reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Amna - odpisalam Ci wlasnie na kwietniowkach - ja tez sie zrobilam super ciasna, tak mam rozpulchnione wnetrze pochwy. Co do skurczy, to niestety i nie poradze nic:-( Ale mnie tez caly czas pobolewal brzuch - jednak nie mialam skurczy... Trzymaj sie kochana i na wszelki wypadek nie bierz nic co by moglo zaszkodzic ciazy.

Dziekuje Ci kochana :* nalezy Ci sie super buziak :) :** a ZAPRASZAM NA POGADUCHY NA GG :5718138

reklama
Amna - ja takie skurcze miałam 2 cykle temu - zaraz po owu - może ze dwa dni - aż do @ i koniec. Strasznie mi się we znaki dawała macica!! Co do rozpulchnionej bardzo to objaw ciążowy, ale to też miałam. Ja jestem pewna że doszło do zapłodnienia wtedy - jakoś to w kościach czułam, ale nie zagnieździło się... :( może powinnaś brać lutkę na wszelki ???

Amna - ja takie skurcze miałam 2 cykle temu - zaraz po owu - może ze dwa dni - aż do @ i koniec. Strasznie mi się we znaki dawała macica!! Co do rozpulchnionej bardzo to objaw ciążowy, ale to też miałam. Ja jestem pewna że doszło do zapłodnienia wtedy - jakoś to w kościach czułam, ale nie zagnieździło się... :( może powinnaś brać lutkę na wszelki ???

Wlasnie sek w tym ze biore Luteine 1 dziennie po 2 tabletki.Ona powinna zachamowac skurcze a tak sie nie dzieje:-(juz sama nie wiem...Powinnam zwiekszyc ilosc tabl?

Amna - to leć z samego rana po no-spę!!! na skurcze to jedyny lek!!! Masz no-spę ??? weź od razu. Jeśli to ciąża to dmuchaj, ale jak my wszystkie nie nastawiaj się... po prostu jeśli taka ma być taka opcja - to zrób wszystko żeby ją utrzymać - :tak::tak::tak: NO-SPA NO-SPA NO-SPA !!!!!!!

... LUTEINA NIE HAMUJE SKURCZY !!! TYLKO NO-SPA !

Amna - to leć z samego rana po no-spę!!! na skurcze to jedyny lek!!! Masz no-spę ??? weź od razu. Jeśli to ciąża to dmuchaj, ale jak my wszystkie nie nastawiaj się... po prostu jeśli taka ma być taka opcja - to zrób wszystko żeby ją utrzymać - :tak::tak::tak: NO-SPA NO-SPA NO-SPA !!!!!!!

... LUTEINA NIE HAMUJE SKURCZY !!! TYLKO NO-SPA !

Mam uczulenie na nospe,biore scopolan..

Hej, jestem!
Miałam dzień pełen zajęć, podróż do Wawy, zakupy i w ogóle... Potem ogarniałam mieszkanko i Szymka kąpałam i jestem UFF

Amna - ja myślę, że to może być zagnieżdżanie się - jak masz scopolan to weź, szkoda że jesteś na no-spę uczulona... Ale ja uważam, że jest to bardzo możliwe... Tym bardziej, że owu u Ciebie była pewnie w 15-16 dc tam gdzie był spadek, bo tempka po owu zaczyna rosnąć. Ja bym na Twoim miejscu brała scopolan na wszelki wypadek. Tylko on chyba nba receptę jest? Bo luteina nijak się ma do skurczy... luteina to podwyższa progesteron a nie obniża oxytocynę...

MOU - jak na mój gust dziś masz owu!!! Jeśli test ciemniejszy niż do tej pory i jeśli śluz taki na maxa ciągnący - to Ty dzisiaj musisz męża wykorzystać, a tak za 2 dni bym Ci radziła brać luteinę przez 10 dni. Poza tym - jeśli się owu przesunęła, to @ też powinna, bo faza lutealna trwa mniej więcej tyle samo u jednej kobiety. Ale lepiej dmuchać na zimne - lepiej sobie przedłużyć fazę lutealną o 2-3 dni (np z 10 na 13) niż żeby się komórka nie zagnieździła przez zbyt wczesną @...

Hej, jestem!
Amna - ja myślę, że to może być zagnieżdżanie się - jak masz scopolan to weź, szkoda że jesteś na no-spę uczulona... Ale ja uważam, że jest to bardzo możliwe... Tym bardziej, że owu u Ciebie była pewnie w 15-16 dc tam gdzie był spadek, bo tempka po owu zaczyna rosnąć. Ja bym na Twoim miejscu brała scopolan na wszelki wypadek. Tylko on chyba nba receptę jest? Bo luteina nijak się ma do skurczy... luteina to podwyższa progesteron a nie obniża oxytocynę...

