reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

reklama
Witaj Baśka, widze ze mamy dzieci z miesięczną tylko roznica :-)

Ollena - wiesz, ja jestem w bardzo podobnym punkcie jak Ty, nawet jestem w podobnym wieku ;-) Moj maz pracuje, ja w domu, tez dostajemy benefity, maz przychodz z pracy, czesto potem idzie do drugiej pracy, ja nie, bo on duzo wiecej jest w stanie zarobic, ja opiekuje sie naszym skarbem. I tak mija dzien za dniem. W tych czterech scianach. Caly czas sama z dzieckiem. Po paru miesiacach zaczelam wpadac w depresje. Wtedy moj maz zadzialal. Chodzimy teraz na playgroup, tak jak Wy, co tydzien na kazdy dzien mam zaplanowane spotkania z kolezankami z dziecmi, jak nie mam, to jezdzimy na miasto albo do parku pochodzic, albo plac zabaw albo cos. Moj maz w weekendy tez pracuje, wszystko to, zeby zaoszczedzic wiecej i wiecej. Nie wiem co robic sama, czy wracac czy tu zostac. Czy dac mojemu dziecku dziadkow, ciocie, kuzynow, rodzinna atmosfere, czy dac mu pewny start w lepsze zycie i perspektywy, ktorych w Polsce mu nie zapewnie... I tak kolo sie zamyka i caly czas to samo..............

Aldo zimy mamy rozne w zaleznosci od regionu Turcji, w Stambule bywa kolo 0 stopni i czasem pada snieg, ale czesciej snieg z deszczem lub deszcz. Zimy sa u nas nieciekawe. Sa jednak w Turcji centra narcirskie i prawdziwy snieg. Na poludniu zazwyczaj jest temperatura na plusie, ale chyba tez czesto pada deszcz. na szczescie zimy nie sa bardzo dlugie, zaczynaja sie dosc pozno, w zeszlym roku w pazdzierniku jeszcze bylo cieplo:-)
Moj maz lubi Polske, podoba mu sie i nawet mowi, ze gdyby mial tam zapewniona dobra prace to moglibysmy sie przeproadzic...ale ja wiem, ze to nierealne:-)

czesc Baska.

Dziewczyny zmykam powoli spac, dzisiaj nie bylo drzemki, wiec padam juz na pyszczek. Do jutra.

Zapomnialabym - Kasik zuper, ze jestescie juz w Polsce, jak sie zainstalujesz to wracaj do nas:-9 Buziaki

Ostatnia edycja:
Iza a dobrze sie Twoj E. dogaduje z teściami ?;-) Twoi rodzice cos mowia po turecku? albo on po polsku ? ;-) Dobrej nocy, ja tez za chwilke zmykam ! :-) Czekam na meza az wroci z pracy ...

No to jeszcze odpisze:-) E troche mowi po polsku i dogaduje sie z moja rodzinka po polsku-migowemu:-) Teraz juz coraz wiecej mowi po polsku, poniewaz ja z Melisa rozmawiam praktycznie tylko w tym jezyku i one tez stara sie jak najwiecej nauczyc i mowic do niej nie tylko po turecku. Moi rodzice bardzo go lubia i nie ma zadnych tarc, zreszta on jest raczej takim bezproblemowym czlowiekiem...chyba, ze chodzi o prace, wtedy wstepuje w niego duch wojownika:-)

Pajkaa - aaa no właśnie, ale skoro jest framuga to dobrze jej tak!!! Kłamałam bez skrupułów.
Poza tym ona już dawno powinna dostać hormony na PCO a nie dostała nic. NA dodatek powiedziała jej że jak nie schudnie to nici z zabiegu - waży ok 85kg. jest puszysta, ale nie gruba, i robi dużo żeby schudnąć. Przez dwa miesiące była na duanie i ani gram nie drgnął - jak o tym powiedziałam, to stwierdziła że musiała mieć złą dietę - no franca na całego. A ja znam tą dziewczynę bardzo dobrze!!! Mieszkałyśmy razem 8 miesięcy! więc wiem jaką ma dietę i ile się rusza. Chora baba i tyle :):):)

IM - ja ciasto robię na oko - mąka dwie szklanki około, łyżka oliwy z oliwek - sól (łyżeczka) łyżeczka cukru, przyprawa do pizzy albo co się lubi - lubię jak ciasto ma jakiś smaczek. niepełna szklanka wody z kolejną łyżeczką cukru i drożdże w tej wodzie rozpuszczone. Rozrabiam na dość zbitą masę, jak za rzadka - mąki - jak za ciężka - zbyt zbita drobina wody, później do wyrośnięcia w ciepłe miejsce - po wyrośnięciu jeszcze raz zagnieść i do lodówki na pół godzinki - i gotowe :):):)

zgadzam sie bardzo dobrze zrobiłas :))
IiM smacznego!! moj maz tez robi pizze na oko, ja sie w to nie wtracam ;)
Ullana trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok!!!!!
Rysica juz kiedys mialam spytac...skad u Ciebie takie imie? :) cyganskie mozna rzec;)

