reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Aldo - też nad tym myślałam bo nie miałam objawów żadnych na okres jak zawsze (czyli wypryski na twarzy, puchnięcie, rozdrażnienie, wzmożony apetyt ) tej @ wogóle się nie spodziewałam, bo nie miałam żadnego z objawów. Mogę zrobić test ale na 1000% będzie negatywny. :)
Pajkaa - chyba znalazłam Twoje posty na Nasz Bocian? mówiłaś tam o wynikach nasienia swojego męża? Popraw mnie jeśli się mylę, ale faktycznie - jeśli to Ty - to Twój mąż miał słabsze wyniki niż mój....

reklama
Kurcze, ja znowu zasnelam i teraz obudzil mnie dzwonek do drzwi. Tak bosko mi sie spalo...

Aldo - ja tez mysle, ze bedzie dziewczynka. Mi plec jest obojetna, wiec bede sie bardz cieszyc i ciuszkow dziewczecych mam tyle, ze moglabym otworzyc sklep:-) Ale jak bedzie chlopiec, to tez bede bardzo szczesliwa....za to tatus bedzie namawial mnie na trzecie dziecko:-OJa tez marze o trojeczce:-)

IiM - przepowiadam Ci druga dziewczynke :-) Mou jak zajdzie znow bedzie chlopiec, a u Rysicy jakos ciezko powiedziec. Moze na drugim sie nie skonczy i bedzie trzecie?;-) Tak mnie natchnęło coś. Mou moje przeczucie mówi, że będziesz mamą w drugiej połowie 2012 ale nie w końcówce.
Dobra, teraz czekamy czy się sprawdzi!!!! ;-)
no to mou musi zaciazyc w cyklu spierpniowym lub wrzesniowym potem bedzie juz termin na druga polowe ;]
Mou zrób test ciążowy. :-)

poproszę o reklamę jako wróżka jeśli mnie przeczucie nie myli :D
hahaha to moze mi wywrozysz co bede miala ;>
Kurcze, ja znowu zasnelam i teraz obudzil mnie dzwonek do drzwi. Tak bosko mi sie spalo...

Aldo - ja tez mysle, ze bedzie dziewczynka. Mi plec jest obojetna, wiec bede sie bardz cieszyc i ciuszkow dziewczecych mam tyle, ze moglabym otworzyc sklep:-) Ale jak bedzie chlopiec, to tez bede bardzo szczesliwa....za to tatus bedzie namawial mnie na trzecie dziecko:-OJa tez marze o trojeczce:-)
IiM -ja nie mam sily na nic tez bym spala ale nie moge bo sie glodna od razu robie jem cos a potem jestem przejedzona zeby isc spac , dzis bylam na poczccie i co normlnie ide w 25 minut tam i z powtrem teraz mnie prawie godizne nie bylo a padnieta jestem jak mops ;/ syn u mamy na dzielce wiec moglam zalegnac na rogowce w duzym pokoju i tak do 14 teraz zorbilam obiad -salatka z pekiny ogorka,pomidora,mozarelli no i zjadlam arbuza i padam zas ze zmeczenia niechs ie ten trymestr skonczy !!!

to i ja się witam,
dziś późno, bo dopiero wróciłam z pracy
2 dni miałam lepsze, a dziś znowu kiepsko się czuję :-(
Iza je też czekam na 12 tc, żeby sie pochwalić i nastawić Lili na zmiany ;-)
a podzielisz się przepisem na bułeczki :-) zapachniało mi koperkiem i ślinka mi leci :-D
a co do płci, to ja bym bardzo chciała synka, ale moja Mama już mi przepowiedziała, że na chłopaka mamy marne szanse a na pewno nie w tym roku...no to będziemy mieć trójeczkę :rofl2:
moja Mama wróży z dat urodzenia rodziców....i na razie się nie pomyliła skubana :-D
w naszej rodzinie same chłopaki i wszyscy by chcieli babeczkę, ale może się uda facet, nie skupiam się na gusłach
ciuszków po Lili nie oddawałam, bo nie miałam komu, jak same chłopy się rodzą
tylko wózek mam zimowy, taki grubaśny i będę myśleć o innym

a Aldo będzie naszą forumową wiedźminką :tak:

strasznie mi się chce spać.....mam nadzieję, że później mi to przejdzie, bo planowałam więcej robić niż w pierwszej ciąży

pochwalę sie, że dostałam nowe zlecenie i będę miała za co szaleć jak przyjdzie pora :laugh2:

idę robić obiad, a wieczorem wpadnę poczytać

Hehe dziewczyny ja wiem, ze to glupie, ale po prostu mi takie przeczucie przychodzi ;-) I tyle, nie wróżę ani nic. I raz sie jedyny pomylilam. A nie wroze, po prostu ta mysl przychodzi i wiem ze tak bedzie. Heh.

aldo ojej żebym to ja miała takie przeczucie... a tak...w domku 3 "baby" już są przydałby się chłopaczek.
Ja wiem, że najważniejsze jest żeby dzidzi było zdrowe, zdrowe, zdrowe, ale jak ma się dwie dziewczyny to się rozmyśla o synku...bo na więcej dzieci niż trójeczka to się chyba nie zdecydujemy.
Wczoraj wieczorem razem z mężem przeglądaliśmy moje wykresy i debatowaliśmy co robić...z debat wynikło tylko...hmmm...słodkie przytulańsko ;-):-), ale jeszcze jestem przed dniami płodnymi.
Czy możecie mi powiedzieć czy szyjkę bada się na stojąco? czy może na leżąco?
Bo dopiero zaczęłam badać...i dziś ledwo ją dosięgłam (czyli jest wysoko chyba).

Ewelunia ja badam na siedząco. Jak mi coś powie :p co będziesz miec to dam znac. Mi na usg caly czas wychodzila dziewczynka, ale ja czulam chlopaczka i tak tez mam:) Czyli dopiero zaczynacie starania o trzecia pocieche?

Tak w zasadzie dopiero zaczynamy...zeszły miesiąc to było tylko tak bez uważania...ale od tego cyklu już poważniej myślimy:-)
Ja zawsze zapisywałam temp, i śluz tylko w zeszyciku sobie, teraz się jeszcze uczę tej szyjki i założyłam wykres sobie w necie...ale jest jeszcze niekompletny, no i sprawdziłam kiedy przy moim cyklu są dni płodne...kiedy chłopiec kiedy dziewczynka...i termin by wyszedł na 1 maja (w tym cyklu) :-)

Aldo - tak doczytałam Twojego posta stronę wcześniej, że wywróżyłaś mi kolejnego posta... że kolejny chłopiec - ale jak to kolejny? Ja mam dziewczynkę....

reklama
Małs - no przeczucie KOLEJNY chłopiec........ co tzn? Nie wiem. Albo trójeczkę, albo bliźniaki - ale kolejny chłopiec.
Zatestowałaś?

Ostatnia edycja:
Do góry