reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

MOU - mnie też te tanie testy z allegro tak idiotycznie wychodziły, a w ogóle to wychodziły negatywne wtedy gdy miałam śluz płodny i kiedy był czas owu... No i teraz w poprzednim cyklu to samo - tego samego dnia ten z allegro wyszedł jasny a ten droższy wyszedł bardzo ciemny... Więc już nie kupię tego badziewia, lepiej sprawdzać za pomocą tempki itd...

reklama
IiM ja tez dzis mialam straszne koszmary, ludzie sie wieszali i niewiadomo co jeszcze.... a nie wiem skad to, bo ani nie jadlam pozno kolacji, ani w ogole nic ostrego, ani nic glupiego nie ogladalam:/
aldo wybieramy sie na wakacje w cieple kraje, szukamy oferty :-)

U mnie 29dc, @ nadal brak, trafi mnie!!!!! znowu mi sie poprzestawia przez stres i chorobe pewnie, i bede czekac w nieskonczonosc :(((

Rysica - racja, dlatego ja je robię kilka razy dziennie, i jak przedwczoraj rano kreska była najciemniejsza z tych wszystkich które robiłam - to uznałam właśnie ten za pozytywny. Teraz kupiłam takie o czułości 20mIU więc powinno być ok. Są odrobinę droższe, sprawdzę więc jak działają CHOCIAŻ MAM NADZIEJĘ ŻE JUŻ NIE SPRAWDZĘ HI HI ale tu proszę ! dla Anag 26 08 też jest dzień szczególny więc coś musi się wydarzyć :) Jeśli nie mnie to chociaż którejś z nas! Chociaż i tak trzymajcie kciukasy za mnie... plisss....
Anecia - mam nadzieje że za rok w sierpniu my wszystkie tutaj co już jakiś czas się starają będą tuliły minimum 3 miesięczne noworodki :):):) :tak::tak::tak: i że zostaniesz powitana przez zupeeeełnie nowe staraczki - ale oczywiście my też witamy serdecznie :)

Ollena - a ten brak @ to nie jest powodem tych pięknych róż które otrzymałaś od męża ??? :-D:-D:-D

Aldo wcięło.... a ta ciężarówka IM to gdzie się leniu****e ???? :-D

Ja sie troche zmeczylam fizycznie i juz mam lepszy humor:-) Posprzatalam, powiesilam pachnace pranie, poodkurzalam i juz prawie blyszczy. Chociaz nie lubie sprzatac, to czasami wywoluje to u mnie pozytywna energie - chyba chodzi o prace fizyczna i brak myslenia hahahaha Ja nie wiem dziewczyny, codziennie musze sprzatac, balagan robi sie u nas w mgnieniu oka. Melisa wywala wszystko z szafek i szuflad - tych niezabezpieczonych. Musze zrobic w domu remanent i powywalac czesc ubran i moze pochowac niektore sprzety kuchenne, bo robi sie coraz mniej miejsca..tylko gdzie to pochowac?! Ubrania zawsze moge komus potrzebujacemu oddac, a te poniszczone to na smietnik.

Jak Melisa pojdzie spac to sobie poczytam:-) A potem obiad, spacer, zakupy ...i juz jest plan:-) Ja mam takie gorsze dni, to musze sobie zaplanowac jakas aktywnosc, bo w przeciwnym razie doluje sie jeszcze bardziej.

Aldo - wesele i slub w Polsce mielismy 1 lipca. Niezaponiane chwile, bo ja z tych, ktorym potrzeba tego slubu do pelni szczescia:-)

Ollena - moze wakacje w Turcji? Ja znalazlam duzo fajnych hoteli, bo my tez sie wybieramy za miesiac na tygodniowy urlop na poludniu kraju. Wiem, ze mozna bardzo tanio zalatwic wakacje z angielskiego biura TUI. Nawet ogladalam oferty, bo moja kolezanka mieszkajaca w Tunezji wlasnie przez angielskie biura wykupuje noclegi w hotelach z ofert last lub first minute.

