reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

No to jedna metoda na nie. Nie odpowiadać na głupie pytania...

IM - koło mnie rośnie cało mnóstwo jeżyn... zerwaliśmy w 5 minut z 2 kilo!
Zmieliłam je blenderem z odrobiną wody (pół szklanki na dwa kilo) dodałam pół kilo truskawek, znowu zmieliłam - dodałam dwie szklani cukru i zagotowałam. Później przecedziłam przez sitko żeby nie było pestek. Dodałam żelatyny (dwie czubate łyżeczki na pół szklanki gorącej wody) , a to tylko dlatego że nie daję dużo cukru, nie lubię jak konfitura jest przesłodzona, lubię smak owoców a nie samego cukru :-D a jak nie ma cukru, konfitura jest rzadka, więc żelatyna musi być! :)
Rozlewam do słoików, pasteryzuję zakręcone już słoiki w garnku z wodą - czyli gotuję słoiki przej jakieś 40min. żeby dobrze się wieczka zacisnęły. Stawiam słoiki do góry nogami po wyjęciu z wodyu (muszą być jeszcze gorące jak się je stawia do góry nogami, zaraz po wyjęciu z gorącej wody) i tak sobie stoją cały dzień do ostygnięcia - konfiturka gotowa. Dokładnie tak samo robię z wszystkimi innymi owocami :) pycha !!!

.. uciekam. Wrócę za kilka godzinek. Pa pa :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Mou - Ty tez wariatka - tak jak ja hehe :-) Dzis ide do Bootsa i kupuje syropek:) Ja tez testy owu na ebayu kupuje po podobnej cenie. A u jakiego sellera kupujesz? Moze znalazlas cos korzystniejszego?;-) No a mi Kasownik przesłania cały świat :D Jeszcze go karmię, więc jak mi czasami cycka skasuje to auuuuuć ;-)
Iza - ja myślę, że za wiele tam jeszcze nie zobaczysz. Ale zawsze warto iść dla pewności. Ja takich dylematów nie miałam, bo o ciąży się dowiedziałam w 8-tyg. ;-) Wszystko już było :-)
Rysica - czemu nierealnie? A kiedy powinnaś dostać @ wg cyklu?

oczywiscie JEZYNY, a nie JERZYNY - stalam sie analfabetka:-(((

Dzieki za przepis, u nas tez duzo jezynek i moze skusimy sie na wypad do lasu. Pyszne sa, uwielbiam je.

Ja tez zmykam na chwile, bo muli mnie jak tak siedze w domu....

Ostatnia edycja:
rysica- wiesz no ja to nie nalegam wykres ciazowy ale u mnie dwa takie byly i w sumie w dniu @ dopiero tmepka mi spadla ale jesli w dniu spodziewanej @ nie bedzie @ a tempka wysoka to poczekaj do dnia nastepnego i zrob testa moze wyjdzie ;] u mnie tez tak bylo ;]

IiM - ma racje bo w sumie ja tez nie uwierzylam ze jestem w ciayz po mimo 4 testow pozytywnych (nosze je w torebce) boli sutkow i czasem mdlosci nic minie dolega no i mega zemczenie ale powoli zacyzna ustepowac ze tak powiem ;]

Aldo - powinnam dostać @ we wtorek/środę
przeglądałam cykle zaciążonych na 28dni i dziewczyny już w 12 dc miały plusiki na testach. A ja mam chyba testy do d... albo ciąży brak po prostu, bo zrobiłam dziś test ten z allegro i wyszedł bez wątpienia negatywny...
lepsze kupić?
a w ogóle doła łapię...
idę z Szymkiem na spacer, żeby nie myśleć!!!

Ech mojej kumpeli też testy z allegro wychodziły negatywne. Chociaż nie chcę Ci robić nadziei Rysica jeżeli nic nie miałoby z tego wyjść. Ale wierzę, że wyjdzie :-) Czekaj cierpliwie.

Ja już wróciłam - i boots był zamknięty he he - ale ten koło mnie zawsze jest w niedzielę zamknięty, zapomniałam zupełnie. Byłam w superdrugu, ale 2 funty droższy, więc jutro do bootsa podejdę. I tak mogę zacząć łykać od środy czwartku, więc nie ma pośpiechu, a dwa funciaki mogę przeznaczyć na kolejny zestaw testów ciążowych... :-D:-D:-D

Rysica - dużo osób narzeka na te allegrowskie testy, ale ja korzystam z identycznych i wszystko z nimi w porządku, może miałaś te o małej czułości 25mIU a nie 10... więc faktycznie mogło nic nie wyjść.
Mimo iż mam nadzieję że Ci się udało w tym cyklu to nawet jeśli przyjdzie @ nie ma co panikować, ważne że masz owulację.

Poszłam do apteki i kupiłam testy lepsiejsze - pink test - i jeden zrobiłam i jakiś cień cienia tam chyba widać, ale bardzo ledwo ledwo... Na zdjęciu na bank nic by nie wyszło, ale coś tam się odznacza od białego pola... No i boli mnie cały czas prawy jajnik... Zobaczymy co jutro rano wyjdzie bo testy kupiłam 3 :p i za wszystkie 3 zapłaciłam 18 zł ;)
No ale jakąś nadzieję we mnie tchnął ten cień cienia kreski...

a w ogóle to już mi się odechciewa i zmęczona jestem i wszystko mnhie dziś wkurza - na maxa nabuzowana chodzę, aż cud, że się na Szymka dziś jeszcze nie wydarłam...

i mamie wykres pokazałam, to powiedziała, że bardzo obiecujący i że ona tylko w ciąży miała taki wzrost w fazie lutealnej bo inaczej był wykres na stałym poziomie. Tzn wyższa temperatura niż w fazie folikularnej, bo skoki owulacyjne miała, ale cała faza lutealna była na podobnym poziomie. A też kiedyś wykresy prowadziła :D No proszę, czego to się człowiek dowiaduje o własnej mamie ;)

a w ogóle to nie wiem, czy to ma jakieś znaczenie, ale w dzień temp mam 37,51... Wczoraj o tej porze była 37,31 :p
wiem, jestem czubek :) taka Wasza mała kochana wariatka ;)

chciałabym już wiedzieć... :)

Ostatnia edycja:
Rysica - wykres bardzo obiecujący :) - oby to była fasolina!!!! jest cień ???? IM też była pewna że nic na zdjęciu nie wyjdzie !!! Rób zdjęcie i przesyłaj !!! i to już !!!

IM - jak się czujesz????

reklama
Rysica - to już pięć wariatekna forum - reszta jest "normalna" a to nam się przydaje hi hi
Wariatki to:
JA
IM
RYSICA
ALDO

OLLENA
"NORMALNE" to:

ULLANA
PAJKAA
KASIUREK
KASIIK
AGNIESZKA
EWELUNIA
AMNA
KLAUDUSIA
NIKOLAA
LOLCIA

... zapomniałam o którejś??? Jak tak - to proszę o przypomnienie, to dopiszę :):):):):):):):)

Do góry