Wzielam 2 tabletki scopolanu. Kiedy bylam w ciayz z Emilia to byl na recepte teraz kupilam bez problemu bez recepty.Zaraz pojde sie wykapie i rozluznie to moze mi przejdzie.Luteina nie zaszkodzi teraz nie przerwe zeby plamien nie wywolac odstawie dopiero po zrobienu testu za 8 dni...Mam cicha nadzieje ze to moze fasolka upragniona:)

Amna - luteinę bierz, to chodzi o to żebyś brała rozkurczowego coś :)
Rysica - ja bym nie zastanawiała się nad braniem luteiny, tylko nie mam najmniejszej możliwości zdobycia jej tutaj. To niewykonalne i już... cholerka...

witam sie:)

Aldo dobrze, ze chociaz maz bedzie mial prace na start! Ty na pewno cos znajdziesz! :) zazdroszcze...
Mi ciagle jest zle, szczegolnie wieczorami a w dzien gdy mam wyjsc z domu z mysla, ze nie ma juz lata, juz sie nie wygrzeje, nie wyjdziemy z domu na podworko i nie pobiegamy boso, nie poleze na lezaku... ze to wyczekane lato i pobyt w PL juz minal:(
Mm mowi, ze niedlugo na weekend polecimy ale ja nie chce, to mnie rozstraja, doluje, za dlugo pozniej to odchorowuje:(

Dom skonczymy i wrocimy... dzis rozmawialam na temat tego czy moge sama wrocic bo i tak nic nie robie a mm, ze powinnismy byc z nim i tu musimy byc razem poki nie skonczymy wszystkiego w PL... :(

Dziewczyny nigdy nie odczuwacie zadnego pieczenia w trakcie przytulanek? Dzis myslalam, ze sie wsciekne, uzylam zelu mimo, ze nie byl potrzebny, ale myslalam ze pomoze, nic z tego, pieklo strasznie!!!!!! co to moze byc:(

ja odczuwam czasami przy tych żelach tak jest... bo tez stosujemy...

hej Mamuski,

Spicie jeszcze? Mnie wlasnie obudzil koszmar i wstalam zalana lzami. Okropne uczucie. Zreszta cala noc snily mi sie koszmary.
Wczorsj wieczorem juz sie nie odzywalam, bo nas nie bylo az do nocy. Mialam jakiegos dola, ale wzielam prysznic, zrobilam wlosy i makijaz i stwierdzilam, ze trzeba ruszyc tylek:-) Podzialalo.

Jesli chodzi o date 26.08 to dla mnie tez jest wyjatkowa - 5 lat temu mielismy tego dnia tureckie wesele:-) Polskie bylo wczesniej.

ja jak bylam w ciaży to koszmary non stop...

hejka dziewczyny!

tak sobie Was podczytuję od jakiegoś czasu i trzymam kciuki za chcące zafasolkowac :tak:

ja mam zamiar dołączyć do Was tak na przełomie sierpnia/września przyszłego roku, bo wtedy planujemy rozpocząć starania o drugą dzidzię i już nie mogę sie tego doczekać, ale teraz niestety musze trochę popracować, chociaz szczerze gdybym tylko mogła to już bym sobie pyknęła kolejnego szkraba ;-) mój pierworodny ma prawie rok :-)

Aneciu witaj slonce:)

Amna - czyżby ....?????
... ojojoojoj !!! Ollena ! szkoda !! he he he he - ja to wredna wiedźma jestem i miałam nadzieję na Twoją fasolinkę hi hi :-D

Czy Wy wiecie że kilka godzin temu wyszedł mi cholernie pozytywny test owu ??? !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Do DUPY z tym !!!!!!!!!!!!!!!!!!! znaczy że ja nigdy nie zafasolkuję!!!!!!!!!! za krótka faza lutealna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! cholera cholera cholera cholera !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:]

... nikt mnie nie pocieszy ???

... wredne baby !!!!!!!!!!!!!!!!!! :growl::growl::growl::growl::growl::growl::yes::yes::yes::yes::hmm::hmm::hmm::rofl::rofl::rofl:

właśnie wytykam Wam język do monitora !!! A jak !!!

tulam:)

Dziewczyny w cale mi nieprzechodza te skurcze macicy a sie nasilaja. Biore luteine i to ona powinna zatrzymac skurcze a guzik daje :sad: Do lekarza najwczesniej wybiore sie w przyszlym tyg bo nie mam jak sie dostac teraz do miasta.Jestem przerazona tym bardziej ze bol sie nasila i to bol @ a do miesiaczki mam jeszcze sporo czasu...:sad:

Luteina nie powstrzymuje skurczy możesz magnes również brać w ciąży do3 tabletek dziennie

Amna - luteinę bierz, to chodzi o to żebyś brała rozkurczowego coś :)
Rysica - ja bym nie zastanawiała się nad braniem luteiny, tylko nie mam najmniejszej możliwości zdobycia jej tutaj. To niewykonalne i już... cholerka...

a nie masz mozliwosci zalatwienia z Polski??

reklama
Do góry