reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Rysica Ooo to niemal miesiac wcześniej sie urodził. To z powodu vasa previa? Aleks mial być z 11 września ;-) To tylko 2 tyg. :-)

reklama
MOU Melisa oczywscie nie wie o co chodzi. Ale jak widzi dzidziusie to zaraz wola dzidzi i udaje, ze kolysze w ramionach malenstwo. Jak mi podrosnie brzuszek to bede jej mowic, ze w srodku jest dzidzi. narazie za wczesnie. Niech mine tych 12 tygodni....

IM - obyś miała rację z tym że nawet się nie obejrzę a będę w ciąży :) mam nadzieję że Twoje słowa będą prorocze :):):)
Aldo - szyneczki suszyły się całą noc, a teraz się parzą :):):) więc jeszcze są całe :):) - nie pamiętam czy pytałam -- jak długo starałaś się o pierwszego dzidziusia?

IiM - przepowiadam Ci druga dziewczynke :-) Mou jak zajdzie znow bedzie chlopiec, a u Rysicy jakos ciezko powiedziec. Moze na drugim sie nie skonczy i bedzie trzecie?;-) Tak mnie natchnęło coś. Mou moje przeczucie mówi, że będziesz mamą w drugiej połowie 2012 ale nie w końcówce.
Dobra, teraz czekamy czy się sprawdzi!!!! ;-)

Hej :) Zaglądam do was żeby obczaić co u której słychać i widzę, że znowu super wieści :) Witam nowe starające :)
IiM serdecznie gratuluję :) uważaj na siebie i spokojnych 9 miesięcy ci życzę i synka dla równowagi :) A odpowiadając na twoje pytanie z kiedyś tam na odparzenia to mi dermatolog powiedział, że niestety coraz więcej takich przypadków i trzeba się z tetrowymi pieluszkami co jakiś czas przepraszać i zakładać, dostałam też cetaphil i jakąś maść robioną na zamówienie i wygoiło się szybko i ładnie :) w dalszym ciągu profilaktycznie smaruję całe ciałko bo mi zostały te maści :) Oby wam się jednak takie sytuacje nie zdażały :)
Mou ty się tak nie nakręcaj z tym czekaniem :) zobaczysz raz dwa i będziesz ciężarną :p Myśl pozytywnie bo jak narazie to straszny pesymizm ciągnie od twoich postów więc podejrzewam, że ogólnie masz takie nastawienia a po co? nie dość masz powodów do radości? wiem, że chciałabyś już i teraz ale to tylko niepotrzebnie cię dobija i się smucisz a szkoda życia na załamkę, także główka do góry, cyce do przodu uśmiech na usta i proszę szybko nastawienie zmienić i brać się do roboty :)
Rysica trzymam kciuki bardzo mocno :) Za pozostałe dziewczynki też :)
Kasiurek oszczędzaj się, wypoczywaj i nie strasz więcej szpitalami :)
A u mnie dupek zadziałał jak trzeba dziś mam 6 dc i idę do ginki niech coś ze mną zrobi bo mnie trafi z tymi cyklami. Niech mnie naprawi a wtedy będziemy myśleć nad dzieciątkiem :)
Lecę zająć się moim smykiem bo już się uwagi dopomina, buziaki dla was :)
Kasiik witaj w Polsce :)

Ostatnia edycja:
A wiecie, jak tak tylko się żalę, ale ogólnie nie jestem nieszczęśliwa bo mam moją kochaną niunieczkę :tak: ja to przeżywam, bo M jest trochę zawiedziony tymi wynikami. Nic nie mówi ale widać po nim, że tak jest. Ja w ogóle nic mu nie mówię o swoich zmartwieniach tylko tłumaczę że trochę witaminek więcej owoców - więcej bzykanka i będzie dobrze :) No i radę wziął sobie do serca bo mnie w nocy dorwał hi hi...
Mój organizm jest strasznie dziwny, nie wiem co się dzieje. Poprzednim razem cykl miałam 28 dni. Trzy cykle przed 25dni. Ten cykl miał 24 dni i okres w sumie dwa dni, wczoraj i dzisiaj już tylko plamienia a nie krwawienia. Normalnie mam minimum 3-4 dni obfitych krwawień. Ten mój organizm jaja sobie ze mnie robi... a wyniki idealne... to jakieś nieporozumienie... wrrrr
... a nie... pomyliłam się - ten cykl też miał 25 dni. 7 lipca się zaczął a @ dostałam 1 sierpnia. Co nie zmienia faktu, że juz się skończył - 2 dni okresu ...

Ostatnia edycja:
reklama
aldo a jak wróżysz? musisz kogoś znać lepiej? może mi też coś poradzisz...ja bym tak chciała teraz syneczka.
Teraz rozpoczęliśmy starania i myślimy z mężem czy kochać się "jak popadnie" w dni płodne, czy tak jak licznik wskazał tylko w tych dniach kiedy przewidywany będzie chłopiec...ja już sama nie wiem. Jakie jest Wasze doświadczenie w tej sprawie?

Ostatnia edycja:
Do góry