reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Ollena - nie bierz przykładu ze mnie, że ja chcę w zimie... ja tylko ze względu na moją alergię... ale latem - małe w wózku na spacerku przeważnie śpi, a duże bryka - zimą większość czasu w domu - i faktycznie więcej zajęć :-D

reklama
Ale Ollena - jedno lato może i sobie "popsujesz" ale potem już będziesz miała luz! I dwójkę dzieci! Do kochania przez całą resztę życia! Wiele osób mówi, że z dwójką łatwiej! A ten pierwszy rok minie nim się obejrzysz! Nie ma się nad czym zastanawiać! Mówię Ci! A jak będziesz miała córcię? Wyobraź sobie - te pierwsze rozmowy o chłopakach, albo to jak ona będzie w ciąży, no ja bym się nie zastanawiała i się nie zastanawiam!

Czyli juz niewiadomo kiedy lepiej rodzic... kazda pora roku chyba ma swoje plusy. Znowu na lato chcialabym byc laska a nie mysle, ze w 2 miesiace znowu bede miala plaski brzuch;)
Rysica marze o corci!!!!!!! ale kto mi da pewnosc? ;)

Dzieki dziewczyny za pocieszenie co do wagi :-) Widze, że dyskusja się rozkręciła na temat drugiego dziecka :-) Ja chciałabym trojkę, ale musze tez patrzec realnie czy bedzie mnie stac zeby trojce dzieci zapewnic w miare fajne i dostatnie zycie. Powiem Wam szczerze, ze dlatego chce drugie tak szybko, bo potem balabym sie ze nie bedzie mi sie chcialo - to w zupelnosci normalne. Moja kuzynka ma ponad trzyletnia corcie i otwarcie mowi, ze dopiero co znowu zaczela wychodzic wieczorami itd., ze nie chce teraz tego przerywac i wracac do pieluch. Dlatego ja bym wolala wszystkie dzieci za "jednym razem" ;-)

Rysica - barddzo mi sie podoba Twoje imie... Czy ktos mnie nazwal forumowa czarownica? Oddaje tytuł właśnie Tobie :D

Dziewczyny mam taki dzisiaj metlik w glowie... Razem z mezem mamy w sumie.... Zastanawiamy sie czy wracac do PL na stale czy nie. Jakie macie rady ? ;-)

Ostatnia edycja:
Ollenka - ja nie mam w ogole takich watpliwosci, zupelnie. Juz nie moge sie tego wszystkiego doczekac. Ja do 27 roku zycia sie wyszalalam, wyimprezowalam i wypodrozowalam na nastepnych kilka lat. Tez jestem przygotowana na to, ze pierwszy rok bedzie zwariowany, ale wszystko ma swoj urok. Potem bedzie super, dzieci beda sie razem bawic, Meliska bedzie rozmawiac po polsku z mlodszym rodzenstwem, dzieci beda razem rosly i odkrywaly swiat. Mam nadzieje, ze bedzimy miec w przyszlosci trojke, a moze i czworke haha. O trojce mysle tak realnie, ale oczywiscie finanse musza na to pozwolic. Wiekszosc moich kolezanek tez ma male dzieci, wiec jak sie spotykamy, to jest szal uwolnionych mamusiek, a potem grzecznie wracamy do domku. W Turcji to nawet wieczorami nie wychodze ( ale tesciowa zawsze chetnie zostanie z wnuczka, jak chcemy isc do kina itp), szaleje raczej w Polsce, ale teraz juz tez mnej, bo nie potrzeba mi tego.

Jak sobie pomysle o tych malenkich pieluszkach, pajacykach i pachnacych spioszkach to juz mam usmiech na twarzy. Dobrze, ze sie nie pozbylam rzeczy po Melisce:-)

Zmykamna troszke, zajrze pozniej...

ps. PIZZA WYSZLA WYSMIENITA!

