reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

MOU jesli nie szkodzi, a moze pomoc to czemu nie:-)Ten wodnisty sluz juz jest obiecujacy! Mi tez sie oczy zamykaja, ale nastawilam obiad i boje sie, ze sie przypali. Jak sie Melisa obudzi to idziemy do mojej szwagierki - jednej z czterech:-) Wlasnie dzwonil jej synek i juz nie moze sie sie doczekac Melisy.
A u nas dzisiaj chlodno i pochmurno...co za ulga...

Ostatnia edycja:
reklama
Ojojojoj - Amna - ja to się na wykresach nie znam za bardzo, więc nie pomogę. Na razie to 10dc ? więc chyba nik nic nie będzie jeszcze wiedział... za wcześnie :) no ale trzymam kciuki żeby i Tobie się udało !!!

... a nie - pomyliło mi się - to nie 10 :) ale 15 :)

MOU - beta rośnie nawet jak jest coś nie tak - ale wtedy albo za wolno przyrasta albo przyrośnie trochę i potem spada... Ale skoro HCG to alfa + beta, a alfa nie ma najmniejszego związku z ciążą, to na zdrowy chłopski rozum, cała HCG przyrasta tylko wtedy, kiedy beta przyrasta :p
a o takich ciekawostkach czytaj i pisz, ja chętna na takie techniki, a co ;)

Rysica to co zdecydowałaś ?

i teraz mam pytanie, bo jesteście bardziej obcykane

spotkałam koleżankę na spacerze i właśnie pijemy herbatkę i kombinujemy : ostatnią @ miała 21 lipca, ale kiedy owulka była, to tylko możemy spekulować przy cyklach 29 dniowych w miarę regularnych - pytanie czy jak zaciążyła, to czy test już wyjdzie i jaki kupić, bo robiła rano bobo test ale ten 25 mlU/ml i nic nie widać....a mdli ją jak licho
pomocy : jaki test kupić...ona się głupia boi betki, bo mdleje przy pobieraniu krwi :eek:

wg moich obliczeń na szybko....jeśli miała owulkę ok 14dc, to już powinno być cos na teście....ale w sumie to może być dopiero 6 dzień od zapłodnienia....no i nie wiem

dlatego prosimy o rady.....może będzie kolejna kwietniówka, to ją zwerbuję na forum ;-)

spotkałam koleżankę na spacerze i właśnie pijemy herbatkę i kombinujemy : ostatnią @ miała 21 lipca, ale kiedy owulka była, to tylko możemy spekulować przy cyklach 29 dniowych w miarę regularnych - pytanie czy jak zaciążyła, to czy test już wyjdzie i jaki kupić, bo robiła rano bobo test ale ten 25 mlU/ml i nic nie widać....a mdli ją jak licho
pomocy : jaki test kupić...ona się głupia boi betki, bo mdleje przy pobieraniu krwi
eek.gif

wg moich obliczeń na szybko....jeśli miała owulkę ok 14dc, to już powinno być cos na teście....ale w sumie to może być dopiero 6 dzień od zapłodnienia....no i nie wiem

dlatego prosimy o rady.....może będzie kolejna kwietniówka, to ją zwerbuję na forum
wink2.gif
A ilodniowe cykle ma koleżanka? 29?
Ja np miałam ostatnią @ 23lipca ale mnie do testowania jeszcze nie korci bo myślę że za szybko. Ona jak piszesz miała 21go wiec to też jeszcze może być za szybko. Test każdy czuły wykryje raczej ciażę. Niech się koleżanka uzbroi może jeszcze w cierpliwość hm? :) powodzenia życzę i pozytywnego testu już wkrótce! &&& :tak:

Witam się
czy mogę do was dołączyć gościnnie? :)

Amna i Kinga i Katia - witajcie :-)

Mou i Katia - ja tez pisalam kiedys na forum, na ktorym nie bylam zbyt mile przyjeta ... Wiec przenioslam sie TU :-)

Rysica - no i jak tam? Myslami jestem z Toba :*

Ullana - pewnie - niech poczeka z testowaniem jeszcze ok tygodnia jak się boi strzykawki ... chyba że warto ją przekonać - że jak już będzie pewna ciąży to badania krwi będą rutyną ?? Nie wymiga się wtedy :)

Kinga - pewnie że witamy :)

reklama
Aldo - co "jak tem"? Beta ujemna jeśli o to chodzi, a jak beta ujemna to nie ma szans na ciążę...
No niestety - tym razem się pomyliłaś... Widocznie czarownica nie wyczuje czarownicy...
a jak samopoczucie - dziwne, ale ok... Może dlatego, że do końca nie wierzyłam w to... ? Albo dlatego, że życie mnie nauczyło, że jest pełne niespodzianek...

poszłam do sklepu akwarystycznego, pogadałam z panem sprzedawcą, komplementa dostałam :D że dawno nie spotkał kobety, co ma taką wiedzę na temat rybek ;] <dumna>
i kupiłam 5 kirysków Panda o takich:
kirysek_panda.jpgtylko mniejszych - 2 cm :D
i jednego bojownika syjamskiego -
podobnego trochę do tego - też ma takie cudne płetwy
cb843a90c885f63dmed.jpg

Kinga witamy :D
napiszesz nam coś o sobie? :)

Do góry