reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Rysica - co do testów to słyszałaś może, że powinno się je robić PO spodziewanym terminie miesiączki? Albo nawet i później? Poczekaj, pozażywaj lutkę,, poodpoczywaj i nie stresuj się. :-)

reklama
Rysica - to są te same co Ci wkleiłam, ale nie w linku tylko cały wykres. Link Ci wkleiłam - bo okazuje się że jest: totalHCG, betaHCG, i HCG - a skoro Ty miałaś HCG - znaczy że jesteś w ciąży, bo dla HCG normy są takie jakie Ci w linku podałam... czyli od 5 jest 3 tydzień - poczytaj sobie. Ja wczoraj specjalnie przysiadłam, i dziewczyny miały identyczne obawy jak Ty - że mają samo HCG zamias bety i się martwiły, okazuje się że jak masz wynik hcg - samo hcg - normy są zupełnie inne.

MOU - znowu blada leeedwo widoczna kreska :( chyba nic z tego nie będzie, a ja mogę tylko brać lutkę i czekać. Nic nie mogę zrobić...
a normy te co podałaś, MOU, są takie same jak w innych artykułach dla bety... a dla HCG ja znalazłam takie, że od 16 jest pozytyw...
Normy bHCG i HCG

kobieto ja siedze tu na wielu watkach i wierz mi ze takie historie to norma,jedna dziewcyna poszla do gina z testem pozytywnym i jej zorbili usg i lekarka do niej ze ona nie jest w ciazy bo wysztsko wksazuje ze bedzie @ za dzien lub dwa no i ona w bek itd ale nie bylo ani dnia nastepnego ani tydzien pozniej tej @ i zas poszla do gina tym razem innego i widzial piekny pecherzyk tera czeka na serducho ;] mozliwe ze miala owulke bardzo blisko emrinu @ i pozniej dopiero wsyztsko sie rozkrecalo wiec i u cibie bedie tak ;]

MOU - w tym linku co kleiłam, to są te same normy co Ty wkleiłaś, ale są podpiane BETA HCG, a NIŻEJ są normy HCG :
Normy hcg
Ciąża 1.3-2 tydzień mlU/ml 16 - 156
Ciąża 2-3 tydzień 101 - 4870
Ciąża 3-4 tydzień 1110 - 31500
Ciąża 4-5 tydzień 2560 - 82300
Ciąża 5-6 tydzień 23100 - 151000
Ciąża 6-7 tydzień 27300 - 233000
Ciąża 7-11 tydzień 20900 - 291000
Ciąża 12 tydzień 16684 - 127939
Ciąża 13 tydzień 10743 - 89074
Ciąża 14 tydzień 7895 - 70818
Ciąża 15 tydzień 6210 - 69173
Ciąża 16 tydzień 5730 - 54585
Ciąża 17 tydzień 5267 - 57465
Ciąża 18 tydzień 3180 - 51360
Ciąża 19 tydzień 5879 - 55183
Ciąża 20 tydzień 1234 - 45771
Ciąża 21-39 tydzień 2700 - 78100

Kasiurek - no mam nadzieję, że zacznie ładnie rosnąć i jutro wrócę z dobrymi wieściami...
Dziś 14 dfl - szyjka dalej wysoko, bardzo twarda, zamknięta szczelnie... Więc dziś/jutro powinna przyjść @... Ale raczej nie czuję sie na @ - chociaż, kto wie...

Aldo - ale tańczyłaś w nocy taniec czarownika - szamana??? bo inaczej się nie uda :-D:-D:-D
Co do koleżanki, to faktycznie - nawet nie chce jej się uczyć, ale jej luby zna bardzo dobrze, ale nie na tyle żeby zrozumieć ginekologa :-D - na dodatek on jedzie z nami i będzie siedział w poczekalni - trochę głupio we trójkę wejść - lekarz by się speszył :)
Rysica - pomyłka - samo HCG to total HCG - beta i alfa - co nie ma znaczenia, bo Ty masz przyrost, a nie stałą wartość czy spadek. Jak się będziesz tak wkurzać to tylko sobie zaszkodzisz. Jak chcesz to pojedź do innej poradni i zrób betę - zrób sobie dłuższą wycieczkę z Szymkiem.

