reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Amna trzymam kciuki zeby to bylo TO!

Wiecie co ja mialam zanim dowiedzialam sie o ciazy? Przez 3 dni tak bolalo mnie w dole brzucha, jezdzilo po calym brzuchu, straszne klucia, bol, ze przez 3 dni sie zwijalam w lozku, bralam wszelakie tabletki, nic nie pomagalo, mialam juz na pogotowie jechac po 2 dniach z obawa wyrostka ale przeszlo nagle... Pozniej mama moja zaczela sie zastanawiac, ze to moze bylo TO;) ale bol nie do opisania, oby mi sie to nie powtorzylo!

reklama
Amna trzymam kciuki zeby to bylo TO!

Wiecie co ja mialam zanim dowiedzialam sie o ciazy? Przez 3 dni tak bolalo mnie w dole brzucha, jezdzilo po calym brzuchu, straszne klucia, bol, ze przez 3 dni sie zwijalam w lozku, bralam wszelakie tabletki, nic nie pomagalo, mialam juz na pogotowie jechac po 2 dniach z obawa wyrostka ale przeszlo nagle... Pozniej mama moja zaczela sie zastanawiac, ze to moze bylo TO;) ale bol nie do opisania, oby mi sie to nie powtorzylo!

Mam nadzieje,ze w koncu sie udalo :)

Amna ja tez jak zaszłam w ciaze, chociaz wtedy sobie z tego nie zdawalam sprawy, to bolał mnie mocno brzuch i byly takie lekkie skurcze, ale bardzo lekkie, jak ból okresowy. I przeszlo. I jakies kilka tyg. potem odkryłam, ze jestem w ciazy! ;-)

Cześć dziewczynki!

MOU
- a lekarz ci nie przepisze?? Powiedz, że masz krótkie fazy lutealne, i że teraz jeszcze później miałaś owulację, i że żeby miało szansę dojść do zagnieżdżenia, to musi był faza lutealna normalnej długości.

IiM - współczuję :( mam nadzieję, że jeszcze zasnęłaś...

a nam dzisiaj sąsiad i mój mąż TV na ścianie zamontują :D:D:D hurrra!
zwolni się komoda pod akwa ;)
tylko tata mi uświadomił, że musimy jakoś tę komodę jakoś wzmocnić, więc jeszcze z sąsiadem (spawacz) będziemy kombinować, jak jej dorobić szkielet od środka...z kwasówki

Hejka - ja wstałam o 3 hi hi - i też miałam zamiar przysiąść do kompa, ale stwierdziłam że jeszcze Was nie będzie! a tu proszę! Z IM bym sobie pogadała... no nic, poczytałam książkę i zasnęłam po godzince...
Rysica - już o tym rozmawiałam z lekarzem. Ale będę jeszcze jutro rozmawiać przez telefon. Może się zgodzi ale wątpię. Tutaj nie przepisują nic na zaś.
Co do przesłania z polski to nie ma takiej opcji. Moja mama próbowała ubłagać w aptekach żeby sprzedali jej bez recepty i nigdzie się nie zgodzili. Nawet jakby ktoś miał receptę to i tak by nie doszło na czas. Jakby ktoś wysłał dzisiaj, to by było na środę czwartek, czyli w dzień mojego testowania.
Zaraz wejdę na ciężarne w UK i może ktoś będzie miły i mi wyśle. Kurcze - przecież zapłacę za to !!!
Ale jak myślisz Rysica - zacząć brać od razu czy jak się pojawi chociaż cień na teście? Żeby nie przedłużać sobie niepotrzebnie cyklu?
Wzięłam jeszcze z 5 tabletek na początku cyklu magnezB6 - myślisz że taka mała ilość mogła mieć wpływ na przedłużenie fazy lutealnej?

... no tak... ja zajrzałam to nawet Rysica sobie poszła... :-(

Ostatnia edycja:
MOU - każdy organizm jest inny... więc nie wiem jak Twój organizm zareaguje na Magnez B6... A luteiną się reguluje za krótkie fazy lutealne, więc chyba nic złego byś nie zrobiła. Na teście może być widać drugą kreskę nawet dopiero po terminie @... Na to też nie ma najmniejszej reguły...

Kurcze - Rysica, nie wiem co robić. Nie mam skąd wziąć luteiny. Może się zlituje w piątek i mi przepisze a wątpię w to baaardzo!!! Jeśli tak - to nie ma znaczenia od kiedy zacznę brać? Byle przed terminem @?
Wysłałam kilka postów do mam i starających się w UK, może któraś mnie poratuje receptą bądź opakowaniem luteiny...
Jak Ty brałaś?

Amna ja tez jak zaszłam w ciaze, chociaz wtedy sobie z tego nie zdawalam sprawy, to bolał mnie mocno brzuch i byly takie lekkie skurcze, ale bardzo lekkie, jak ból okresowy. I przeszlo. I jakies kilka tyg. potem odkryłam, ze jestem w ciazy! ;-)

Bo zaczne sobie wkrecac heheh :tak:
Dzisiaj niby skurczow nie ma,czekam co bedzie dalej...A tempka sie pieknie pnie:)

reklama
Do góry