reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

reklama
MOU ja bardzo chciałabym na maj.Owu miałam wg testu w sobotę.Mam nadzieję że coś z tego będzie.Cykle mam 27 dni więc szybko będę wiedzieć.

Dziewczyny ja nie do konca pewna czy chce ale moze tez zalapie sie na maj!!! :) a jak nie to odloze starania na troche bo nie chce w lecie rodzic. Wiec pozyjemy zobaczymy;)

Kala - dzieki za zyczenia :-)
Mou - ja tez bardzo chwale sobie tutejsze waruki, naprawde szpital i opieka pierwsza klasa :-) Kurcze sprawdzalam i wiesz jak York daleko od Cheltenham :-(
Rysica - Ryszard piekne imie :-)

Ja uciekam bo idziemy na ta rocznicowa kolacje :-)
buziaki xxxxxx

Aldo zapomnialam - wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy slubu:-) Kolejnych lat w szczesciu i z gromadka dzieciaczkow:-)

Ja juz po spacerku, wiecie co, poszlam po test ciazowy zeby sprawdzic czy cos tam sciemnialo. Na szczescie tak, wiec HCG wzrasta. Nie bede szla na bete, bo bardzo droga tu jest , a i tak musialabym isc co najmniej 2 razy.. Kreska ciemniutka, wiec bede spokojnie czekac do wizyty. Tak sobie mysle, ze serduszka moge jeszcze nie uslyszec w sobote...no sama nie wiem co robic...

Rysica dzięki za uświadomienie... widać ze nowa jestem:) ale chyba bedzie trezba utworzyć grupe Kwietniówek 2012:) bo jeszcze jej nie ma:)
IiM ja w 6tc słyszłam juz serduszko:0 a ty nadal nie wierzysz??:)

Dronka wierze, ale w poprzedniej ciazy nie uslyszalam od razu serduszka i musialam czekac 2 tygodnie na kolejna wizyte, chyba juz tez bylam w 6 tyg. Kurcze nie jestem pewna. Z drugiej strony jak pojde w sobote, to lekarz mi przepisze witaminki i kolejne opakowanie folicu, bo juz mi sie konczy. W Turcji na recepte leki sa tansze o okolo 80%, wiec oplaca sie chodzic do lekarza :-)

Ja to bym bajbardziej chciala zebysmy tu wszystkie zafasolkowaly i razem sobie pisaly:-)

IM - ja bym jeszcze poczekała. Ciąży możesz być pewna, a tylko kasę wydasz. Ja poprzednim razem zrobiłam tylko jeden test - co dziwne u mnie - jeden jedyny, a usg miałam kilka tygodni później. Siedziałam ja na szpilkach w oczekiwaniu - ale opłaciło się bo widziałam łapki nóżki, serdunio :):):) kręgowy słupek (my tak na kręgosłup mówimy :-D) no chyba że to darmowe usg???

reklama
Mou ja chodze prywatnie i place za wizyte 80 zlotych ( normalnie kosztuje 160, ale mam ubezpieczenie, wiec ono czesc pokrywa), za wiztyte kontrolna nic juz nie place. Wiec jak pojde w sobote to moge nie zobaczyc nic specjalnego( USG bedzie na 100%), ale dostane recepty i za 10 dni lub za 2 tyg. bede miala darmowa kontrole z kolejnym usg. Tutaj dosc czesto robia usg, przy kazdej wizycie, ale przez powloki brzuszne.Dowcipnie badaja bardzo sporadycznie w czasie ciazy. Wizyty na poczatku mialam chyba co 2 tyg, potem co 3-4, a na koncu znow czesciej.

haha opisuje jakbym byla w Polsce, ale ja mam chyba wmontowany przelicznik na zlotowki i wszystko przeliczam:-)

Ostatnia edycja:
Do góry