Ja uciekam się szykować, bo będą po mnie za 20 minut, a ja jeszcze w piżamie!!!!
Ale się rozpisałam !!! Łaaaaaaa :szok:

Rysica !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zostaw szyjkę w spokoju !!!!!!! nawet położne nie grzebią tam we wczesnej ciąży !!!!!!!!!!!!!!!!

Mou ja miałam spiralkę bez hormonów Nova T
miałam pierwszy raz
założyłam zaraz po połogu i zdjęłam w listopadzie 2010, więc w sumie w lipcu był 8 cykl, ale tak naprawdę miałam nadzieję, że "samo" się uda i nie kontrolowałam cyklu, dopiero ten lipcowy był z premedytacją ;-)
w każdym razie, spiralkę miałam, bo mam złe wchłanianie tabletek i plastrów - dlatego jest Lila :rofl2:
i przy spiralce nie miałam absolutnie żadnych efektów ubocznych, więc dla mnie jest super i na pewno potem znowu założę
nie miałam żadnych infekcji, cytologię zawsze miałam I grupę
używałam też tampony, ale dość sporadycznie

Rysiczko ściskam, ja też siedzę na bombie, bo testy mi nie wychodzą, a beta ok
pierwsza moja beta była 11,4 ostatnia 127, więc się pocieszam i chwytam nawet tych mdłych objawów
razem będziemy się badać :tak:

Iza bułeczki bombowe - dziewczyny polecam !
wychodzą mięciutkie i tak pachną, że skręca :-) a jak mnie wyszły, to każdemu się uda :tak:
i dołączam do grona śpiących...

Mou - jasne że tańczyłam, nawet ognicho rozpaliłam, ale musiałam gasić, bo sąsiedzi myśleli że to drugi londyn :/ ;-) Nie do pomyślenia co się tam dzieje :/
Rysica - a IiM też taką szyjkę miała, pamiętasz? Jesteś w ciąży i będzie dobrze.

MOU - ale czy można porównać wartość bety do total HCG?? Może zawsze bety jest mniej niż total HCG, skoro jest jego częścią??
Pocieszam się, że w lab mi powiedzieli, że 14 to jest sporo powyżej 3 (a 3 jest limitem dla nieciężarnych).
idę zjeść śniadanie bo głodna jestem...
kurde, że też nawet auta nie mamy (musieliśmy mojemu ojcu pożyczyć, bo tata zalał silnik w kałuży a na rehabilitacje jeździ) i nigdzie dalej na betę nie pojadę bo na moim zqdupiu jest tylko jedno lab...

No tak...do tej pory bylam zawsze pierwsza, a teraz mialam chyba 3 strony do nadrabiania.

Rysica - jesli Ci babki w laboratorium powiedzialy, ze jestes w ciazy, to jestes. Nie swiruj, wszystko jest dobrze, przeciez nie powiedzialyby, ze jestes w ciazy gdybys nie byla:-) Nie denerwuj sie. Na ciemna kreske jeszcze za wczesnie, ja mialam tak jak Ty dzien po dniu jasna kreske, a wczoraj bardzo ciemna - na to trzeba czasu.

MOU super z Ciebie babka, taka pomocna i chetna do wszystkiego. Malo jest takich osob jak Ty:-) Buziaki

Aldo - dziekuje za zaproszenie na FB. Super zdjecia i swietna z Was rodzinka. Synusia masz jak z reklamy, przepiekny bobasek, przepraszam chlopaczek, a nie bobasek:-) jak Cie zobaczylam, to poczulam jakbym zobaczyla dobra znajoma...
A my poznalismy sie w czasie mojego stypendium naukowego w Stambule. Poznali nas ze soba znajomi i tez byla to milosc od pierwszego wejrzenia...10 lat temu...

Ullana super, ze buleczki tak sie udaly. Rzeczywiscie pachna bosko. Mam nadzieje, ze posiedzialy Ci troszke w brzuszku...

reklama
IiM :-) ja tez obejrzalam sobie Ciebie i Twoja rodzinke, i powem tak:
-wygladacie na mega szczesliwych
-tez sie czuje jakbym Cie znala lata ;-)
-Meliska jest przesliczna!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Aleks sie zakochal ;-)
-a Twoj maz to Ciacho niezle ;-D

Dzieki za dodanie :-)

No, a Mou jasne ze super babka, troche wariatka, ale jednak ;-) hihi

Do góry