MOU zebys wiedziala, len mnie ogarnia:-) Ale zmuszam sie do aktywnosci:-) Zeszta jesli tylko zdrowko pozwoli, to bardzo chce jak najaktywniej przejsc ta ciaze, bo w poprzedniej duzo lezalam i jak tylko sie wiecej poruszalam to bardzo mnie bolaly plecy i miednica. W nocy nie moglam sie obracac z boku na bok - mysle, ze czesciowo z powodu braku ruchu. Teraz z Melisa to bede zmuszona do spacerow i gimnastyki:-)

Ostatnia edycja:
IM - poza tym miednica po poprzedniej ciąży już nie będzie tak bolała, więc będzie łatwiej. Ja też miałam chrapkę posprzątać - więc zabiorę się zaraz za górę, dół wczoraj mniej więcej ogarnęłam.. a potem ciepła kąpiel mmmm.... :):):)

A ja zaraz zwariuję albo oszaleję !!! no poważnie !!! właśnie mam tyle śluzu że szok !!! sporo takiego gęstego jak krem, a jeszcze więcej płodnego - po podtarciu po siusianiu aż się za ręką na papierze przez długi czas ciągnęło ! Jak nic M musi dać dziś radę !
Jak mnie przez te testy nie wywiozą w kaftanie to już nie wiem!!! i co ja mam o tym myśleć??? Dziś 17 dzień cyklu przy 25 dniowych ! Przecież to niemożliwe że jajeczku wystarczy 8 dni na zagnieżdżenie i nie spłynięcie z @ !!!

Mou jestem jestem :-) bylam na dluuuugim spacerku z Aleksiem :-) pogoda do czterch liter, ale coz zrobie, na polko trzeba wychodzic. :-)
Ollena - super, daj znac gdzie :-) mam nadzieje, ze @ przyjdzie juz dzis albo jutro.
Iza - ja tez z tych, co slubu potrzebuja ;-) tak po prostu mam :))
Kasiurek - Ty marcowka, Iza kwietniowka, a kto bedzie MAJÓWKĄ??? no kto????? ;-)
Anecia i anagrzymis- witajcie

Mou - wlasnie se zamowilam te co mi wyslalas linka, te o cyulosci 20 czgos tam ;-) a moj sluz plodny, ale w ogole malo rozciagliwy, za duzo syropu z bootsa hehe

teraz jak jstem to Was wszystkie wcielo gdzies :p

Ostatnia edycja:
już wróciłyśmy ze spacerku
Lila wciąga kisiel, a ja mogę nadrobić

Mou muli mnie nadal
A. ustawił mi przypominacz w telefonie, co godzinę, żeby cokolwiek zjadła
no i mam takie mini porcje np 1 biszkopt, kawałek jabłka, garść groszku ptysiowgo
no i takim sposobem nie zwracam :happy: a mdłości jakoś znoszę cierpliwie :tak:
jak tylko będzie dobrze, to nie będę na to narzekać

na dzialce u siostry czytałam ten artykuł z "TS" o poronieniach
i myślę, że każda kobieta przezywa to inaczej za każdym razem i każda ma prawo do swojego przeżywania
to, co się dzieje w szpitalach jest trudne do zaakceptowania
nawet teraz jak byłam na izbie przyjęć, to widziałam bardzo przykre sceny
rozumiem lekarzy i pielęgniarki, że dla nich jest to po prostu praca, ale wystarczy minimum empatii....a tego brak

dlatego ja jeszcze nie założyłam suwaczka....bo nie wiem, jak to się skończy, zwłaszcza, że mam problemy

dobrze, że teraz można dostać 8 tyg zwolnienia i załatwić wszystkie formalności bez względu na wiek ciąży
dzięki temu każdy decyduje sam, co zrobi i co mu pomoże pogodzić się ze stratą

czekam jak na zbawienie na swoją wizytę u gina za 2 tyg

i ściskam kciuki za "majowe" - niech będzie dużo :tak:

własnie mam przypominacz......ide coś przegryźć :rofl2:

reklama
Aldo - ja sprzątałam z kolei to mnie nie było :) - w końcu posprzątałam prawie całą chatkę :)

... Aldo - no jak to kto ???!!!! No Ty JA Rysica i Ollena !!! (przecież Ollena @ nie ma po wizycie męża!!! - to nie wiesz??? ) he he :-D

Ullana - to my razem z Tobą czekamy na wizytę. Wszystko będzie super - zobaczysz :)

Do góry