Rozmawiałam z lekarzem...
Napisałam do niego wiadomość o tym wszystkim i oddzwonił. Powiedział, że 14 to za mało, żeby mówić o ciąży, i że powinni mi betę zbadać, a nie HCG, bo na HCG ma wpływ za dużo czynników, jeśli chodzi o takie małe przyrosty i HCG owszem, jest sens badać jak już jest starsza ciąża.
Jutro mam iść na BETĘ...
No takiego farta mogę mieć tylko ja... Testy wychodziły wątpliwe, to poszłam na krew, żeby mieć czarno na białym i DALEJ NIC NIE WIEM!!!!!!!
Więc póki co nie ma podstaw do uważania mnie za ciężarną!!!

aldo moje dziecko nie ma 3 lat a ja juz mysle, ze mi blogo i wygodnie choc stwierdzam, ze wraz z wiekiem Patryka potrzebuje on wiecej uwagi i zajec bo mu sie nudzi. Z maluchem mimo wszystko bylo mniej roboty...
IiM ja praktycznie wszystko bede kupowac nowe dla maluszka bo w PL wszystkie male rzeczy lezaly w walizce w piwnicy i zalalo nam piwnice, mama zapomniala i wiekszosc splesniala:( cos tam sie uratowalo ale juz nie moge doczekac sie kupowania:-D tyle, ze najwiekszy szal zakupow bedzie dopiero po porodzie bo nie bedziemy chcieli znac plci, wiec kupie kilka body z dlugim i spodenek a pozniej jak sie urodzi to bede kupowac rozowe lub inne;)
stwierdzam, ze pajace sa bardzo niewygodne, szczegolnie w nocy kiedy trzeba odpinac, zapinac itd. nakupuje duzo bodziakow z dlugim plus spodenek ze stopkami na poczatek:)) w H&M sa boskie!!!!!! zawsze ogladam i wzdycham;)

Rysica ale poczekaj na @! jesli jutro nie przyjdzie (masz regularne?) to juz nie przyjdzie! za kilka dni zrobisz test i bedzie ok! zobaczysz!
a poza tym dziewczyny dola mam od kilku dni, szczegolnie wieczorami:( w piatek juz lece do Dublina, tak mi smutno ze az serce mi rozdziera, boje sie jak Patryk to przezyje bo on poza dziadkami i prababcia swiata nie widzi:( do wszystkich tak sie przyzwyczail, ze ja moge nie istniec...
pocieszcie, przytulcie, mysle nad przelozeniem biletu ale tak czy inaczej w koncu bede musiala poleciec:(

Ostatnia edycja:
Rysica - coś tam rośnie, ja trzymam kciuki i mam nadzieję, że wszystko w porządku !!! Tak jakoś mi się wydaje ;-) Póki co
Ollena - wiesz ja wcale Ci sie nie dziwie, ja czekam na taki dzien, kiedy bede mogla beztrosko (na ile to mozliwe;-)) sie obudzic, Aleks dopiero do miesiaca przesypia cale noce, pomimo tego ogromu milosci to jest tez duzo trudu jaki trzeba wlozyc i dlatego chyba ja wolalabym to miec za soba za jednym razem ;-) Moja szwagierka tez tak miala, jej corka miala 4 lata, ona chciala jeszcze troszke poszalec... dzisiaj jej corka ma 11 lat i jest jedynaczka.

A moj maz w drugiej pracy.... :/

reklama
Ollena - dziś minął mój 14 dzień po owulacji. Więc dziś lub najpóźniej jutro powinnam mieć @. A kysz a kysz a kysz!
Ale ostatnio miałam dużo później w cyklu owulacje a teraz miałam jak w zegarku.

Aldo - ale właśnie HCG i beta HCG nijak się DO SIEBIE mają u mnie w tym momencie... to BETA ma rosnąć, bo beta jest swoista dla ciąży. a HCG jest złożona z podjednostki beta i alfa, i to alfa mogła z jakiegoś tam powodu wzrosnąć, stąd wyższy wynik niż dla nieciężarnych. Więc to jest żaden wyznacznik przy tak małych ilościach HCG jak 14. Beta może być dalej 0,57 przy HCG 14. Pierdo**e piguły, żeby one nie potrafiły prostego badania zrobić, jak ja im jasno powiedziałam, że chcę zrobić BETĘ. Grrrrrrrrrrrrr

Do góry