reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Aldo - ostatnio każdy serwis gwarancyjny robi wałki. Trzeba od razu się awanturować o swoje i się to uzyska. Miałam tak z HaPekiem. Kupiłam w stanach, i wmawiali że nie mogą nic zrobić w UK skoro się zepsuł - to im odpowiedziałam - "ciekawe czy sąd będzie tego samego zdania? - a oni na to - no to gdzie pani mieszka? - kurier będzie jutro po odbiór laptopa" he he.
Idzie się po kosztach. A PcWorlda znam, kupiłam od nich drukarkę przez neta. Płytki DVD mają tanie :)
Pajkaa - ostatnio nie "siedzę" w parametrach laptopów, ale tak- ten z linku będzie mulił na necie strasznie... Daj mi czasu troszkę jutro, to Ci wieczorkiem odpiszę które są warte uwagi w tej samej cenie.
A wieczorkiem dlatego - że nie będzie nas cały dzień, a dziś nie mam głowy do tematu. Wiem tylko że po rzucie okiem na Twojego faworyta od razu bym sobie go odpuściła.
Podaj mi tylko jaki rozmiar ekranu Cię interesuje, a jutro wyślę Ci listę potencjalnych lapitopów :-D

reklama
Pajkaa - te Twoje linki nie wchodzą. Podaj model tego ajbi-ema. Coś mi się wydaje Ze IBM będzie dużoooo lepszą opcją. W końcu to IBM :cool:

... dobra - mam go.
Czyli do 1000zł? Do tej ceny będzie mało zabawy. Ten IBM jest śliczny i parametry ma lepsze niż Asus, serwis też powinien być lepszy. Jeśli skusisz się na któregoś z tych dwóch - ja obstaję przy IBM.
Ale jak pisałam - jutro z pustą głową coś poszperam :)
Widzę jednak że zależy Ci na szacie graficznej laptopa - a za to się płaci. Nie lepiej zamiast za szatę zapłacić za lepszy procesor, lub kartę graficzną ? ( o rozbudowie RAMu nie wspomnę)

Ostatnia edycja:
Pajka - słuchaj się Mou, na tego nawet nie patrz ;-) Zeby fajnie na necie chodził to troszku więcej :-) A tylko do neta go będziesz używała? Czasami taniej wyjdzie kupno tańszego laptopa i dokupienie pamięci (tylko że każdy laptop ma jakiś tam swój limit). Ale tak z 3 GB by pasiło ;-) ech kiedyś to się maiło te 256MB i się jechało, nie to co teraz hihi.

Mou - wlk dzięki za linka, ja w pochwie raczej mierzyć nie będę, zwłaszcza TERAZ hihi ;-) Myślę, że opcja podjęzykowa najlepsza.

Rysiek - czekam aż się Ty wypowiesz w sprawie badania szyjki :D

Aldo - już Ci mówię - choć dużo już IiM powiedziała
Bada się trzy parametry
Położenie
- jak jest wysoko, to ledwo ją można dosięgnąć
- jak jest nisko - to ledwo palca włożysz i już do niej sięgasz
twardość
- jak jest miękka to jest taka jak byś ust dotykała
- jak jest twarda to jak końcówka nosa
rozwarcie
- jak jest otwarta, to (kiedyś czytałam) możesz palcem takie kółeczko we wgłębieniu szyjki zakreślić
- jak jest zamknięta - to nie możesz kółeczka zrobić, bo Ci się palec ześlizguje

ogólnie to jak będziesz badać codziennie to zauważysz różnicę ;)

O kurka - Pajka - cały post mi zeżarło!!! Mierz dowcipnie i już. To czysta przyjemność :-D Rozpisałam się na ten temat zanim mi zeżarło, jutro może się skuszę na kolejny opis czemu warto. Pomiar lepszy, a dla starających to jest zaje... ście ważne, nawet jedna kreseczka może wszystko zepsuć. Dowcipne mierzenie tego nie popsuje. Już nie wspomnę o odbycie, bo mimo iż wiem że pomiar "tam" jest bez pomyłek - to sama się nie skuszę - o nie !!! - jakoś mam awersję do tego... wrrr....

Mou no własnie chyba skuszę się na Lenovo interesuje mnie 10 z oprogramowaniem :)a tych jest niestety malo...są tańsze lapki, ale bez oprogramowania:) a te 10 chyba wszystkie mają tak mało ramu :/ no i tak do 1000 zl...

Wiecie co??? ja też idę spać.
Rysica - !!! u Ciebie jest w pół do 12-stej !!! idź no Ty spać, i hoduj fasolę !!! Szymka jeszcze ucałuj. Ja to nie mogę usnąć zanim nie wycałuję niuni :):):)
... no i mężulka jeszcze wycałuj... tylko inaczej... hi hi hi hi hi hi hi hi

... no to do jutra :):):) Pa Pa :)

Pajkaa - Linux jest zawsze darmowy :)

reklama
Wstalyscie Mamuski???
Ja po nieprzespanej nocy jeszcze do siebie nie doszlam. Pozno zmierzylam temp, ale inaczej nie dalo rady, bo budzilam sie co pol godziny i bardzo zmarzlam ( noce sa zimne, mimo upalu w ciagu dnia). Jak bylam przemarzneta to mialam tempke 36.4 ( w nocy), a potem przykrylam sie cienka narzuta, zamknelam okno, wywalilam z lozka chrapiacego meza i zasnelam na ponad 3 godziny, po ktorych tempka wyszla 36.8. No i teraz nie wiem, czy ta nocna niska temp. jest poprawna, czy ta zmierzona rano po spokojnym przespaniu sie i doprowadzeniu zmarznietego ciala do normalnego stanu. Optymistycznie zapisuje na wykresie ta wysoka - zeby nikt mnie nie posadzil o pesymizm:-) nadchodzace dni i tak pokaza co jest grane.

Do góry