reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Rysica nie wiem, to tak przychodzi, juz Ci pisalam, ze po Twoich 2-och pozyt. testach owu czulam, ze nie udalo sie, potem mieliscie 1 dzien przerwy a potem znow dzien staran - i mysle, ze wtedy sie udalo.
O matko, jestem wariatka ! :D

reklama
... a ja się witam i też uciekam... idę zrobić sobie wróżbę z igłą ---
A Ty Aldo lepiej mi kolejną dziewuszkę wywróż ...

.... o kurka - wyszło dwóch chłopaków -

Aldo - ja Cię zamorduję!!! :-D przecież ja chcę same dziewuchy mieć - i M też chce dziewuchy !! Właśnie powiedział że już się nie bzykamy he he he he h:-D:-D:-D
ale jeśli będą bliźniaki to jakoś Ci wybaczę....

.. no jasne - wszystkie zaciążyły to się nie pojawiają !!! Rysica - kiedy kolejna beta?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny u nas taka wichura, ze nie pojechalismy na plaze. Zamiast tego poszlam...spac:-) Teraz gotuje obiad i ogarniam dom, a moj maz z cora na dworze. Ja jeszcze wrozby nie zrobilam, ale i tak czuje mala dziewczynke:-)
A w ogole, to chyba bede chora, kaszle caly dzien i tak jakby gilga mnie ponizej przelyku. Musze zrobic syrop z cebuli...

MOU - chciałam Ci przypomnieć, że póki co to ja miałam betę negatywną, więc oficjalnie nie jestem zaciążona - żeby nie zapeszyć! ;) beta - najwcześniej mogę w poniedziałek zrobić, ale to już będzie 2 dni do terminu, więc już chyba nie będzie to miało sensu...

... pojawiły się w końcu :)
Ja Cię Aldo będę pamiętać z tymi chłopakami :-D no i z tym terminem na połowę 2012 - zobaczymy jaka z Ciebie wróżka :-D

mi się za to kilkanaście razy zdarzyło przeczuć coś co się miało wydarzyć w ciągu kilku minut. M do tej pory pamięta, jak oglądaliśmy jeden z tych głupich programów - quizy itp - jak się dzwoni i zgaduje "jaka jest ryba na literę K" ... no i ja nie tylko zgadłam trzy odpowiedzi pod rząd, ale zgadłam jakie będą pytania.... trzy pod rząd.... do tej pory pamiętam odpowiedzi bo się rymowało: mrówka, sznurówka, temperówka. Raz wychodziłyśmy ze znajomą (dawno temu na wakacjach jakieś 12 lat temu) ona zawsze lubiła nosić po kilka bransoletek - taki nawyk. Na każde okazje dostawała od rodziców srebrną bransoletkę. I jak już wychodziłyśmy zobaczyłam że nie ma żadnej bransoletki na ręku - na obydwu!!! i mówię jej o tym - ona przestraszona patrzy na rękę - i mówi - no co ty? ślepa jesteś??? - a ja dalej patrzyłam i nie widziałam... po chwili jakby się pojawiły, trudno to wytłumaczyć... i co się stało? Zgubiła je wszystkie niedługo później. Wsiąkły jak kamfora.

A jeszcze zanim wyszłyśmy - powiedziałyśmy znajomym że jak nie wrócimy do rana to niech wezwą policję - no i policja nas znalazła, bo spowodowałyśmy wypadek samochodowy (wjechałyśmy w słupek) w środku nocy nic nam się nie stała - i nikomu na szczęście (byłyśmy trzeźwe żeby nie było!!!) samochód stanął pionem - Matiz he he no i faktycznie nie było nas do rana... i wiele wiele innych takich sytuacji mogę przytoczyć.

... ale chłopców sobie nie wywróżyłam hi hi ... nic sobie nie wywróżyłam...

Rysica - to faktycznie nie wydawaj kasy. To tylko kilka dni. Wytrzymasz :) Jak @ nie przyjdzie to pewnie pobiegniesz od razu do poradni ? :-D

Ja się teraz słucham Aldo - trudno - chłopak też może być - siostra będzie się pytać - co to śmiesznego takiego pod pieluszką... hi hih ih hihih

reklama
Aldo - skoro mieszkasz w UK - może zastosujemy obie metodę którą studiuję już od jakiegoś czasu...???
Otóż - lekarze w uk zalecają stosowanie syropu na kaszel 5-6 dni przed owu, rozrzedza śluz nie tylko w oskrzelach :) działa antybakteryjnie również na śluz szyjkowy. Staje się wodnisty, i nie jest barierą dla plemników. Przed inseminacją każą łykać syrop mężczyznom. Mój już się cieszy że znalazłam metodę na rozrzedzenie spermy. Ma dużą nadzieję na powodzenie w tym cyklu.
Syrop musi zawierać gwajafenezyne. Sporo czasu zajęło mi znalezienie tego składnika (i tylko tego) w składzie syropów. Znalazłam w końcu zwykły bootsowski - Boots Nirolex Chesty Cough Relief Linctus- 240ml - Boots jutro wybieram się kupić. Znalazłam jeszcze kilka innych ale ten jest najtańszy, i ma jeden aktywny składnik - gwajafenezynę, a to ważne żeby nie było innych aktywnych składników. W PL nie ma tego problemu bo jest Guajazyl - 4zł chyba kosztuje :) może być też flegamina, ale gwajafenezyna jest bardziej polecana. Ponoć jest to sposób skuteczny dla tych - którym nie pomaga wiesiołek ani siemię lniane. Syrop zawsze rozrzedzi wydzielinę... po to jest stworzony.

Do góry