reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Aldo - zerknij na PRZED-ciążowy wykres Kasiurka - ona też miała skok po czym spadek. Obserwacja cyklu - enpr.pl Więc wiesz - wszystko się może zdarzyć u mnie ;) Nie chcę być pewna swego, żeby nie zapeszyć ;)
a co do testu owu - myślę, że jeszcze nie czas - szyjka się musi otworzyć i zmięknąć, i śluz musi być jak białko jaja - musi się rozciągać :) a przypomnij mi jakie masz cykle?

reklama
Rysica cóż, teraz nie wiem, bo to pierwszy obserwowany po porodzie, a przedtem w miarę regularne 30 dni. E tam tempka, jak aldo ma przczucie to nawet negatywna beta go nie zwlaczy ;-) sama zobaczysz!:)

Aldo - a który dziś dzień cyklu?
Ja zaczynam 10 dnia. Bo zawsze owu wypadała mi do tej pory kole 15 dnia cyklu. Czyli za 3 dni zaczynam kolejną zabawę z testami :) mogłabym zacząć 12 dnia ale wolę nie ryzykować że przegapię, w końcu te moje cykle to jakieś głupie są :) przy 25 dniowych cyklach powinnam mieć owu 11 dnia a nie 15.
Mi z kolei śluz pojawia się w dzień owu więc ja nie mogłabym czekać na test do dnia śluzu...

Rysica - skok piękny, byle nie przed @ !!! SIO TY @ WSTRĘTNA TY !!! :-D masz jakiś teścik? bo skoro już się zagnieździło to powinna być już chociaż leciutka kreseczka jak w przypadku IM .. ja bym nie wytrzymała he he

.. hihi Aldo - Kasownik zakrył mi Twój wykres - już wiem że to 9 dzień. Nie wiem jakie testy kupujesz, bo ja 20 sztuk za 2.98Ł na ebayu, więc nie szkoda mi testować częściej i wcześniej. Przynajmniej wiem kiedy zaczyna rosnąć LH - to wtedy mocno do dzieła. (to znaczy nie myślcie sobie że poza owu nic nie ma, ale w okolicach owu zaczynam leżeć na brzuchu minimum 40 min. jak nie ma owu - to nie leżę i nie czekam he he )

Niunia mi na kolanach siedzi, i dość trudno mi pisać -- ale mała obserwatorka zauważyła dwie biedronki na Twoim suwaczku - Rysica - hihi, teraz chodzi i mówi "bedronka, bedronka"

... idę pod prysznic, i będę uciekać kupić syropek na śluzik. M już się nie może doczekać jak to podziała. Ale szczerze powiem, że nie było jeszcze takiej której śluzu nie rozrzedził... a o wiesiołku są różniste opinie, na mnie nie podziałał nawet w podwójnej dawce.

Aldo - Ty też biegnij po syropek :) ale ten który Ci podałam w linku, skoro owu niedaleko. Przy 30 dniowych powinnaś mieć w tym czasie co ja (mimo że ja mam później niż normalnie) ale przy 30 dniowych cyklach powinnaś mieć owu 15-16 dnia.

Ostatnia edycja:
MOU - dziś 12 dfl - a IiM miała leciuśką kreskę rano 13 dc ;) to ja już poczekam :p
Z jednej strony myślałam, żeby jutro iść na betę, bo zaczynam rehabilitację znó i powinnam wiedzieć, czy jestem w ciąży czy nie, bo niby to nie powinno maluszkowi zaszkodzić (pole magnetyczne, ale na KOSTKĘ)
Ale - z drugiej strony - boję się rozczarowania :((( przyznam szczerze... boję się... i boję się, że znów jak mi w laboratorium oddadzą ujemną betę, to będą na mnie patrzeć, jakbym miała ciążę urojoną - już tak miałam raz... jajniki mnie bolały, cyce mnie bolały, mdłości miałam, senna byłam, cień cienia na teście był, @ mi się spóźniała, wszyscy mnie nakręcali, poszłam na betę - ujemna... poszłam drugi raz po 4 dniach - ujemna, po 10 dniach poszłam do lekarza i w łazience przed gabinetem dostałam okresu...
ehhhh nie lubię takich sytuacji... wolę pójść na betę PO terminie i PO pozytywnych testach... bo czułam się wtedy jak wariatka... i tamte baby na mnie jak na wariatkę patrzyli...

