reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Hej laski :-) U mnie nic ciekawego, 16 dc i owu ni ma hmmmmmmmmmm.....
Mou trrrzęsło i trzeba mieć nadzieję, że to coś przyniesie :-)
IiM - tak sie skapłam ostatnio, że nasze dzieci, pomimo że pół roku różnicy jest między nimi, ale są z tego samego rocznika, nie?:-) Och chciałabym też być mamą 2012 :-)
Rysica - tak sobie przeglądałam forum z tych dwóch dni co mnie nie bylo i widzę, że masz śliczne rybki, my mieliśmy barrrrrdzo dużo neonek, takich niebiesko-czerwonych i beżowo-brązowych. a bojownik cudo :-)
Ollena - ja nawet nie wiem ile kosztuja testy owu w PL, ale na ebayu bardzo tanio :-)

Mou żadnych mdłości nie miałaś/? Osz Ty szczęściaro... Ja chodziłam do pracy na 6 rano, więc o 4;30 wstawałam (!!!), 45 min musiałam się uporać z mdlościami w wc ;-) i potem szybko doprowadzić się do porządku, budzić L. i do pracy... Ale mdłości miałam straszne bleeeee......

Ostatnia edycja:
reklama
Aldo - a to nie 15 dc??? jak długie masz cykle przeważnie? Kiedy robiłaś teścior? Rano? Bo ja też rano zrobiłam i kreska słaba, ale powtórzę za chwilę, bo jak sama wiesz testy tanie jak barszcz, więc jak braknie to dokupię. Chcę zrobić eksperyment i sprawdzić kiedy będzie skok LH - wtedy 12 godzin zostanie do owu.
ooo - siusiu mi się zachciało - więc przy okazji zrobię teścior :) no i za chwilkę wychodzimy to po powrocie też zrobię. Dziś jest dzień testowania że aż strach !!! :-D

Mou dzis 16 dc tylko jeszcze nie uzupelniłam wykresu, ale juz to robie ;-) Testu owu jeszcze nie robilam, tez zaraz se walne jednego :)
Rysica i IiM a jak Wy okreslacie jaki macie sluz na tym wykresie? Bo ja nie widze zebym mogla zaznaczyc bialy ani nic takiego, tylko krwawienie, plamienie, bialko jajka i tyle. Hmmmm ?:-)
To Mou dzisiaj ostro 'teści' :-) moze jest to dobry sposób :)

Juz obczaiłam ten śluz na wykresie ;-)

Ostatnia edycja:
Aldo - kolejny teścior też słaby, ale kreskę widać. Kolejny zrobię ok 14-15. A jeszcze kolejny ok 20. Ciekawa jestem kiedy będzie ciemniejsza, może u mnie też się owu przesunęła - i będzie później - jak u Ciebie. Daj znać jak wyszedł teścior jak już zrobisz.
No to Rysica - szykuj się na @. Kolejny cykl przed Tobą. Na wizycie powiedz koniecznie lekarzowi o tych pozytywnych testach, może przepiszę coś innego niż luteinę... albo coś jeszcze.

Kasiurek - mam nadzieję! Jednak mi ta lutka zaburzyła, ale mam nadzieję, że już wszystko wróci do normy..

MOU - to już wierzysz, że w ciąży nie jestem? Swoją drogą to nieźle mnie te głupie piguły załatwiły :/ to przez nie wzięłam lutkę...
już nigdy więcej nie zrobię tam u nich badań...

Rysica - ja nie uwierzę dopóki @ nie dostaniesz. Kasiurek to jednak wykresowy znawca, więc można jej ufać, i być może już wkrótce zaczniesz nowy cykl. Ja cały czas mam co do Ciebie nadzieję, że jednak @ nie przyjdzie przez kolejne 9 miesięcy :tak: W sumie to jesteśmy na tym samym etapie prawie - ja piąty cykl - a Ty szósty :)
A jak dołączałam na forum to byłam pewna że rach ciach i będzie bejbik - a tu proszę. Myślałam że dwa trzy miesiące z testami owu, ale widać że chcieć to nie wszystko, dlatego ta bardzo się wspomagamy tymi wszystkimi specyfikami w tym cyklu. Najbardziej jestem zadowolona z syropu i żelu, bo wczoraj było tyle śluzu wodnistego, że żel nie był potrzebny - nawet M był zdziwiony - pozytywnie :):):):)

Aldo - no i jak tam teścik?

Rysica - a w Warszawie nie masz większej ilości przychodni do wyboru? Może masz rację żeby zrezygnować z obecnej...
Ja się szykuję do wyjścia dziewuszki. Jak wrócę nasikam na teścior i zdam relację czy już coś więcej widać...

Ostatnia edycja:
MOU - ja mieszkam w Pruszkowie...
a tu zadupie takie biorąc pod uwagę wiele spraw, że szok...
do Wawy mam za daleko, żeby ot tak jeździć, szczególnie, że z Szymkiem rano bym musiała jechać. a w Pruszkowie mam jedno lab, w dodatku daleko, bo pół godziny na piechotę :/

reklama
Kurcze a ja myslalam ze Pruszkow to wieksze miasto, tyle sie slyszalo o mafii pruszkowskiej kiedys. Ja w PL mieszkam w bardzo malej miejscowosci, ale mamy az 4 laby!

Rysica - dalej masz podwyzszone to HCG? Robilas test jakos ostatnio?

Do góry