reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Lolcia - dzieki :-)
Mou - kolacja sie udala, bylo super:-)

Dziewczyny ja uciekam spaaaaaaaać :-) Aleksiu już śpi moje slonko :-)

reklama
Aldo - ja już sobie suwaczek na owu i sikanie zainstalowałam. Będzie mi odliczał miło czas... hi hi - i też mogę iść spać - u mnie wszyscy już śpią - a ja nie mogę.... pooglądam coś jeszcze - jakiś serial na foxie cy cuś...
No to do juterka dziewuszki:)
A Ty czarownico czaruj czaruj :):):):):) niech nam się spłodzą w końcu te fasoliny :):):)

Hejka ciężarówki i jeszcze nie ciężarówki :-D
Co wszystkie śpią???
Rysica - przeczytałaś artykuł z linku co Ci wysłałam???
Będziesz szła na bete?

Ja za godzinkę zmykam do kliniki ginekologicznej ze znajomą o której pisałam, idę służyć jako tłumacz :) sama jestem ciekawa jak to wygląda w UK, i czy od razu zlecą jej jakieś konkretniejsze badania, czy leki od razu. Ma wszystkie wyniki hormonów, plus usg z przed miesiąca ze stwierdzonymi torbielowatymi jajnikami. Co im więcej będzie potrzeba? ciekawe... wydaje mi się że od razu powinni jej podać clo i zrobić monitoring czy uwolniło się jajeczko. Ale to moje zdanie, więc ciekawa jestem co tak naprawdę dziś się tam wydarzy. 4 miesiące czekała na tą wizytę.

Dziewczyny - dziękuję za uspokojenie - ale spokojna będę jak zobaczę fasolkę na USG ;)

tempka dziś zakłócona, więc się nie martwię, bo w nocy 3 razy Szymkowi się koszmary śniły. Idę zrobić test sikańca, zobaczę czy jest już ciemniejszy ;)
OBY!

i zaraz lutkę wezmę ;) żeby pomóc fasolce na ile mogę ;)

no nie wierzę, ze ja pierwsza...a tak późno jest :baffled:

wczoraj nie dałam rady...ganiałam do łazienki ze trzy razy i już miałam flaki na wierzchu
usnełam przed 21 :eek:
a dziś miałam pobudkę o 5, tak mi się przewracało w brzuchu , jakbym miałam cały staw z żabami :crazy::-D
dopiero się uspokoiło

znowu będę czekać przez te 2 tygodnie na badanie i się stresować
czy ta moja szyjka nie może być normalna ? buuu

Aldo najlepsze życzenia, niech Wam będzie długo i szczęśliwie :-)

Mou a ja jestem po spiralce, to możemy sobie pogadać, nie musisz szukać po innych forach

i na koniec nasza historia
: my się poznaliśmy w Parku Oliwskim na kasztankach :-D
ja byłam po bardzo burzliwym związku i zerwaniu 3 miesiące przed ślubem, a też po zerwanych zaręczynach- dziewczyna mu uciekła kilka dni przed....i wzięła ślub z jego kumplem miesiąc później
no i tacy połamani szwędaliśmy się po parku
ja nazbierałam całą garść kasztanów, ale nie miałam kieszeni, ani torebki i tak z nimi chodziłam....zadzwoniła moja Mama i położyłam te kasztany na ziemi, żeby z nią pogadać, a on podszedł i pozbierał je do papierowej torebki z perfumerii, bo był wcześniej na zakupach
no i jak skończyłam gadać z Mamą, to zaczęłam z Nim.....i tak przegadaliśmy do 2 nad ranem w knajpce, a potem w drugiej do 4....i jak wróciłam do domu, to byłam całkiem pijana ze szczęścia......
i tak sie nam szybko rozkręciło, ze po 3 miesiącach zamieszkaliśmy razem w stolicy, a po kolejnych 3 prawie zemdlałam na fotelu u gina, jak mi powiedział, że jest dzidzia

no i tak nam się kręci....my tez bez ślubu, bo już nie chcemy

Aldo....ale Wasze gg to niezły numer

Ullana - nooo - bo my szybkie jesteśmy :)
A kiedy miałaś usuniętą spiralkę??? Bo faktycznie jakoś mało nas staraczek "pospiralkowych" że tak powiem, a takich jak ja jest na polskich forach - jedna jedyna!
Nie spotkałam żadnej Polki ze spiralką jaką ja miałam. Żeby ją założyć lekarz musi przejść specjalne szkolenie i mieć odpowiedni certyfikat. Każdy inny ryzykuje zakładając ją bez szkolenia, ale za to jest to najmniej inwazyjna wkładka na rynku. Tak czy siak jak każda wywołuje stan zapalny w macicy, dlatego chciałam wiedzieć jak długo dziewczyny nie mogą zafasolkować po wyjęciu, ale już prawie 5 miesięcy na forum mija - a tu nikogo po spiralce nie było :) - jesteś pierwsza :-D

Rysica - no i jak???

MOU - znowu blada leeedwo widoczna kreska :( chyba nic z tego nie będzie, a ja mogę tylko brać lutkę i czekać. Nic nie mogę zrobić...
a normy te co podałaś, MOU, są takie same jak w innych artykułach dla bety... a dla HCG ja znalazłam takie, że od 16 jest pozytyw...
Normy bHCG i HCG

reklama
Hej laski
Ullana dzieki :-) no gg to mega przeznaczenie musiało byc hehe :-) miałam wtedy 17 lat i w zyciuuuuuu nie pomyslalabym ze pisze z moim przyszlym mezem (!!!) Mam nadzieje, ze dolegliwosci mina i bedzie tylko lepiej :-)
Rysica - ja tez czekam na sikanca :-) Wszystko na pewno bedzie dobrze :-)
Mou - powodzenia dla Twojej kolezanki. Ja tez mam kilka takich, dla ktorych chodze jako tlumacz i pomimo ze je naprawde lubie, to nie moge se nadziwic jak odwaznym trzeba byc zeby wyjechac za granice bez jezyka ;-)
No a czary dokonane hehe ;-) Fasolki beda :p :)

Do góry