nieee, czekam do PO @ lub pozytywnego testu...

zrobiłam test dziś - ani śladu cienia - ale to te z allegro, więc już sama nie wiem - testy owu były do d.... więc czemu te by miały być dobre??
poza tym one mają kiepską czułość, i to nawet nie wiem jaką :p ale na pewno nie 10 ;)

biedronki - haha, cieszę się, że jej się podobają :D

Ostatnia edycja:
Rysica - pewnie że masz rację żeby poczekać, to najbardziej rozsądne, i jeśli dasz radę to faktycznie czekaj, nie ma co.
Co do bab z laboratorium to bym się nie przejmowała, bo Ty za to płacisz! a one dzięki Tobie mają pracę !!! zresztą jak się przejmujesz wystarczy wyjaśnienie że masz fizjoterapię a przy okazji starasz się o dziecko, a badanie na betę ma tylko za zadanie upewnienie się czy dalej możesz być rehabilitowana. Jak powiesz w ten sposób żadna na Ciebie nie spojrzy jak na wariatkę. Myśle raczej że one nie patrzą jak na wariatkę, tylko dziwią się dlaczego kobieta w takim kraju jak Polska chce usilnie kolejne dziecko? One myślą swoimi realiami - to pielęgniarki które zarabiają marne grosze, i wydawanie pieniędzy przez kobiety na zrobienie bety z krwi jest dla nich dziwne, ale nie pod kierunkiem że patrzą na Ciebie jak na wariatkę... na pewno nie :) więc się nie martw. Ty to tak pewnie odbierasz bo ujemna beta robi swoje u starających się... świat staje się szary aż do kolejnego testowania - tak to już jest do d...

MOU - a czy Ty wiesz jak mnie dokładnie przepytały, jak odbierałam betę? który to cykl się staramy, który to dzień fazy lutealnej itd... Mówiłam, że to z uwagi na rehabilitację i spóźniającą się @, ale i tak jak na wariatkę patrzyły :/
Kasiurek - im bliżej @ tym bardziej mi się to nierealne wygląda - i jeszcze ta beta z krwi ujemna...

reklama
Dziewczyny krew mnie zalewa, napisalam post i znow uciekl mi internet.

my wlasnie zjedlismy sniadanko i juz nie bede narzeka na brak objawow. Sasiadka smmazy cebule i przyprawia mnie o takie mdlosci, ze obiecuje juz nie naszrekac:-)

Mou jak robsz ten dzem z jeZyn? Moja tesciowanam robi, ale wlasnie z pestkami. Cos mi sie wydaje, ze robisz rozne fajne przetwory, daj kochana jakiegos przepiska:-)

Rysica - wiem, ze to wlasnie teraz ciaza wydaje Ci sie najbardziej nierealna, jesli bedzieszmiala pozytywny test, to pewnie nadal nie bedziesz mogla uwierzyc:-) trzymam za to kciukasy.

Aldo - jestem w piatym tygodniu -wdl terminu ostatniej @. Juz bardzo bym chciala isc do mojego ginekolozka. Stesknilam sie za sepleniacym doktorkiem, ale chyba jeszcze za wczesnie zeby cos zobaczyc. Planowalam wizyte na przyszla sobote, ale mozenie wytrzymam i wybiore sie jakos w tygodniu... Jak myslicie, bedzie cos widac? USG zrobi na 100%

Rysica pielegniarkami to Ty sie w ogole nie przejmuj. Jesli chcesz to zrob bete, albo tak jak ja zrob tet dzien przed q - mi wtedy wyszla juz wyrazna kreska, janiejszai ale bardzo wyrazna.

Ostatnia edycja:
Do góry