reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Witajcie :):)
IiM
- MOJE GRATULACJE :-):-):-) Wczoraj nie byłam już na forum a tu z rana taki news, od razu mam lepszy humor :tak:
Rysica - Ja myślę, odpukać, że jeśli temp nie spada i ta szyjka ... to może podziała tu za chwilę po prostu prawo serii :-)
Moja szyjka też wysoko i temp. wysoko ale to dopiero 21 dzień i jeszcze tydzień,
Miłego dnia :-)

reklama
Ja mysle tak....rozowy sluz - implantacja. Wczoraj mialas nizsza temperature, a sluz pewnie dzisiaj "wyszedl". Szyjka wysoko - tak jak u mnie. Rozpychanie w brzuchu - tak jak u mnie. Zreszta to za wczesnie na bole brzucha przed @( tak mi sie wydaje). Sennosc - tezna ciaze:-) Trzymam kciuki i juz wiecej Cie nie nakrecam!

Muma dziekuje:-)

Ostatnia edycja:
Muma - OBY!!!
U mnie też 8 dfl czyli podobnie jak u Ciebie Coś szybko bym miała te objawy, jakoś nigdy w to nie wierzyłam... No oby nam się udało we trzy byśmy razem rodziły - ale by było fajnie!!!!!
ja już nic nie mówię, żeby nie zapeszać!
IiM - wiesz - objawy to są zawsze takie podstępne, ale mnie właśnie nigdy brzuch na @ nie boli - dopiero JEŚLI zaczyna, to drugiego dnia @ zaczyna boleć... No nic - zobaczymy co lekarz powie ;)

Ostatnia edycja:
Rysica, jeszcze tylko dodam, ze ja jestem pewna, ze te wszystkie mdlosci, slinotoki itp to byl objaw, ze fasolka jest w domku. W poprzedniej ciazy tez tak mialam, ale nikt nie chcial mi wierzyc.Widac, hormony szybko u mnie dzialaja. To rozpychanie i pobolewanie w brzuchu tez zaczelo sie u mnie zaraz po plamieniu ( choc to teoretycznie za wczesnie na implantacyjne, to nie mam pewnosci kiedy doszlo do zaplodnienia, moze to wlasnie bylo to plamienie impl.)

Rysica - to jeszcze Ty - i wszystkie które tu stacjonują od kilku miesięcy będą zafaslkowane, tylko ja nie... hlip hlip... i co ja tu sama będę robić...???
Większość nie miała problemów z zachodzeniem, i przeważnie w pierwszą zachodziły za pierwszym razem... a ja... pierwsze 4 lata, i na drugie też będę tyle czekać..
Jak wszystkie się zaciążycie to będę Was ścigać po kwietniówkach i majówkach...
Po woli się wykruszamy, kilka mam do nas na szczęście dołączyło - ale też pewnie szybciutko opuści... hlip hlip.
IM - bardzo jestem szczęśliwa że kolejny test pozytywny!!!! Cudnie!!!! Meliska co na to mówi? Zadowolona że będzie miała rodzeństwo? Wiem że jeszcze nie rozumie hi hi - ale reaguje jakoś jak jej mówisz?
Rysica - teraz to ja Cię będę sprowadzać na ziemię he he he - jak Ty mnie, kiedy mówiłam IM że cie cień na teście to nie cień... hi hi ... jak Ci się pojawi cień, to w tym wypadku nie będę się wstrzymywać z gratulacjami... :-D i próbuj mi znowu wmawiać że cień się nie liczy... bu :-D

Dzień dobry kochane
U mnie piąty dzień @ :p czyli 5dc, tempka 36.5.
Iza ciężarówko jak się czujesz? :-) Zostałaś właśnie kwietniówką! :-) Ojejjjj, ja nie wiem czy się będę starać w tym cyklu, bo nir bardzo chcę być majówką :p U nas pół rodziny w maju urodzone ;-)
Mou - ja tu na pewn na dłuzej zagoszczę. A zostało Ci trochę tej szynki wędzonej??? ;-) :-D
Rysica - &&&& <gdybyś wiedziała to co ja> hihihihihi!!!!

Aldo - no coś Ty, maj to super miesiąc! Całe lato na spacerki! W nic nie trzeba dziecko ubierać tylko wkładasz dziecko do wózka i jedziesz :D Tzn w nic więcej niż to co ma na sobie w domu :p ew jakiś dodatkowy kaftanik jak chłodniej
hihihi
ja zawsze chciałam urodzić kwiecień/maj właśnie ze względu na pogodę. Zawsze znaczy zanim w ogóle Szymka poczęliśmy, zanim męża poznałam. Tak mi się to po prostu najfajniejszą opcją wydawało :p
MOU - ja się sama na ziemię sprowadzam co chwila. No i pewnie pan dr mnie sprowadzi na ziemię ;) No i kto wie, czy to nie plamienie przepowiadające @ - bo i tak może być!
IiM - no ja w pierwszej ciąży nie zauważyłam żadnych objawów - albo inaczej - skojarzyłam kilka faktów sprzed kilku dni ale dopiero już po pozytywnym teście :p

A Szymek z lipca? Dobrze licze Rysica? A drugie dziecko bedzie zzzz..........................
Mój Aleks z sierpnia, z samek końcówki ;-)

reklama
A Kochane bede pewnie pozna marcowka, lub wczesna kwietniowka. Bo termin "kalkulatorowy" to 12 kwiecien, ale jesli beda chcieli robic CC, to 2 tyg. przed terminem pewnie zrobia. Jak mialam juz wyznaczony termin cesarki, to modlilam sie zeby mnie wczesniej chwycily skurcze i odeszly wody - chcialam rodzic naturalnie( choc lekarz bardzo odradzal ze wzgl na problemy oddechowe po zapaleniu pluc) i bylam bardzo ciekawa jak to jest. Cesarke znioslam jak plombowanie zeba, chyba jestem ewenementem. Nawet szwow mi nie zalozyli na skorze, tylko takim laserem ja zlepili, przykleili silikonowy plaster i kazali chodzic po korytarzu w 5-6 godzin po operacji. Zupelnie "niepolskie" zwyczaje, ale wyszly mi na dobre.

MOU poprzednio nie wiedzieliscie jak wyglada sprawa z nasieniem i pewnie dlateg tyle to trwalo. Teraz juz wiecie, ze trzeba zmienic tryb zycia i moze zrobia jakis zabieg Twojemu mezowi, albo podkuruja lekami i zobaczysz, ze nie bedzie to trwalo tak dlugo. Ja jestem tego pewna!!!!!!

Ostatnia edycja:
Do góry