reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Hej Babeczki,

Aldo no faktycznie ammy dzieciaczki z tego samego roku:-) To teraz tez sie umowmy na rodzienie w 2012 ok?:-)

MOU Fajnie, ze macie takie tanie teciory, u nas to majatek bym wydala przy takim testowaniu. Dobrze ,ze sie pospieszylam:-))))

My niedawno wrocilismy ze sniadania u tesciowej, wkurzyla mnie:angry: Czesto sie czepia mojego meza, a mnie to wkurza, bo nie ma racji. Uwielbia swojego najstarszego i najmlodszego syna, a ze moj maz zawsze byl samodzielny i nie trzymal mamy za spodnice, to ona cierpi. Ja mam z nia bardzo dobre stosunki, ogolnie jest bardzo dobrym czlowiekiem, ale ciezko jej zniesc, ze moj maz malo sie liczy z jej zdaniem. Moj maz ja szanuje, ale zdaje sobie tez sprawe z tego, ze rodzice za bardzo go w niczym nie wspierali i sam do wszystkiego doszedl, wiec teraz nie daje sobie dmuchac w kasze. I ma racje! OJJJJJJ ciezarowce hormonki dzialaja i zrobila sie drazliwa :-)

Czekam az wyspi sie moja niunka i idziemy w miasto:-)

reklama
Iza - ojjj jakbym slyszała o swojej teściowej. Ja tez ja bardzo lubie, moglam trafic o wieeele gorzej, a z niej fajna babka, ale dziwna matka - nie wspierala mojego meza, teraz tez raczej obniża jego ego niz wspiera, ostatnio w firmie, dla ktorej pracuje moj maz - jest malarzem dekoratorem - dostal ogromna pochwale i jest w pierwszej trojce malarzy czy cus takiego, a ogolnie malarzy pracuje tam chyba ze 30stu. I powiedzial swojej mamie o tym, a ona ze w UK chyba nie ma zbyt dobrych standardow, bo on chyba az taki dobry nie jest, ze musi dlugo sie szkolic zeby byc fachowcem, a nie tak 4 lata w zawodzie i juz.... Mojemu mezowi sie strasznie przykro zrobilo, a ja na pewno powiem im w PL, ze go nie doceniaja.

Dziewczyny zrobilam test owu i wyszedl cien, a raczej cien cienia, ale kreska jest. Czy to znaczy ze poziom LH wzrasta?

IiM nie zamawialam nigdy nic na ebayu w ie, jakos nie chce mi sie przez neta;) a co do mamy to tylko modle sie zeby nie znalazla tych testow bo gdyby zobaczyla to by mnie zabila chyba, ze jednak drugie dziecko planuje, wiec wyslanie przez nia odpada;)

Ja zdolowana DUblinem, do domu do PL mi sie chce !!! :-(

Ollena to wsiadaj w samolot/autobus/prom, to samo Mou i wpadajcie :-) dzis chata wolna, maz w pracy... :-(

Mooouuuu wrocilas juz ??? ;-) chyba razem bedziemy przechodzily przez testowanie :-)

witam się z domu
jakiś taki dolek mnie zlapał, ze nie wyjde sobie nad morze:(
do domu dotarlismy w 8 h :) no masakra pobilismy rekord :D
w obie strony zero korku, super trasa i to jeszcze pobłądzilismy bo bylibysy wczesniej :)

Rysica ja tez nie mierze tempki obserwuje tylko śluz + szyjkę i odliczam 15-16 dni bo tyle trwa faza lutealna

MOU faza lutealna jest stala moze trwać od 14-16 dni więc jak Ci się owu przesunie to i tak bedzie faza lutealna trwała tyle ile zawsze u Ciebie. U mnie np jest to 15 dni:)

aldo juz ide ;)
Pajka i jak maluch znisol taka dluga podroz? ja mojego do dzis nie biore samochodem wiecej jak 2h bo on juz po godzinie drze sie 'pusc mnie!!! stop! pusc mnie!!' ;)

Ollena nie bylo najgorzej... dlugą część przespał a to zabawki, a to bajeczki czytałam ale jestem bardziej zmęczona niz M bo on prowadził a ja zabawiałam i prowadziłam na zmianę...

Pajkaa - sęk w tym że u mnie faza lutealna trwa od 4 miesięcy ok 11 dni max!! za każdym razem - no szok!!! dużo za krótka! Ja mam cykle 25-6 dni. Owu powinna być dnia 11 a jest zawsze 15 !
Aldo - moja kreseczka na testach zrobiła się jeszcze słabsza niż rano, więc mogę sobie ten cykl w buta wsadzić :-:)-:)-( nie była mocna ani razu w trakcie tego cyklu. Mam nadzieję tylko że przytulanka bez leżakowania późniejszego coś zmajstrowały. Śluz płodny mam od wczoraj, więc nie wiem. Ponoć ostatni dzień śluzu płodnego jest dniem owulacji, ale te testy mi nie dają spokoju !!! Jasne jak nie wiem co - a ten po spacerze najjaśniejszy !!! Czyżbym nie zauważyła skoku lh? Dobrze że bzykanko było cały tydzień...
Co znów cykl ma być nieudany??? nie - no załamka !!!

MOU moze wiec w tym tkwi problem u Ciebie?? rozmawialas na ten temat z lekarzem? nie porponowal Ci luteiny na wydluzenie FL? bo to moze powodować problem z zajściem w ciąże jezeli FL jest krótsza niz 14 dni...

reklama
Dziewczynki zapraszam pod nowy wykres - w ciągu dnia przylazła @ - Kasiurek miałaś rację!!!
ehhh a myślałam, że mąż mnie jeszcze dziś wykorzysta... No ale nic, będzie bardziej wygłodniały po @ ;P
MOU, Aldo, IiM - już wierzycie, że w ciąży nie jestem??
Poza tym wiem już, że u mnie tempka spada tylko nieznacznie przed @ i nie mam się nią co sugerować, więc po stwierdzonej owulacji nie mam po co mierzyć...

MOU - to może to będzie cykl bezowulacyjny? Bo ewidentnie jest na testach napisane, że kreska musi być taka sama lub ciemniejsza... Może masz skok LH ale ZA MAŁY na to, żeby wywołać owulację, stąd też krótka faza lutealna - bo ciałko żółte nie powstaje i nie wytwarza wystarczającej ilości progesteronu???? Może powinnaś CLO wziąć na wspomożenie owulacji? Albo monitoring USG żeby zobaczyć, czy pęcherzyk pękł? Moja mama właśnie z tego powodu 8 lat o mnie walczyła, bo wszystkie badania miała w normie, aż w końcu inna (kolejna) pani dr jej przepisała CLO (wtedy jeszcze lek nowej generacji, z Czechosłowacji sprowadzała) bo inaczej by mnie nie było ;P
Pajkaa - błyskawicznie!!! 8h? JA do Szklarskiej tyle nie jadę!

a u mnie byli rodzice ale już poszli ... szkoda, lubię jak przychodzą :)

Do góry