reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

IiM dla mnie wygodnie zaczelo sie jak w dzien i wieczorem kladlam Patryka do lozeczka o jednej porze, robil papa i zamykalam drzwi:) do dzis np jak nie moze usnac to nawet 1,5h lezy w swoim pokoju i bawi sie np autkiem w lozku, ale z niego nie wyjdzie. Sw spokoj;) No ale jesli na wieczor sama usypia to chociaz tyle:)
MOU ja sie zupelnie nie znam na tych dniach cyklu, fazy lutealnej itd. Moge tylko czytac co piszesz i sie uczyc:)
Wlasnie wynosilam kuzynki 4 miesieczna Kalinke i powiem szczerze, ze nie wiem czy poradzilabym sobie z dwojka...takim malym Patrykiem i drugim malenstwem:( w sumie to coraz bardziej mnie to przeraza...

reklama
Dziewczyny szyjka tuz przed okresem zaczyna sie otwierac prawda?

Bo moja jest chyba bardziej miekka i otwiera sie - jesli dobrze czuje:-) Czyli @ tuz tuz...

Ostatnia edycja:
Ja wiem MOU jak to jest...z obcymi inaczej itd. Ale jednak np 3h snu w nocy (kuzynka cale 2tyg urlopu nad morzem tak miala), pozniej zero szansy na odespanie w dzien (bo starsze dziecko- tzn u mnie by bylo, nie u niej), no i 24/7 byc na pelnych obrotach bez perspektywy wyspania sie na horyzoncie....przeraza mnie to strasznie. Jeszcze pamietam jak dzis noce kiedy co chwile wstawalam do Patryka i mialam 'mordercze' mysli.. On do 1 w nocy mi sie czesto darl, ja juz spalam bezsilna na siedzaco a jak w koncu usnal, ja pod koldre a za 2h znowu to samo i tak w kolo....przynajmniej w dzien jako tako odespalam a przy drugim jak? Boje sie i przeraza mnie to okrutnie!

Ostatnia edycja:
MOU szukamy czegoś hmm taniego a dobrego... wiem, ze cieżko.. ale max 15 cali bo wiekszego nie chce a jak mam dac 1400 za 10 to wolę wziać 15

Kasiurek!!! Dobrze,ze sie odezwalas, myslalam o Tobie. Mam nadzieje, ze juz dobrze sie czujesz. Trzymaj sie i niech fasolka trzyma sie gdzie trzeba! Brakowalo tu Ciebie! Co sie dzialo?

o rany, Kasiurek! Ale mam nadzieję, że już będzie dobrze?? aż mi serde zamarło jak to przeczytałam........
IiM - niestety szyjka przed @ się powoli otwiera... Ale może Ci się wydaje tylko bo może jest rozpulchniona?
No nic - poczekamy zobaczymy...
aaaa - a wiesz, że szyjka się może zmieniać w ciągu dnia? dlatego ważne, żeby zawsze o tej samej orze dnia badać ;) a nie co godzinę ani 3 -4 razy dziennie :p

reklama
Rysica wiem, wiem, ze trza raz, a nie grzebac co pare godzin:-) Tak mnie podkusilo i juz sama nie wiem, zobacze co jutro z tempka. I przepraszam Was wszystkie, ze ciagle gadam o sobie i tych dolegliwosciach i testach i i i calej reszcie:-) Te ostatnie dni tak bardzo trzymaja w napieciu. Dobrze, ze nie mam w domu testow, bo juz bym wszystkie zuzyla:-) Musze sobie wymyslic cos do roboty na jutro, moze wybyjemy z domu, bo w przeciwnym razie znow bede rozmyslac. Jak dostane @, to pewnie uspokoje sie w przyszlym cyklu.

Kasiurek odpoczywaj jak najwiecej. Dzieki Bogu, ze w pore sie zorientowalas, ze cos nie tak i sie Toba zaopiekowali.

Do góry