reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

korciło mnie korciło i zajrzałam wreszcie, bo się na robocie nie mogłam skupić ...czekałam na betkę Rysicy....a tu taka załamka :sorry2:
nie wiem o co chodzi, ale na pewno gdzieś jest błąd :confused: ja sama testom mniej wierze niż badaniom lab, ale tak jak śledzę watki testowe, to testy wychodzą prawidłowo i rzadko kiedy się mylą ( więc to ja mam pecha do testów :tak: )
a te babki w twoim lab. faktycznie coś mieszają, bo nawet jeśli maja inne wartości graniczne, to oznaczenia muszą być prawidłowe, nie ma na to bata.

to co ja bym zrobiła, to raz : sprawdzić w innym lab., a jak nie możesz, bo daleko, to za 2 dni zrób jeszcze raz test - ten do 25 mlU/ml i jak bedzie blada kreska, to do lekarza

mnie dopiero dziś wyszedł bobo test, ten żółty, 25 mlU/ml i taki bladziutki jest ale jest :tak:

dziś naprawdę nie mogę narzekać, bo muli mnie dużo mniej
na tyle, że mogę pracować i w miarę normalnie funkcjonować
mam też dziś bardzo dużo śluzu, wodnistego ale jest taki słomkowy i wkładki zmieniam co 1h - 1,5h, ale lekarz mi mówił, że po tym zastrzyku z kaprogestu tak może być kilka dni
więc bardziej mi dziś przeszkadzają mokre majtki niż mdłości :eek::-D

a poza tym moja Lila śpi na kanapie, więc jeszcze posiedzę w moim fajnym biurze ;-)
A. dostał zastępczy samochód, bo poszedł alternator i jeszcze jakieś cześci maja wymienić, wiec oddadzą go w poniedziałek

Kasiurku ja tez mam problem, żeby leżeć....moja Pyza ma mnóstwo energii, ale że już ma ponad 3 latka, to na placu nie muszę za nią krok w krok chodzić , a w domu wymyślamy zabawy bardziej siedzące
fajnie, że nie muszę jej już nosić i tylko przytulamy się na kolankach, bo ona już waży 20 kg, więc bym padła
życzę żebyśmy nie musiały leżeć za długo

Katia witaj i pisz więcej

reklama
Dronka - przyrost jest w ciąży z godziny na godzinę, więc możesz równie dobrze zrobić jutro, wystarczy niewielki przyrost żeby być pewnym... co do ciąży pozamacicznej to powinno być widać na usg...
Co do braku pęcherzyka to ja sama już zgłupiałam... powinno być widać pęcherzyk już w 4 tygodniu - ale w 5 ma od dopiero nieco więcej ponad milimetr wielkośći. Nie jest łatwo go zobaczyć. Może lekarz przeoczył ????
bardzo ważna jest jakość sprzętu - niektóre dziewczyny widzą po 10 tygodniu - ze względu na słabej jakości sprzęt, albo słaby wzrok i lenistwo doktora!

Ullana - a Ty nie pracuj tylko leż ... albo pisz do nas :-D:tak:

Ostatnia edycja:
dronka najlepiej robić betkę co 48h - 72 h, mnie ginka kazała co 2 dzień, ale ja poszłam 2 dni z rzędu, bo już tak fatalnie się czułam, że chciałam szybciej wiedzieć, żeby dostać leki

przyrost był niewielki, ale był, więc zawsze to dobry znak :tak: ja byłam przed 9, więc zanim wzięli do badania, to pewnie ze 20h minęło
i trzymam kciuki.....już myślałam, że poszłaś na kwietniówki i nie wrócisz...
życzę pięknego pęcherzyka :tak:

Mou będę pisać, póki Lili spi, potem wracam do domu....mam tylko 500m więc wolniutko wrócimy, albo podjadę autobusem, jak będzie trzeba :-p
a popracować muszę, bo mam zamówienie na wrzesień i jak nie dam rady sama, to muszę to oddać koleżance
a wolałabym sama
w każdym razie mam teraz taką pracę, że więcej przyjemności niż wysiłku :tak:
i jestem bardzo szczęśliwa, że udało mi się znaleźć coś takiego do roboty, żeby się nie nudzić, nie czuć jak pasożyt i mieć czas dla dziecka

Wlasnie juz ostatnio mialam zadac to pytanie:-) Co robisz Ullana:-)

Dronka - badz dobrej mysli, tyle sie slyszy, ze dziewcziewczyny nie widzialy pecherzyka, a nagle po 2 tygodniach to i serduszko uslyszaly. Nie denerwuj sie!

no przyznam się, bo potem mnie zasypiecie pytaniami....robię teraz dekoracje do pokoików dziecięcych....aktualnie mam zrobić do pokoju chłopczyka na 7 urodziny, bo Rodzice robią mu remont, temat przewodni : latanie
robię szablony do malunków na ścianie i naklejek typu latawiec, balon,paralotnia, sterowiec, hydroplan itp
i mam przy tym fajną zabawę

kiedyś w przedszkolu Pani zapytała dzieci, co robią ich Rodzice i Lila powiedziała : "Moja Mamusia bawi się kredkami" :-D

głównie urządzam pokoiki dziecięce i mieszkania na wynajem lub przygotowuję je do sprzedaży

zbieram się, bo Pyza wstała

zajrzę wieczorem

Ullana - to faktycznie sama przyjemność taka praca !!! Zazdroszczę!!!

... a wiecie co? Ja Wam wszystkim chyba mój adres podam - zadzwonicie po karetkę żeby mnie w końcu w kaftanik ubrali i zawieźli tam gdzie trzeba... :-D:tak:
ja znów kombinuję nowe metody wspomagające zafasolkowanie - i tak np. Znalazłam info co się bierze na lepsze zagnieżdżenie zarodka - a no acard - czyli aspirynę. Jedną tabletkę dziennie, dawka nie może przekraczać 81mg. na dzień. Po in-virto czy inseminacji kobitkom się podaje żeby macica była lepiej ukrwiona, bo ponoć tak właśnie wpływa na nią aspiryna. I tak aż do pozytywnego testu - oczywiście już mnie znacie - sposób na pewno wypróbuję !!! Syrop działa bo ze mnie cieknie, dlaczego kolejna rzecz ma nie zadziałać... "Poprawia jakość śluzówki macicy, dopływ krwi do jajników i macicy. Dzięki temu wspomaga pracę układu rozrodczego, w tym wzrastanie pęcherzyka z dojrzewającym jajeczkiem wewnątrz"

... wiecie co? idę się zdrzemnąć - niunia jeszcze godzinkę pośpi więc dołączę do niej... jakoś mi się oczy zamykają - a Wam też się nie chce gadać...
M ma już za zadanie zakup aspirynki .. hi hi - idę łyknąć syropek :)

Ostatnia edycja:
... no to sobie pospałam he he :) poszłam do mojego robaczka i już nie spała ... :eek: wchodzę - a ona "hello" ... no nie !!! chyba muszę jakąś kawkę zapodać bo zaraz mi się zaśnie na siedząco...

reklama
Czesc Dziewczynki!
Troche mnie nie bylo,ale za to maz byl w domciu :-) I musze sie pochwalic ze intynsywnie sie serduszka na wykresie posypaly. Niestety dzisiaj rano juz pojechal do pracy wiec musi wystarczec to co jest i mam taka nadzieje ze w koncu zafasolkuje...:tak: Myslycie ze mam szanse patrzac na wykres????

Do góry