reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Aldo - zobacz ja podejrzewam u siebie owulacje w 20 dc a jeszcze dwa dni później mi pozytywne testy wyszły... MOU mówi, że jej potrafiły testy owu wyjść dodatnie 6 dni )a owu jest ok 24-36 h po PIERWSZYM skoku LH) - może akurat też długo miałaś wysokie LH i na ten ostatni trafiłaś, a owu była 4 dni wcześniej? Wtedy to już by było 10 dni - czyli jeszcze w granicach normy. A tak naprawdę to dopiero teraz możesz mieć regularny cykl - albo i nie jak jeszcze choć trochę karmisz. Po ciąży i karmieniu to zawsze jest loteria ja to będzie...

reklama
hello
pogoda do bani, jestem niewyspana idziemy do tesciów sie pozegnac przed wyjazdem bo sie z nimi juz nie bedziemy widziec...
buziaki miłego dnia

cześć dziewczyny
ja zrobiłam sobie kilka dni przerwy i znowu musze się usprawiedliwić na kolejne
nadal czuję się okropnie
byłam w szpitalu w pt, bo bolało mnie bardzo w dole brzucha
po badaniu jest niby ok, ale mam leki na podtrzymanie i mam leżeć póki to nie przejdzie
nadal mam mdłości całodzienne i biegunkę , więc sił mi brakuje i dużo śpię
lekarz w szpitalu mnie "pocieszył", że mogę tak mieć nawet do połowy ciąży, jak mi się uda utrzymać......poryczałam się
o badanie nie mam zastrzeżeń, bo dokładnie robił, omawiał wszystko i delikatny był, ale jak mi przysolił na koniec, to się podłamałam :-(
no to leżę....
ale wysyłam dużo dobrych fluidów wszystkim teściarom ;-)
będę zaglądać, jak tylko trochę będzie mi lepiej

na razie ratuje mnie mleko z miodem i dziś jeszcze nic nie jadłam, bo wszystko się cofa:sorry:

Ullana - trzymaj się i dbaj o siebie! Na pewno wszystko będzie ok!!! A na bóle najlepsza no-spa - bo zapobiega skurczom, nawet tym nieodczuwalnym (lub odczuwalnym jako ból) i też pomaga fasolce - ja brałam 4x1 No-spę forte. Przepisali Ci ją może?
Poza tym jak jesteś na lekach na podtrzymanie i nie twierdził lekarz żadnych niepokojących objawów, to wszystko będzie dobrze! a w ciąży niestety czasem boli - ile moich znajomych miało silne bóle brzucha i po lekach przeszły i było ok :)

a w którym szpitalu byłaś?

Ullana trzymaj sie slonce!! Bedzie dobrze, ja tez mialam bole brzucha i bylam na lekach na poczatku pierwszej ciazy. Odpoczywaj, my tu za Ciebie i malenstwo bedziemy trzymaly kciuki z calej sily. Doslownoscia lekarza sie nie martw. Oni nie moga podchodzic do pacjentow bardzo emocjonalnie i czasem tak wala z grubej rury, choc faktycznie stan pacjenta wcale nie jest tak powazny. Zapominaja, ze nam jedno slowo za duzo wystarczy do zalamywania sie i przemyslen. Juz nie raz tak mialam:-) bedzie wszystko dobrze.

Dziewczyny ja dzisiaj za duzo sie nie odzywam, najpierw bylismy w parku, siedzielismy na trawce w cieniu i bylo bosko. Teraz leze i nic nie robie, Melisa spi, maz zbalamucony, a ja mam takie mdlosci, ze szok. Jesli to nie ciaza, to bede musiala isc do lekarza, moze po diecie mam jakies klopoty z ukladem trawiennym. Ciagle mam slinotok i mdlosci, smierdzi mi obiad, ktory gotuje sasiadka:-). Moja mama oczywiscie mowi, ze to za wczesnie na mdlosci ciazowe ( choc w pierwszej tak wczesnie je mialam). W sumie przed @ tez ma sie burze hormownow i podobne objawy. Dni mijajcie jak najszybciej!!!!

IM - to Ty już pędź do lekarza, powiedz że test wyszedł pozytywnie - to standardowo zrobią bete. Oj mdłości - plamienie, zapachy - hi hi ... czy już mogę gratulować? :-D
My właśnie wróciliśmy. Nie było nas od 7 rano!!! Łaziliśmy po tutejszym pchlim targu. NAkupowałam ubranek dla niuni, toster tefala ha ha ha za funta ! Obkupiłyśmy się z mamuśką w nowiusieńkie ciuszki nexta też funta za sztukę. Uwielbiam car booty - bo to tak tu się nazywa "car boot" Dwa tygodnie temu kupiłam sprzęcior do słuchania serduszka dziecka w brzuszku jeszcze. 2 funty kosztowała mnie ta przyjemność.
Za tydzień też się wybieramy, ciekawe co tym razem kupimy... hmmm???

