reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Czesc Dziewczynki!
Jakis dol mnie straszny ogarna:( Boje sie kolejnego rozczarowania i mam ochote zrezygnowac z obserwacji.Z drugiej strony bedzie mi ciezko wtedy okreslic w jakies fazie cyklu jestem i tak zle i tak niedobrze:( buuuu:-( Czemu jestem pewna ze w tym cyklu nic z tego nie bedzie..?!:-(

reklama
Pajkaa - oczywiście że rozmawiałam na temat krótkiej fl z lekarzem - ale powiedziała że mam progesteron w idealnej normie, jeszcze w 23 dc był na wysokim poziomie, wiec ciałko żółte rozwija się prawidłowo i pęcherzyk pęka. Przyjmuje się ostatnio 10 dni za granicę normy fazy lutealnej, więc lekarz nic nie może zrobić. Sugerowałam luteinę, ale ze względu na wysoki poziom progesteronu po owulacji nie jest mi potrzebna.
Rysica - właśnie czytałam wypowiedzi apropo testów owu że czasami nie wychodzą pomimo skoku LH - jest to częste podobno. Mało tego - okazuje się że są kobiety u których skok tempki, śluz, szyjka i wszystkie znaki na niebie i ziemi włącznie z usg wskazywały na to że jest owu - testy nie pokazywały nic... Ja właśnie po kolejnym tescie - ale nie piłam nic tylko od godziny - pojawiła się kreseczka nieco wyraźniejsza niż podczas ostatniego testu. Jest strasznie gorąco tu u mnie i nie jestem w stanie wytrzymać dwóch godzin bez picia wody, więc postanowiłam powtórzyć test w nocy - jak się przebudzę na siusiu :) a na pewno się przebudzę bo zawsze tak jest - hi hi :) jak kole godziny duchów po niepiciu minimum 2-3 godzin kreska dalej będzie słaba - to już nie będę miała żadnego wyjaśnienia... tylko takie ze faktycznie cykl bezowulacyjny.

... acha - no i już wierzę że nie jesteś w ciąży :):):) - czyli kolejny cykl przed Tobą - oby owocny :) Może faktycznie nie mierz tempki po owu, każ mężowi schować termometr :) :tak:

Aldo - jeszcze się okaże że obie nie mamy owu w tym cyklu, albo mamy a testy są do D... !!! :-D

Rysica no to startujemy razem :D moze nam się uda :d mam cichą nadzieję, ze owu będę miała, ale mykam 22 do lekarki więc obkuka tam co i jak :)
no i ja mam tak samo gwaltowny spadek przed samą @
Amna im bardziej będziesz się nakręcała tym gorzej dla Ciebie!

MOU kurtka to masz dziwnie troszkę...

Rysica - czary mary za udany cykl od czarownic dla czarownicy :-)
Mou wiesz jak to jest z tymi tanimi testami z ebaya ;-) Nie zaszkodzi jeszcze wieczorem się poprzytulać ! I odliczamy!

MOU - dlatego warto wykresy robić :) Wtedy od razu wszystko widać jak na dłoni ;) Czy jest owu czy nie.
Dlatego ja nie zaniecham mierzenia tempki żeby sprawdzić kiedy będzie owu, tylko nie będę już po owu mierzyć, żeby się nie nakręcać ;) tym bardziej, że u mnie zamiast spadać, to tempka rosła jak się @ zbliżała... i spadła nieznacznie właściwie w dzień @... Więc mierzenie tempki nie miałoby sensu ;P

Aldo - tylko tym razem dobrze czaruj! ;)

reklama
Rysica - no widzisz - ja już tak od 3 cykli zamierzałam z tą tempką się bawić, ale jakoś nigdy się nie zmobilizowałam... ale jak mierzyłam po owu zawsze miałam 37,5, a dzień przed @ spadało do 37,2-3 więc u mnie ten spadek zawsze był dość widoczny. Nigdy jednak nie mierzyłam przed owu. Powinnam - hi hi ... no cóż - za gapowe się płaci :)
No nic - jak już wspominałam, sprawdzę jeszcze w nocy to się okaże czy wsio gra. Na wszelki nażłopię się jeszcze wodą żeby nic później nie pić - i pójdę poczytać troszkę do snu.
Ale mam dziwne przeczucie że testy są do bani, bo przed chwilą kreska była widoczna a teraz coraz mniej. A zawsze było tak - że ta kreska zaraz po sikaniu była jasna a po kilku minutach ciemniała, teraz jest odwrotnie. Jest wyraźniejsza zaraz po sikaniu. Szyjka otwarta - śluz baaardzo płodny, więc chyba testy mi się nie udały....
Dobra kobitki, idę się położyć z niunią. Jakaś padnięta dziś jestem.
Miłej nocki i owocnych starań tym co będą dziś męczyć mężusi... :-D:-D:-D

Do góry