Dziewczyny nie macie watpliwosci co do drugiego dziecka? Boze ja ciagle ten temat walkuje ale nie daje mi to spokoju. Z rozsadku juz powinnam, ale z wygodnictwa tak bardzo mi sie nie chce. Widuje sie z kuzynka i jej malutka Kalinka, sliczna i slodka ale jak widze zmienianie pieluch, darcie, ona nie wie co mala chce, ciagle siedzenie przy niej, zero luzu itd to mi sie cos robi... Tzn u mnie byloby zero odpoczynku bo mialabym dwoje:( no nie wyobrazam sobie kuzwa... Mama mowi zebym nie myslala o drugim, babcia tez, zebym sobie lepiej psa lub kota sprawila u siebie, reszta mowi ze juz powinnam, bo Patryk coraz straszy a ja sama nie wiem. Koniec luzu, w PL szczegolnie koniec wieczornych wyjsc itd. Moje przyjaciolki nie maja dzieci a ja mialabym dwoje i ciagle w domu uwiazana? Te nieprzespane noce mnie przerazaja...a tu zero szans na odespanie w dzien:(
Nie macie takich mysli??????????????? albo podobnych...

ja mam.....
cały czas chciałabym juz drugie... z jednej strony chcialabym juz zaczac staranka, ale z drugiej boje sie o Sebusia...bo gdybym zaczela teraz starania to termin byłby na maj gdyby sie udałlo za pierwszym razem... no i roznica wieku bylaby wtedy rok i 9 miesiecy i obawiam sie czy to nie za malo... czy Sebus bedzie rozumiał, ze nie bede go mogla nosic itd... :( z jednej strony bardzo chce, ale z drugiej sama nie wiem:(boje sie, ze to bedzie ze szkoda dla Sebusia:(

aldo ja z IE. Ja uwazam, ze moje dziecko jest o wiele szczesliwsze w PL, wrecz bardzo bardzo szczesliwe. Tu jest rodzina, jest pogoda, przebywa ciagle z kims i gdzies, ma co robic itd. W IE na ogol siedzimy w domu bo albo leje albo wieje, na plac zabaw tylko kilka razy w roku idziemy jak jest wzgledna pogoda, raz na tydzien na godzinne zajecia do biblioteki, kisimy sie w domu i on jest smutny, blady i znudzony:(
uwazam, ze w PL on mialby lepiej, bo dziecku jeszcze nie potrzebne sa drogie, markowe ubrania a bardziej cieplo rodzinne, zajecia potrzebne do prawidlowego rozwoju, kontakt z babciami, dziadkami itd. On tu w PL, jest bardzo szczesliwy...
Moj maz tez dobrze w IE zarabia, dodatkowo dostajemy rozne benefity z racji tego ze ja nie pracuje i jest dobrze. Ale co to za rozrywka pojechac do malla na zakupy i lazenie po sklepach? czasami tak spedzamy caly weekend bo leje...
Oj piszac to znowu chce mi sie ryczec..
przykro mi:(
witam.ja być może też od stycznia zacznę się starać o drugiego dzidziusia.
pozdrawiam.
witaj:)

Dzieki ;-) Dobranoc :-)

dobranoc :( a mi nie powróżysz:p

Hmmm, tempka wysoko, @ ani śladu (s kysz a kysz!)
Czy mogę mieć wyższą tempkę od luteiny? Nigdzie na ulotce tak nie pisze...
edit : ok, wyczytałam w necie, że nie podnosi :)

Ostatnia edycja:
Aldo czyli mamy podobne zycie. Tyle, ze moj maz pracuje tylko 4 dni w tyg, max do 3, ale zazwyczaj o 1 juz jest w domu, weekendy zawsze wolne. Gdyby urodzilo sie drugie to chodzilby do pracy na poniejsz godzine, zeby sie wyspac i wracal by pozniej, wiec to byloby straszne dla mnie:( ja mysle zeby skonczyc dom, chociaz dol i za rok czy 2 sama wrocic do PL, bo mm musi jeszcze posiedziec i odlozyc.
Btw od pazdziernika zaczynam szkole wiec bede miala jakies zajecie i poznam nowych ludzi:)
IiM dla mnie miesiac czy tydzien jest straszny...zawsze dochodze do siebie dlugo:(

reklama
ryska -nie podnosi ale to juz naspialas- mnie sie zdaje ze to to ;] szkoda ze nie masz testu o czulosci 10 kupic, ale w sumie jutro mozesz betke powtorzyc jak urosnie znacyz sie ze wsio na dobrej drodze jest ;]

witam ;]

Do góry