reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Rysica - pewnie - nie możesz tracić nadziei!!! Na betę to faktycznie może być za wcześnie. Ale wiesz co jest ważne??? że masz owulację, i cykl wraca do normy!!! To na razie najważniejsze!
... ha ha - ja też stosowałam metodę z nogami do góry, ale jak mnie skurcz złapał raz po takiej próbie - i nie mogłam chodzić przez cały dzień to zrezygnowałam :-D
teraz leżę aż do uśnięcia na brzuchu i czytam książkę. Zdanie lekarzy jest podzielone w tym temacie - czy świeca, czy na brzuch - jedna i druga metoda jest dobra - a leżenie na brzuchu łatwiejsze..
M się zawziął i łyka witaminki dwa razy dziennie :) nawet kwas foliowy. Jutro kupię mu mucosolvan na rozrzedzenie ejakulatu - jak to usłyszał to się ucieszył - i powiedział że da się faszerować wszystkim, byle bym doczekała się fasolki - i on oczywiście też :):):) Fajnie że tak do tego podchodzi :) Poprawia mi tym humor :tak:
Poza tym każda metoda jest dobra - i wiecie co? - JA faktycznie zauważyłam że jego ejakulat jest bardzo gęsty co też może być problemem dla plemników - i to dużym... Muszę jeszcze sprawdzić jak często i jak długo musi łykać taki syropek :-D

Rysiek - a kto powiedział że nie chcemy wiedzieć jak to robicie ????? :-D:-D:-D

Aldo - test negatywny... tak jak myślałam :)

reklama
MOU Rysica sadze, ze lepiej zebysmy nie wiedzialy;)) A Twoj maz nie podlamal sie po tej diagnozie? wiem, ze moj by sie ostro zalamal :(
Rysiczko bardzo mi przykro z powodu bety, ale moze faktycznie za wczesnie, trzymam mocno kciuki!

Ja mysle, ze wczesnie na bete, moze jeszcze nie wyjsc. Za to napijesz sie piwka, a ja mam taka ochote na drineczka lub piwo. Nie bede o tym mysle, to moze przejdzie:-) Niedlugo bede sie kladla, musze korzystac, bo Melisa cos wczenie sie ostatnio budzi.

MOU - super, ze Twoj maz ma takie podejscie. To juz pol sukcesu!

Wiece co, wydaje mi sie co jakis czas, ze dostane @ i sprawdzam czy nie dostalam:-)Swirus ze mnie.

Agnieszka to moze byc jakis znak:-) W Turcji co roku o tej porze lataja cale gromady, po setce bocianow:-) Niesamowity widok, ale w tym roku, jeszcze ich nie widzialam. Cudne sa...

Wróciłam, ale był fajny wieczorek z sąsiadami :p
I wiecie co - Szymek sam w domu został :p ALE - sąsiedzi są za ścianą - na tym samym pietrze, i z sąsiadami włączyliśmy skype i u nich zerkaliśmy na laptopa czy Szymek się nie budzi :p Bo lapka naszego postawiliśmy u niego przezd łóżkiem hihihi i nawet słyszeliśmy jak nasz kot miauczy :p fajny patent

a z tą betą to faktycznie może być za wcześnie - jeszcze to dzisiejsze minimalne plamienie... później już czyściutko :)
no nic, zobaczymy, najważniejsze, że cykl wrócił do normy :p

Aldo - ja jak sobie wróżyłam igłą zawieszoną na nitce, nad ręką, to mi wyszedł syn, córka, stop. Czyli teraz córa będzie ;) Mojej chrzestnej mama miała 13 dzieci i ta wróżba jej wychodziła za każdym razem tak samo!!! I zgadzało się z tym, ile dzieci miała i idealnie po kolei za każdym razem tak jak jej się dzieci po kolei rodziły.

witam sie
mam chwilke :)
my juz spakowani :) jutro o 3 nad ranem jedziemy... troche sie obawiam drogi, ale spoko:) postaram sie dzisiaj jeszcze odezwac , ale nie obiecuje buziaki:)

reklama
Hejka,

Ja po dosc nieprzespanej nocy i przydalaby sie kawa, ale tak okropnie smakuje:eek: Musze cosik zjesc, bo strasznie mnie ssie w zoladku.

Pajka - szerokiej drogi:-)))

Rysica dobry patent, jak elektroniczna niania i do tego z kamerka. Swietnie miec takich sasiadow, ja mam spoko sasiadki, ale z innego swiata. Nudze sie w ich towarzystwie, nie ma za bardzo o czym z nimi gadac. No chyba, ze o gotowaniu lub dzieciach, ale czlowiek potrzebuje czasem odskoczni od tych tematow. Ciekawa ta wrozba, napisz dokladniej jak sie ja robi.

MOU Ty w koncu zrobilas ten test?

Wlasnie pokroilam arbuza i wsadzilam do zamrazarki na szybkie chlodzenie, juz chyba wiem, co bedzie zywieniowym skladnikiem przewodnim tej ciazy:-) Arbuz i slony bialy ser - to taki turecki wymysl, ale bardzo mi smakuje. Boze, tak pisze o ciazy, ale nie chce zapeszac. Do lekarza planuje isc dopiero za tydzien, zeby juz moze cos tam bylo widac, moze nawet za poltora ( ale maz pewnie wczesniej mnie zaciagnie).

Do góry