reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Czesc Dziewczynki!
U mnie od paru dni skurcze macicy,mam rozpulchniona szyjke i strasznie ciasna pochwe...Jak sprawdzalam szyjke i wkladalam Luteine to ledwo palec wszedl...Jeszcze tak to nie mialam,zawsze przed miesiaczka a do @ mam jakis ponad tydzien.Dopiero po skoku jestem...Ciekawe....

reklama
Mou Ty optymistko!!! :-) ja watpie w moje zafasolkowanie i to bardzo, jakos nie czuje tego. Ale mam nadzieje ze Wam sie kobitki uda w tym cyklu!!! :-)
Amna - kciuki za fasolke :-)
Ullana - ale masz meza kochanego z tymi przypomnieniami :-)

MOU- efekt roz? nie, nie, wtedy przez caly weekend nie przytulalismy sie ani razu, nie bylo czasu i ochoty z mojej strony:/ Zreszta @ wlasnie przyszla:-)) niezmiernie mnie ucieszyla;)
IiM myslalam o tym, ale nie wiem w jakich liniach szukac biletu jakby co? mysle tez o Teneryfie i Gran Canarii. Jak szukam sama biletow to strasznie drogo wychodzimy, pojdziemy chyba do biura porownac ceny:)

Amna - czyżby ....?????
... ojojoojoj !!! Ollena ! szkoda !! he he he he - ja to wredna wiedźma jestem i miałam nadzieję na Twoją fasolinkę hi hi :-D

Czy Wy wiecie że kilka godzin temu wyszedł mi cholernie pozytywny test owu ??? !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Do DUPY z tym !!!!!!!!!!!!!!!!!!! znaczy że ja nigdy nie zafasolkuję!!!!!!!!!! za krótka faza lutealna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! cholera cholera cholera cholera !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:]

... nikt mnie nie pocieszy ???

... wredne baby !!!!!!!!!!!!!!!!!! :growl::growl::growl::growl::growl::growl::yes::yes::yes::yes::hmm::hmm::hmm::rofl::rofl::rofl:

właśnie wytykam Wam język do monitora !!! A jak !!!

Ostatnia edycja:
MOU ja wlasniew weszlam. Cos Ci powiem, pieprz te testy owu, jaieis dziwne sa. Zreszta jak masz blada druga kreske na owu to raczej jest negatywny( blada jest??). Nie przejmuj sie nimi za bardzo, bo tylko sie udenerwujesz, a testy moga byc przeklamane. Jesli tym razem sie nie uda ( ma nadzieje, ze tak nie bedzie) to kup opakowanie porzadnych testow i ewentualnie nimi sie sugeruj.

Ostatnia edycja:
Ullana oczywiscie masz racje z tym przezywaniem starty...kazdy ma inaczej i kazdy ma do tego prawo. Co do szpitali i presonelu to zgadzam sie z Toba. Ale faktycznie prawda jest, ze zachodzac w ciaze od razu nazywamy dziecko, sluchamy serduszka wyobrazamy sobie maluszka itd. A lekarze patrza na to pod katem medycznym, nazywaja rzeczy po imieniu, moze warto troche sie zdystansowac, sama nie wiem, zobaczymy jak sama bede do tego podchodzic niedlugo;)

MOU wredna? nie, nie:) chcialabym urodzic na poczatku maja a tak to przy dobrych wiatrach urodze pod koniec;) chcialabym, chciala! bo staramy sie miesiac, jak sie nie uda, przekladam starania zeby porod byl na PO wakacjach. wiec musi sie udac!!!! bez testow moze, bo szkoda mi tu tyle kasy wydac a tamte zostawilam w PL:(
a co do fazy lutealnej to nie panikuj, moze w Twoim przypadku tak ma byc i nie mysle ze jestes jedyna!

Dziewczyny w cale mi nieprzechodza te skurcze macicy a sie nasilaja. Biore luteine i to ona powinna zatrzymac skurcze a guzik daje :sad: Do lekarza najwczesniej wybiore sie w przyszlym tyg bo nie mam jak sie dostac teraz do miasta.Jestem przerazona tym bardziej ze bol sie nasila i to bol @ a do miesiaczki mam jeszcze sporo czasu...:sad:

Mou a jestes pewna co do tych testow owu ze sa dobre??? bo w sumie kupujemy je taaaak tanio... Ja tez cos watpie w te moje testy, cholera wie ;-) Coz, masz jedno wyjscie, (nie jestem zbereznik) - mecz faceta po dwa razy dziennie wszystkie dni cyklu hihihi ;-)
Amna tu chyba tylko lekarz Ci bedzie w stanie udzielic odp., ale oby to byly dobre objawy :)

MOU JAKI JEZYK DO MONITORA???? MIII??? A TO MASZ TEZ PROSZEEEEE! HIHIHI

reklama
Amna - odpisalam Ci wlasnie na kwietniowkach - ja tez sie zrobilam super ciasna, tak mam rozpulchnione wnetrze pochwy. Co do skurczy, to niestety i nie poradze nic:-( Ale mnie tez caly czas pobolewal brzuch - jednak nie mialam skurczy... Trzymaj sie kochana i na wszelki wypadek nie bierz nic co by moglo zaszkodzic ciazy.

Do góry