reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

no ja jeszcze raz gratuluje ;]

teraz ogladam na klopoty bednarski hahah jaki serial stary ale jary ;]

maz usypia syna ja wymiekam dzis, z mlodym sie troche bawilam wiekszosc na kanapie przesiedzialam,obiad zrobilam papryke nadziewana , no i w sklepie bylam po prazona cebule i papryke bo za duzo farszu zrobilam ,potem maz przyszeld wyglupial sie z synem do kapielenia,glowe dzidziowi umylam i padam na ryja ;/a juz myslalam ze sie lepiej czuje złudzenie chyba albo cisnienie

reklama
Kasiurek ja tez dzisiaj jestem padnieta. Kurcze takie malutkie "cos", a tak dziala na organizm. Na dodatek mdli mnie dzisiaj znow niemilosiernie, a tu trzeba gotowac dla rodziny. Nawet zapach gotujachych sie ziemniakow mnie odrzucil. No ale zeby nie bylo - wole miec te mdlosci niz zupelnie zadnych objawow, bo jakos tak mnie uspokajaja.
A powiedz jak sie czujesz oprocz tych normalnych dolegliwosci, wszystko juz w porzadku? Nie napisalas chyba dlaczego trafilas do szpitala, mialas jakies plamienia?

kasiurek a ile Twoj maluch ma latek? nie widze suwaka a mam skleroze;)
IiM uwierz, uwierz:)) maz sie Toba opiekuje? :) ja bym nie wytrzymala na pewno i poszla na usg, z Patrykiem poszlam zaraz po tescie:) to byl 3 tyg, byl tylko pecherzyk i dr nie kazal sie jeszcze cieszyc...pozniej w 12 tyg poszlam i juz byl maly dzidziolek;)

Aldo szczęśliwej rocznicy i oby każda następna była lepsza od dzisiejszej :)
Rysica ty pewnie będziesz miała noc pełną słodkich snów o dzieciaczku ;)
Mój urwisek śpi ale dzisiaj był taki biedniutki jutro idę z nim do lekarza niech kobitka go obejrzy i powie co jest grane, że jeść nie chce. Mężuś z moją mamą drineczki popijają a ja idę w kimonko może mnie później kochanie dobudzi na jakie przytulanko :D
Uciekam dobranoc kobitki kolorowych wam życzę a dla starających owocnych amorów :p

Dziewczyny - a ja się martwię! Bo zauważyłam, że ja mam nie beta-HCG tylko HCG zbadane!!! I dla HCG sa inne normy!!! I niektóre normy mówią, że od 5 jest pozytyw, a niektóre, że od 16.... A ja mam u siebie na kartce napisane, że
"kobiety nieciężarne <3
4-5 tydzień 1500-23000" itd, a nie ma wyniku pośredniego
no zgłupieję!!!
chyba jutro pójdę i poproszę o zbadanie BETY a nie HCG...
co ja mam teraz zrobić?!?!?!?!?!

Rysica - a prosiłaś o bete??? poprzednie badanie było na beta??? czy jest takie samo? No i te jaśniejsze kreski na testach mało czułych. Myślę żebyś nie panikowała, bo jeśli jedno i drugie badanie było hcg to i tak jest ok :) bo znaczy że rośnie.

Normy hcg (total hCG)
Ciąża 1.3-2 tydzień mlU/ml 16 - 156
Ciąża 2-3 tydzień 101 - 4870
Ciąża 3-4 tydzień 1110 - 31500
Ciąża 4-5 tydzień 2560 - 82300
Ciąża 5-6 tydzień 23100 - 151000
Ciąża 6-7 tydzień 27300 - 233000
Ciąża 7-11 tydzień 20900 - 291000
Ciąża 12 tydzień 16684 - 127939
Ciąża 13 tydzień 10743 - 89074
Ciąża 14 tydzień 7895 - 70818
Ciąża 15 tydzień 6210 - 69173
Ciąża 16 tydzień 5730 - 54585
Ciąża 17 tydzień 5267 - 57465
Ciąża 18 tydzień 3180 - 51360
Ciąża 19 tydzień 5879 - 55183
Ciąża 20 tydzień 1234 - 45771
Ciąża 21-39 tydzień 2700 - 78100

