion dla chłopaków zabraknie w kalendarzu :rofl2: a mnie też się marzy synuś.....
może to dobrze, że wg mojej Mamy mamy małe szanse na chłopaka
no i moja Lila będzie miała koleżanki tylko z przedszkola

A. powiedział, że za 2 -3 lata będzie mnie molestował o jeszcze jedna dzidzię :laugh2: chyba będzie u nas boom na wielodzietne rodziny
dużo naszych znajomych chce miec 3 lub 4 dzieci....może dlatego, ze większość z nich to jedynaki

Mou nie kombinuj nad owulką tylko działaj :tak: fluidki na dzidziulka posłane :tak:
u mnie w rodzinie są 3 osoby z 26.08
ale najwięcej jest majowych i wrześniowych ludzi - same byki i wagi
a ja lew rządzę :laugh2:

Amna a dlugo sie staracie o druga dzidzie? My tak naprawde pierwszy miesiac teraz tak powaznie :-) ale raczej nic z tego, bo zbyt wiele przytulanek nie bylo-moj synus zabkuje ;-)

My odkad u mnie skonczyl sie polog;) Z tym ze maz pracuje jako keirowca,czesto go nie ma i nie mozemy trafic w owulke;)Ja odpoczatku bylam gotowa na nastepne,ale cos niewychodzi i nic dziwnego skoro roznie wspolzyjemy i nieregularnie to trzeba sie liczyc z porazka...:)

reklama
Ullana - już nie ma co kombinować bo po owu jest :-D teraz tylko dla przyjemności :-D

Doradźcie mi jaki mam termometr kupić??? Wystarczy taki co ma 2 zera po przecinku?

Do góry