reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Mou ok, jutro sobie kupię, ja tak obliczam, ze za jakis tydzien owulka bedzie :-)
A za chlopakow mnie nie wiń, tylko swojego Sprawce, ihhihi;-)

Laski no ja nie moge, 8dc dzisiaj, a ja dalej plamię okresowo. Nie jest to krwawienie, ale spore plamienie. 8 DC!!! Kiedys to bylo 5 dni i po krzyku ;-) ech...

Rysica - test z igłą i nitka zrobiony ;-) 2x wahadełko i 1x kółeczko. Czyli 2 chłoców i dziewczynka?

Ostatnia edycja:
reklama
Aldo - ja kiedyś tak miałam... że okres już się skończył, a plamienia nie ustępowały. Brałam wtedy lek (niestety nie pamiętam nazwy) na wstrzymanie krwawienia. 3 tabletki i po kłopocie. Kurcze - każdy lekarz w PL będzie znał nazwę - tyle tego brałam a nie pamiętam... hmmm

... co do sprawcy to zobaczymy jak się sprawi :):):):):):)

Aldo - tak, wychodzi 2x chłopczyk i dziewczynka. :) a masz chłopca, tak? ;] no to jeszcze dwójeczka :)
Mnie wyszedł chłopiec i córka :) Szymka już mam :) kolej na córcię ;)

MOU - jak do środy nie przyjdzie @ (a kysz a kysz!) i tempka nie spadnie (odpukać w niemalowane) to już chyba będzie wiadome - wtedy zrobię test - już powinien wyjść ;) a bety chyba nie będę robić wcale ;P

u nas burza z piorunami :) ale wali naokoło ;] dobrze, że lapka można od zasilania odłączycś.
a my z Szymciem zjedliśmy obiad i ... poszłam spać ;)
tylko już mnie proszę nie nakręcać bo ja tak często mam!

.. u nas też pada cały czas - ale się cieszę bo mi się deszczówka skończyła i nie miałam czym podlewać pomidorków :) piękne są...
Photo072.jpgPhoto073.jpgPhoto078.jpg

Rysica - to ja trzymam kciuki MOOOOOCNOOOOOO !!!!! Fajnie by było gdyby jednak... :) ale ja zamiast testu zrobiłabym betę - dla większej pewności. Tu bym tak robiła ale nie robią w UK bety... niestety...

Ostatnia edycja:
Ja całą ciążę chciałam nazwać synka Karol, ale wszyscy znajomi tutaj mi to skutecznie wyperswadowali, bo tu Karol (Carol) to imię żeńskie. I uffff, Bogu dzięki, że im się udało. I tak mam synka - Aleksandra, po mojej siostrze - Aleksandrze, też chrzestnej Aleksia.
A teraz to nie wiem, chłopczyk Adrian lub Artur, a dla dziewczynki, o matko NIE MAM POJĘCIA ;-)

... my myśleliśmy że NAtalka będzie chłopcem - hi hi - ale na pierwszym usg ułożyła się psioszką tak, że trudno było przeoczyć - lekarz nic nie musiał mówić.
No więc - Natalka miała być Emilkiem, po dziadku Michała. Została Natalką, ale synek miałby na imię Emil. Mam kilka innych fajnych opcji, ale ze względu na dziadka damy tak na imię :) zresztą dziadek mojego M zaprojektował od podstaw Łódzką Akademię Sztuk Pięknych hi h ih ih hi... ale się chwalę... na dodatek mój M z pochodzenia jest szlachcicem - ma swój herb rodowy - Ligęza...

... ciekawe czy ma błękitną krew - trza by trochę upuścić i sprawdzić... :-D:-D:-D

... tak piszę bo właśnie o tym rozmawialiśmy. Właśnie mi opowiadał, jak kiedyś jego babcia wydawała przyjęcie w swoim dworku na Litwie, i jeden z gości puścił bąka - popełnił samobójstwo bo nie zniósł wstydu - szok!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Rysica - mnie osobiście podoba się i jedno i drugie imię, ale Justynka chyba bardziej, ze względu że nie znam nikogo o tym imieniu - a Wiktorii wkoło mnie jak mrówek :-D chociaż też lubię to imię :)
Aldo - Adrian jest pięknie...

Do góry