Normy beta-HCG

tydzień ciąży mlU/ml
3-4 ----------- 9 - 130
4-5 ---------- 75 - 2600
5-6 --------- 850 - 20,800
6-7 ------- 4,000 - 100,200
7-12 ---- 11,500 - 289,000
12-16 ---- 18,300 - 137,000
16-29 ----- 1,400 - 53,000
29-41 ------- 940 - 60,000

Rysica - u mnie w PL w przychodni nigdy na badaniu bety nie piszą beta-hcg, tylko właśnie HCG, mimo że wyraźnie chodzi o betę. Może to po prostu kwestia oznaczenia. Tak czy siak, cokolwiek badali to ROŚNIE. Aha no i nie czytaj za dużo, bo zaszkodzisz fasolce !!! A forumowe ciocie tego nie chcą! ;-)

My już po kolacji, byliśmy w takiej fajnej italiańskiej restauracji. Znaczy włoskiej hehe. Aleks grzeczniutki, zjadł swoją porcję kurczaka i ziemniaków, oczarował wszystkich klientów i kelnerów swoim czterozębym uśmiechem :D Nawet właśiciel przyszedł do niego się przywitać hihi.

Ale mnie naszlo na związkowe refleksje, nie moge uwierzyć, że to już 2 lata od naszego ślubu.

Dziewczyny jak się poznałyście ze swoimi mężami/narzeczonymi/chlopakami?

My na gg ;-) Podkochiwałam się wtedy w takim chłopaku, który miał na imię i nazwisko tak samo jak mój mąż. Wpisałam w wyszukiwarce gg te dane i wyskoczyło mi ich dwóch. i zamiast do tamtego chlopaka, napisalam do mojego obecnego męża, okazało się, że mieszkamy 15 km od siebie (w PL), spotkaliśmy się i tak już zostalo :-) Teraz Wy opowiadajcie !!!

reklama
Aldo - no to super że kolacyjka się udała :) u nas 9 rocznica będzie 18 października :) ale nie ślubu tylko odkąd się poznaliśmy - zamieszkaliśmy razem 3 tygodnie później.
A poznanie było najzwyklejsze - moja koleżanka z uczelni nas poznała, stwierdziła że jemu nie wyszło, mi nie wyszło a coś czuje że się sobie spodobamy, no i nie myliła się:):):):) od razu zakochaliśmy się w sobie TAK - OD PIERWSZEGO SPOJRZENIA JAK TO SIĘ MÓWI :-D, nawet nie potrafiliśmy się do siebie odezwać tak się wstydziliśmy he he hehe - a oboje byliśmy już po poważnych związkach (on po sześcioletnim) ja po dwóch dość poważnych, jeden prawie zakończył się zaręczynami - ach... a do ślubu nigdy nam się nie spieszyło, i nie spieszy. Czasami myślimy żeby tylko papiórek podpisać, bo nie lubimy żadnych ceremonii - tak tylko dla świętego spokoju, bo fajniej brzmi jak się mówi - mąż, żona :) Coś mi się zdaje, że jak pojedziemy do PL (w przyszłym roku) to weźmiemy szybki cywilny w gronie rodziny.
i tak to właśnie było i jest do tej pory, i zawsze będzie :)

Rysica - przeczytałaś artykuł ???? Czy uspokoiłaś się troszku ??? Jesteś w ciąży !!! pogódź się z tym i nie nakręcaj - to samo było z IM - ja nie wiem co te fasoliny z Wami robią - ale ja za to bym wiedziała co ja bym robiła - kochała z całego serduszka i nie bawiła się więcej w bety - , bo tu nie robią he he - i głowa wtedy spokojna. Masz przyrost - a to już jest pewniak - idź spać i tulaj fasolkę :):):):)

... albo nie - posiedź z nami to będziemy Cię uspokajały i podrzucały coraz to nowsze dowody na to że masz w brzuchu robaczka - co się zaczyna porządnie w brzuchol wgryzać :):):)

... no dobra - dobranoc. Widzę że wszystkie już śpią - ja nie idę bo mi się nie chce :-D

Ostatnia edycja:
Do góry