reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Rozumiem MOU, ja tak pisze bo wiele moich znajomych lata do PL w sprawie leczenia nieplodnosci, na wszelakie badania, wizyty itd. W IE nie ma opcji, nie ma albo takich dobrych lekarzy albo terminy strasznie, no i ceny. A Twojemu mezowi pracodawca nie poszedlby na reke z dniami wolnymi? np gdyby mial poleciec na 2 dni co miesiac?
a moglabys mi powtorzyc co z tymi plemnikami meza? Faktycznie takie bidne? nie doczytalam bo mnie nie bylo i nie mam sily na nadrabianie:(

reklama
Ollena - ostatnie wyniki to - 25milionów plemników w jednym mililitrze, z czego 20% ruchliwych, a 5 % dobrze zbudowanych. Ogólny wynik 250 tysięcy zupełnie sprawnych plemników w mililitrze.
Pierwsze badanie - to 300 tysięcy sprawnych zupełnie plemników w mililitrze. Lekarz ogólnie ocenił na 5 % ze 100% - czyli tak sobie, choć 100% sprawnych plemników to przypadek jeden na milion.

Ollena - może sama się nakręcam niepotrzebnie, - tak naprawdę potrzebny jest jeden plemnik a nie 250 tysięcy do zapłodnienia:) ale szanse są zmniejszone przez to - nie ulega wątpliwości że wyniki są w normie, na samej granicy - jak już pisałam - granica to 5% - a M ma właśnie - dokładnie 5% - czyli granica normy. Fakty natomiast mówią co innego - 4 miesiące na testach owu i nic. Ja wiem że trafić nawet w owu - to szanse ok.20% ale to dość ciężkie jest tak o tym myśleć, byłam pewna że skoro najpierw czekaliśmy 4 lata - to teraz los się odwdzięczy i nie będziemy musieli czekać, a tu proszę - czekamy i nic :):):)

...wiecie co? - idę się położyć. Trochę mnie to wędzenie wykończyło - jeszcze prysznic bo capię wędzoną szynka :):):)

Ostatnia edycja:
Ale sie dzisiaj ciążowo zrobiło :-) Iza w ciąży, na forum invitrówek weteranka Lolitka zafasolkowała :-) Piekny dzień nam Bóg dał :-)
Aleks śpi, ja tez zaraz uciekam i zycze wszystkim dobrej nocki :-)

Hej Dziewczyny:-)

Ja jak zwykle pierwsza:-)

MOU - nigdzie sie nie wybieram, tak dlugo jak Wy tutaj bedziecie. Pewnie bede u kwietniowek, ale i tak bede miala mniej do powiedzenia w wielu kwestiach - w TR badania wygladaja troche inaczej, jezeli szczesliwie donosze ciaze, to bede miala cesarke ( ze wzgledu na poprzednia, ja sie mialo jedna cesarke, to tutaj nastepna tez robia jako wskazanie po poprzedniej - ale mi to nie przeszkadza).
Doczytalam jeszcze o urologu - ja myslalam, ze to standart, dlatego nie zdziwilo mnie to. Nawet gdyby Twoj m nie mial stwierdzonego tego zgrubienia, to dla mnie oczywiste jest, ze powinien byc przebadany urologicznie jak moj m. MOU mi sie wydaje, ze zjdziesz w ciaze szybciej niz Ci sie wydaje i bardzo mocno trzymam za to kciuki, zycze Ci tego z calego serca.

Dziewczyny ide wyprobowac nasz nowy piekarnik i upieke na sniadanie buleczki z koperkiem - sa pyszne, latwe do zrobienia i maja zaskakujacy smak.

A! No i rano powtorzylam test - wynik pozytywny. Cala noc snily mi sie testy i ciaze:-)

Ostatnia edycja:
IiM wspaniale uczucie, nie? ja bylam pewna, ze Ci sie uda! Nie wiem dlaczego, ale czulam to!
MOU rozumiem, ze sie dolujesz...:( bardzo mi przykro, ale mysle tak jak IiM, zajdziesz w ciaze w najmniej oczekiwanym momencie i to szybciej niz myslisz:) i masz w to wierzyc!!!!

reklama
IiM - wiedziaaaałam :D:D:D:D

A u mnie... hmmmm
tempka wysoko (aż kilka razy mierzyłam czy to nie błąd, ale nie :D) i jak szyjkę sprawdzałam (szyjka dalej wysoko...) to wśród białego śluzu miałam taki lekko różowo-beżowy śluz... Plamienie? oby nie zwiastun @! Od wczoraj wieczór ćmi mnie w dole brzucha, ale lekko, takie rozpychanie czuję. A ja nigdy przed @ nie miałam bóli brzucha (stąd nigdy nie wiem, kiedy ma nadejść, bo nigdy mnie wcześniej nie boli brzuch jak większość dziewczyn). Aż się boję, że to zbyt piękne, żeby to było prawdziwe... Dobrze, że mam wizytę u gina, może mi luteinę da??? a no i wczoraj po 22 zasnęłam, jak nie ja (ostatnio standard to 1 w nocy) w trakcie czytania książki!... Co o tym myślicie?

Do góry