MOU ja uwielbiam takie pchle targi, okazje, second handy itp. Twoje zdobycze brzmia imponujaco:-) W Turcji tego nie ma( ale sa np.fabryki H&M i mozna kupic na targach ich ciuszki za grosze, tylei ze metki sa pociete), ale jak jestem w PL, to zawsze odwiedzam jeden fajny ciucholand.Nie kupuje byle czego na tony, tylko staram sie wykopac perelki. Z moja bratowa zawsze cos fajnego kupimy - ona to w ogole potrafi kupic boskie ciuchy za grosze, do tego ma figure modelki. Fajna z niej kobitka.
Ja nadal na nic sie nie nastawiam, musze zobaczyc 2 wyrazne kreski, zeby w ogole dopuszczac do siebie realne mysli o ciazy. te objawy sa tak zaje.... wczesnie, ze to mozebyc wszystko. I tak jak mowilas - nawet jesli cos tam jest, moze zniknac wraz z pojawieniem sie @.

Melisa sie wlasnie obudzila wiec zmykam. Zajrze wieczorem:-) Milego konca dnia....

IM - ja już też się nie łaszczę na wszystko co ładne, i już wiem na co zwracać uwagę :) Polskie second handy są i tak nie takie jak tutaj, bo tutaj oddaje się nowiusieńkie ciuszki. Bogaci anglicy kupują - lub otrzymują mnóstwo ciuchów dla dzieci, a ponieważ te kochane "diabołki" rosną szybko - to oni te rzeczy sprzedają za grosze, lub oddają za free.. rzeczy z metkami !!!
Dziś kupiłam też ok 60 ciu pieluch huggisa za 50 pensów - czyli za 2.20zł !!! Szok.

cześć dziewczyny
ja zrobiłam sobie kilka dni przerwy i znowu musze się usprawiedliwić na kolejne
nadal czuję się okropnie
byłam w szpitalu w pt, bo bolało mnie bardzo w dole brzucha
po badaniu jest niby ok, ale mam leki na podtrzymanie i mam leżeć póki to nie przejdzie
nadal mam mdłości całodzienne i biegunkę , więc sił mi brakuje i dużo śpię
lekarz w szpitalu mnie "pocieszył", że mogę tak mieć nawet do połowy ciąży, jak mi się uda utrzymać......poryczałam się
o badanie nie mam zastrzeżeń, bo dokładnie robił, omawiał wszystko i delikatny był, ale jak mi przysolił na koniec, to się podłamałam :-(
no to leżę....
ale wysyłam dużo dobrych fluidów wszystkim teściarom ;-)
będę zaglądać, jak tylko trochę będzie mi lepiej

na razie ratuje mnie mleko z miodem i dziś jeszcze nic nie jadłam, bo wszystko się cofa:sorry:

trzymam kciuki głowa do góry ja w 7 tc uslyszałam od lekarki, ze jak mam poronić to i tak poronię... czekałam chuchałam na siebie będzie dobrze musisz być dobrej myśli :) ja byłam na podtrzymaniu do 22 tc powodzenia!

Ullana trzymaj sie slonce!! Bedzie dobrze, ja tez mialam bole brzucha i bylam na lekach na poczatku pierwszej ciazy. Odpoczywaj, my tu za Ciebie i malenstwo bedziemy trzymaly kciuki z calej sily. Doslownoscia lekarza sie nie martw. Oni nie moga podchodzic do pacjentow bardzo emocjonalnie i czasem tak wala z grubej rury, choc faktycznie stan pacjenta wcale nie jest tak powazny. Zapominaja, ze nam jedno slowo za duzo wystarczy do zalamywania sie i przemyslen. Juz nie raz tak mialam:-) bedzie wszystko dobrze.

Dziewczyny ja dzisiaj za duzo sie nie odzywam, najpierw bylismy w parku, siedzielismy na trawce w cieniu i bylo bosko. Teraz leze i nic nie robie, Melisa spi, maz zbalamucony, a ja mam takie mdlosci, ze szok. Jesli to nie ciaza, to bede musiala isc do lekarza, moze po diecie mam jakies klopoty z ukladem trawiennym. Ciagle mam slinotok i mdlosci, smierdzi mi obiad, ktory gotuje sasiadka:-). Moja mama oczywiscie mowi, ze to za wczesnie na mdlosci ciazowe ( choc w pierwszej tak wczesnie je mialam). W sumie przed @ tez ma sie burze hormownow i podobne objawy. Dni mijajcie jak najszybciej!!!!

no to trzymam kciuki:) a jak córeczka??

IM - to Ty już pędź do lekarza, powiedz że test wyszedł pozytywnie - to standardowo zrobią bete. Oj mdłości - plamienie, zapachy - hi hi ... czy już mogę gratulować? :-D
My właśnie wróciliśmy. Nie było nas od 7 rano!!! Łaziliśmy po tutejszym pchlim targu. NAkupowałam ubranek dla niuni, toster tefala ha ha ha za funta ! Obkupiłyśmy się z mamuśką w nowiusieńkie ciuszki nexta też funta za sztukę. Uwielbiam car booty - bo to tak tu się nazywa "car boot" Dwa tygodnie temu kupiłam sprzęcior do słuchania serduszka dziecka w brzuszku jeszcze. 2 funty kosztowała mnie ta przyjemność.
Za tydzień też się wybieramy, ciekawe co tym razem kupimy... hmmm???

nie no, ale masz fajnie:)

Mou to ja czekam na info od Ciebie:)

reklama
Do góry