reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Hej Kochane,

Bylam na targu, kupilam duzo swiezych jarzynek i dzisiaj na pozny obiad bedzie kurczak z piekarnika i salatka z baklazana, pomidorow, czerwonej papryki i cebulki z natka pietruszki( wszystko, procz pomidorow, i cebuli, do goracego piekarnika zeby zmieklo, jak ostygnie to obieramy skorki, siekamyii dodajemy oliwe, czosnek i sol i jest mega pyszna salatka).
Po tym terminie @ bardzo nasilily mi sie mdlosci, na targu czulam wszystko i niestety wszystkich:eek: Ale dzieki Bogu nawet za te mdlosci...

Ullana ppodaje przepis na buleczki, jako miarki uzywam takich malenkich szklaneczek do tureckiej herbaty, to okolo 1/3 normalnej szklanki.

pol peczka koperku - w PL chyba sa male, wiec moze byc caly ( ma go byc sporo)
mozna dac troche posiekanej natki
1 jajko
1 miarka oleju lub oliwy
1 miarka mleka
pol lyzeczki soli
proszek do pieczenia
maka - nie podaja w przepisie ile dokladnie - ciasto po wyrobieniu ma miec konsystencje platka ucha ( tak to nazywaja w Turcji). Bedzie miekkie i lekko klejace, ale nie za bardzo.

Wszystko mieszamy, wyrabiamy i uruwamy kulki wielkosci jajka. Rozplaszczamy je na dloni i lepimy polksiezyce ( troche powietrza zostaje w srodku i fajnie nam wyrosna)

Wierzch smarujemy zoltkiem jajka i posypujemy np. sezamem. Piekarnik nagrzewamy i pieczemy okolo 25-30 minut w 170-180 stopniach. Wyjmujemy jak sie ladnie zarumenia od gory i od spodu.

Ullana czy to Ty kiedys pieklas buleczki z czekolada? Prosze daj przepis jesli to Ty :-)

Rany jakie ja robie bledy piszac na klawiaturze!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny
Byłam u pana doktora - ale on jest fajny :) Powiedział, że z wykresu i z szyjki daje szanse na ciążę i dał skierowanie na betę! Dziś zrobiłam :) Ale niestety panie w labolatorium mi powiedziały, że wyniki jutro... a jutro pana doktora nie ma więc chyba aż do wrotku nie poznam wyników, chyba, że z Szymkiem pojadę sama - a to kawał drogi...
Chyba, że jakimś cudem dziś wyniki będą...
Ale się denerwuję!
a po porannym plamieniu ani śladu!

aaa i mam receptę na lutkę - jak wyjdzie pozytyw mam brać :)
fajnie - lepiej zapobiegać niż leczyć :D

Ostatnia edycja:
Rysica z calej sily sciskam teraz kciuki, oby ta Twoja szyjka byla taka jak u mnie i prorokowala to samo:-) Tez bede z niecierpliwosci czekac Twojego wyniku. A Mowil Ci lekarz, ze powinno juz cos wyjsc po badaniu krwi? Swietnie, ze trafilas na tak kompetentnego i fajnego lekarza. A moze wyniki podadza Ci telefonicznie...?

Rysica, to moze plamienie tez bylo takie chwilowe.

IiM - niestety, przez telefon mi mogą jedynie powiedzieć, czy już są wyniki do odebrania. Nie powiedzą telefonicznie... ech...
a nie będę Szymka ciągnąć tylko po to, żeby odebrać wynik negatywny :p Więc nie będę ryzykować
tak, powiedział mi, że już może wyjść badanie, bo powiedział, że owu miałam wcześniej (tamtego wykresu w końcu nie mógł otworzyć) bo 16-17 dc, bo powiedział, że skok temperatury jest już PO owu... no więc mam nadzieję, że coś wyjdzie...

Rysica - oby się udało i beta była wysoka!!! szkoda że przez telefon nie można się dowiedzieć...
IM - Rysica - jak Wy się bzykacie że tak ładnie Wam poszło... ??????? :-D
Aldo - a żebyś tak miała rację co do tych bliźniąt :-D:-D:-D

MOU - ja oficjalnie jeszcze potwierdzenia nie mam, więc się nie wypowiem :p ale wierz mi, nie chciałabyś wiedzieć JAK buahahahaha
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif

i dupa, wyników jeszcze nie ma, grrrrr
a siedzę jak na szpilkach....

dzwoniłam, jednak mi podali... ujemny :(
0,52...

Ostatnia edycja:
rysica nastepnym razem musisz powiedziec zeby zaznacyzly ze sobie zyczysz inf przez telefon bo u mnie tak tez jest ze bierze sie i podaje w czasie oplaty za badania ze chce sie byc informawanym przez tel i wtedy jak sie dzowni to informuja ;> no i trzymam kciukasy ;]

u mnie tez zawsze swieca robiona byla ;p

EDIT -rysica -przykro mi

Ostatnia edycja:
reklama
już napisałam wyżej, beta ujemna, 0,52...
no ale według MOICH obliczeń to 8 DPO a jeśli to plamienie rano to była implantacja, to dopiero za dwa dni zacznie beta rosnąć ;) więc nei tracę nadziei.
będę później, bo Szymek woła

Do góry